Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ważę 120 kg a lekarz powiedział ze musze schudnąc

Polecane posty

Gość gość

trzy lata temu uległam wypadkowi - uszkodzone biodro - ruchu bardzo mało . Jescze rok temu doszły inne sprawy które zazerałam wszytskim . Zawsze wazyłam ok 70-80 kg a teraz 120 kg . Mam miec operacje za 2 mce i mam schudnac 30 kg - warunek , inaczej nie zrobia mi operacji . Dietetyczka rozpisala mi diete której nie jestemw stanie realizowac . wymyslne , duzo gotowania i ceny . Poszlam do drugiej to powitała mnie slowami : jak mogłam sie do tego doprowadzic . Wyszłam i wiecej tam nie wóce . uwazam na posiłki jem piec razy dziennie , unikam slodyczy i tłustego i smazonego i tak juz od 6 tygodni a waga stoi . Niestety z tym biodrem ledo chodze a co dopiero cwiczyc . nie mam juz siły chyba w wieku 30 lat stane sie kaleka przykuta do łózka zażre s ie na smierc .

Gość gość
coś kręcisz..... lekarz nie każe schudnąć 30 kg w dwa miesiące!!! nudzi ci się aż tak?

Gość gość
a przestań! też miałam 120 i schudłam 50 w 5 lat! tylko żadnych 5 posiłków Przewód też musi odpoczywać czasem... Remedium zawsze byla dietka norweska. Zrobisz jak zechcesz ale to najzdrowsza krótkodystansowa. Zawsze po 6 kg leciało .Potem trochę przerwy i powtórka...

Gość gość
Przy tej wadze nie może być tak, że starasz się unikać słodyczy i jeść zdrowiej. MUSISZ wyeliminować słodycze, chipsy, słodkie napoje, makarony, smażone potrawy białe pieczywo. MUSISZ jeść regularnie, małe porcje, 5 posiłków dziennie. Powitaj w diecie kaszę, ryż, warzywa, ciemne pieczywo, otręby, chude, gotowane lub pieczone mięso (najlepiej kurczak lub indyk), nabiał o najniższej zawartości tłuszczu i ryby. Prawdopodobnie masz rozepchany żołądek, musisz nauczyć się jeść na raz mniej niż wcześniej. Początkowo będziesz głodna po takiej porcji, ale stopniowo przyzwyczaisz się i uczucie głodu będzie słabło. Do pierwszego i ostatniego posiłku (śniadanie i kolacja) staraj się wprowadzić sałatki warzywne, bez majonezu i oleistego dressingu. Najprostsza sałatka to pomidor posiekany z kiszonym ogórkiem, z pieprzem i cebulą do smaku. Ogórek i pomidor mają bardzo mało kalorii, bo składają się głównie z wody, dlatego można je jeść praktycznie bez ograniczeń. Jeśli zjesz solidną porcję takiej sałatki na śniadanie z kromką ciemnego pieczywa z niskotłuszczowym twarogiem, będziesz najedzona i nie przytyjesz. Co do aktywności fizycznej, zapisz się na basen, pływając można spalić dużo kalorii bez obciążania uszkodzonego biodra i niech to nie będzie "taplanie się" w wodzie, tylko od początku do końca przepływanie długości basenu. Ja też musiałam schudnąć pomimo problemów, nie jestem w pełni sprawna, nie mogę biegać czy daleko chodzić. Schudłam dzięki aerobikowi i jeździe na rowerze, dodatkowo ćwiczyłam górne partie ciała z hantlami.

Gość gość
I w 2 miesiące nie schudniesz 30 kg, co najwyżej 10.

Gość gość
nie chcesz to nie wierz . termin operacji mam za dwa mce i lekarz powiedział 30 kg albo zero operacji . nie jadam chipsów , nie obzeram sie słodyczami a posiłki 5 ale małe

Gość gość
no dobra... termin masz za 2 miesiące ale lekarz pewnie powiedział to pół roku temu...

Gość gość
w takim wypadku słodycze nie istnieją!!!a najlepszy slodycz to twarożek ze stewią i kakaem...

Gość gość
lekarz powiedział to 18 lipca bo na ten termin wstawiłam sie do szpitala a 19 miałam miec operacje . przyszedł ortopeda i ze skwaszona mina zapytał ile waze . a potem powiedział ze musze schudnac bo on nie widzi sensu tej operacji . pilnuje sie od tego 18 lipca a waga nie drgnela

Gość gość
gdyby przez te trzy tygodnie waga choc troche drgneła to pewnie byłaby dalsza mobilizacja bo tak mnie wzielo jak mi ten lekarz powiedział , ale skoro waga stoi juz tyle czasu i zero efektu to juz nic mi sie nie chce . zostane kaleka do konca zycia i tyle , nie chca operowac to nie . to jeszcze wiekszych grubasow nie operuja ? tylko skazani na smierc ?

Gość gość
nie na śmierć tylko na kalectwo i ciągłą pomoc innych - rodziny, Nie rób tego rodzinie i sobie. Przestań tyle jeść i nie kieruj się smakami tylko składem pożywienia

Gość gość
Rozpisz co jadasz na co dzień, z gramaturą.

Gość gość
wiem ...rozpacz cię bierze...no i co z tego?Nie oczekuj glaskania po główce! Żalisz się, no dobra , jest kiepsko ale to tylko powód to twardego zebrania d... w troki! Nie ty jedna znalazłaś się w takim punkcie. Wiele z nas przez takie i inne załamania przeszło... Nie jesteś nastolatką. Masz 30 lat!! Rozumiesz już wiele i masz świadomość że miłe złego początki. Smacznie się zajadało ale to KONIEC i trzeba to odwrócić! I nie będzie łatwo. Rozpisz jak ktoś ci pisał ile czego zjadasz na dzień i wyjdzie co jest nie tak...

Gość gość
z każdą łyżeczką i kęsem czy łykiem 10kgdlaciebie na te dwa miesiące to rozsądny wynik pod warunkiem, że się opamiętasz

Gość gość
to co to za lekarz jest?! dziewczyno zastanów się.. w trzy miesiące to ja zrzuciłam połowę tego niespełna i to na treningach, diecie i tabsach iqgreen bo potrzebowałam czegoś co właśnie przyspieszy mój metabolizm. ale te twoje 30 kg to dla mnie nie wykonalne, chyba że czekasz na późniejszy efekt jojo to powodzenia.

Gość gość
Idz do Konrada Gacy. Jesli mieszkasz w Warszawie, Lublinie lub Zamosciu, to prosto do osrodka, jesli gdzie indziej, to internetowo, ale bedzie ci troche trudniej. Z takiej wagi, w tydzien zrzucisz co najmniej 5 kg. On sie specjalizuje w duzych odchudzaniach.

Gość gość
Sprobuj diety cambridge tylko stosuj sie scisle zasad wychodzenia, nie bedziesz miala jojo. Jest to dieta ostatniej szansy, zawiera wszystkie potrzebne skladniki odżywcze i mikroelementy i jest zatwierdzona przez ministerstwo zdrowia, a nawet zalecana przez lekarzy chorym np. przed operacjami. Jest droga, wychodzi 30 zł za dizen przez pierwsze 1-3 tygodnie, pozniej 20, 10; ale jest tansza zapewne kilkunastokrotnie od wykonania tej operacji prywatnie .

Gość karinka927
Ja nie mam efektu jojo mimo iż jestem 6 miesięcy po skończonej kuracji a przyjmowałam Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl i jadłam 5 posiłków dziennie;)

Gość slodzic891
Jasne dobrze ci powiedział;) ja była również raz na wizycie u lekarza rodzinnego i też powiedział mi że muszę zrzucić ten nadmiar ;) ok zgodziłam się z tym nadwaga jednak 24kg ! zaczęłam jeść regularnie ograniczyłam pieczywo,ziemniaki i słodycze zaczęłam przyjmować Afrykańskie Mango http://afrikanmango.pl i 10km z kijkami 3x w tygodniu!

Gość gość
wypierdalaj na swój temat z tym mango, wpierdalasz się wszędzie idiotko poperdolona myśląc, że ktoś sie na to gówno nabierze!

Gość gość
to już powinno być 10 k mniej

Gość gość
Przestan jesc piec posilkow. Jedz dopiero kiedy jestes bardzo glodna. Najwyzej trzy razy dziennie.

Gość MonikaR
Zmień lekarza - bo 30 kg w 2 miesiace - nie ma szans, zwłaszcza jak nie możesz ćwiczyć - a stawiam, że nie możesz skoro chore biodro. Wiem, że z przypadkami trudnymi radzą sobie w Centrum Medycznym Gamma, to głównie ortopedzi, ale mają też tam dietetyka, więc mogą pomóc

Gość gość
Napisz do mnie pomogę, ja sama schudłam 13 kilo w 3 miesiące mogę pomóc dag.2508@o2.pl