Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straszny bol plecow doba po cc, od czego?

Polecane posty

Gość gość

Mija drugą doba od cc, odkąd zaczęłam wstawać strasznie bolą mnie plecy, o wiele bardziej niż rana. Nie jest to ból kręgosłupa a po jego bokach, mniej więcej na wysokości wklucia do znieczulenia. Mówiłam o tym lekarzowi ale twierdzi że to kręgosłup wraca to dawnej pozycji po ciąży tyle że czuje ze to nie boli sam kręgosłup tylko po jego bokach. Boję się ze to jakieś powiklanie po operacji. Jedna położna zasugerowała też ze to nerki. Doświadczyła.któraś z was może tego?

Gość gość
No bo to mięśnie i ścięgna bolą jak kręgosłup wraca do siebie.

Gość gość
No mnie tez boli miejsce po wkluciu a dzis mija rok po cc.. tak ponoć bywa. Szczególnie upierdliwe jest to przy nachylamiu. Do dzis nie moge ćwiczyć bo przy intensywniejszych ćwiczeniach ból sie nasila a to po drugiej cc tak mam. Po pierwszej nie było żadnego bolu. Choć czytałam na forach że dziewczyny i po pierwszej boli nawet do dwóch lat niestety

Gość gość
Autorko, ja mialam takie bole plecow po cc, promieniowaly az do zeber i barkow. To zespol popunkcyjny. Musisz jak najwiecej lezec bez poduszki, najlepiej na plasko, wtedy przechodzi. Przy wkluciu czasem wycieka troche plynu mozgowo rdzeniowego, i jak jestes dlugo w pozycji pionowej to boli. Trzeba sie polozyc na plasko, wtedy plyn rrownomiernie sie uzupelni w kregoslupie tam gdzie go brakuje. Powinno minac za kilka dni

Gość gość
Popieram wypowiedź wyżej - u mnie ta sama historia

Miałam cc w znieczuleniu ogólnym i nie miałam takich dolegliwości. Tylko jak tu leżeć, jak trzeba sie zająć dzieckiem?

Gość gość
Ja też miałam cc i nie wiem o czym wy tu piszecie...Ale ja miałam cesarke w dobrym szpitalu. Rana bolała krótko. Pięknie się zagoila. Blizny nie widać praktycznie, trzeba się przyjrzeć.

Gość gość
To też moje drugie cc, po pierwszym to mnie nawet rana za bardzo nie bolała a teraz ledwo się poruszam. I już mnie wkurzyla ostatnia wypowiedź "o czym wy tu piszecie, mnie nie bolało" . Boże drogi jakby taka nie wiedziała ze tak jak każdy poród jest inny tak i każda operację można inaczej przejsc i to ze jednej nie bolało nie znaczy że innej też nie może boleć. A poza tam dziękuję za pozostałe odpowiedzi, trochę mnie uspokoily. Autorka

Gość gośćghdfgh
Jest to ból spowodowany znieczuleniem i samym wkłuciem. Mnie też bolały plecy dobre dwa tygodnie. Karmić musiałam opierając się o coś twardego. leżec też musiałam na twardym bo już nie wytrzymywałam. Mnie to wytłumaczyli tak, ze musiałam się delikatnie poruszyć podczas wkłucia i to wszystko przez to.

Nie chcę cię straszyć, ale objawy, które opisujesz, często spotyka się przy rwie kulszowej. Moja babcia to miała i strasznie ją męczyło. Na początku bolały ją tylko plecy, nie mogła się schylać, a potem zaczęło jej promieniować na nogi, aż do samych stóp. Do tego drętwiały jej nogi i nie mogła spać. Możesz poczytać w tym artykule, na czym polega leczenie rwy kulszowej http://www.rehab.pl/rwa-kulszowa/ , jakie są dokładnie objawy itd. Mam nadzieję, że u ciebie to zwykłe przemęczenie, a nie korzonki, bo ta choroba naprawdę potrafi dać w kość.

Gość gość
ja miałam tak po dwóch cc, przeszło po 2 tygodniach, ja odczuwałam jako ból i jakby mi plecy cierpły, zwłaszcza po bokach może być też po nagłym odciążeniu kręgosłupa, ja mam lekka skoliozę