Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzecie dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Zdecydowaliśmy się z mężem po długiej przerwie na kontynuację rodu ;) Mamy dwoje dzieci w wieku 9 i 5 lat, oboje pracujemy (i nadal będziemy). Mamy zamiar zacząć starania za pół roku. Pytanie, kiedy powinnam zdjąć spirale, żeby szyjka i macica się zregenerwała i wszelkie stany zapalne się zagoiły? Będę miała 35 lat, powinnam robić jakieś badania przed?

Gość gość
Takie pytanie to chyba najlepiej zadać lekarzowi a nie na forum ;/ No litości

Gość gość
Pójde do lekarza, ale co szkodzi pogadać. No ale najlepiej rzucić jadem :)

Gość gość
Jesli Jestescie oboje pewni,ze Chcecie i podolacie w kazdym aspekcoe to czemi nie...co do spirali to najlepiej zapytaj lekarza ale mysle ,ze mozesz juz nawet teraz...skoro Cncecie sie juz starac za pol roku to jest optymslny czas by sie teraz ewentualnie podleczyc. Zaplodnienie nie powinno moec miejsca gdy toczy sie stan zapalny. Rale radze abys polatala do lekrxarzy jak w szkole z obiegowka :-) i sprawdzila stan swojego zdrowia. Najpierw oczywiscie ginekolog,ktoremi mowisz o Waszych planach ,on za.eci badania typu cytologia,moze badanie czystosci pochwy itp. W trakcie coazy na pewno bwdzie mowa o badaniach prenaralnych bo masz juz 35 lat. Koniecznie zbadaj piersi. Ozesz zrobic morfologie i zbadac mocz. Koniecznie zrzuc pare kg jesli jest taka potrzeba :-) i na pewno odwiedz dentyste. Jesli sa klopoty ze wzrokiem lub chorujesz na cos przewlekle (astma,tarczyca itp.)tez skonsultuj sie ze specjalista. Mozesz nawet juz zaczac suplementacje kwasem foliowym bo organizm musi miec jego zapasy. Tyle co mi przyszlo do glowy. Powodzenia :-)

Gość gość
Przepraszam za bledy,jade do pracy autobusem i pstrykam na tel. :-)

Gość gość
Dzięki! Muszę kupić kwas foliowy, kg na szczęście nie mam w nadmiarze, ale zęby przydałoby się poleczyć, jestem w trakcie. Najbardziej boje się reakcji pracodawcy, no ale życie mam jedno i jakoś to przełknie.

Gość gość
ayrorko, ale chyba nie będziesz się pytać pracodawcy czy możesz zajść w ciąże? :)

Gość mama i ja
Praca nie moze kontrolowac Twoim zyciem ! Gratuluje odwarznej decyzji tez bym chciala kiedys 3 dzieci lecz to nie realne :( Co do spirali najlepiej idz z tym do lekarza. Jezeli starania beda za 6 miesiecy najlepiej zdjac ja teraz aby cialo sie wyczyscilo i miala czas na leczenie. Zacznij juz jesc kwas foliowy i jedz zdrowo :) Powodzenia.

Gość gość
ja tez chce 3. mam 1 jeszcze male bo 8 miesiecy , teraz staramy się o 2 a za 5,6 lat chciałabym 3. :):)