Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Nie rozumiem wegetarian, wegan

Polecane posty

Jak normalna istota ludzka moze rezygnować z jedzenia czegoś tak wspaniałego jak mięso? Jak ser, jak mleko? :) To są najlepsze rzeczy jakie mogą istnieć. Naprawde starcza wam jedzenie tych wszystkich sałatek itp? :( Ja bym chodziła caly czas głodna, bo mięso mnie syci po niewielkiej ilości i powoduje że jem mało, w przeciwieństwie do roślinek, które nie potrafią mnie nasycić w ogóle, są dla mnie niepełnowartościowym jedzeniem. Gdybym jadła same roślinki byłabym bez przerwy głodnym grubasem :(

Główny powód dlaczego nie jem wieprzowiny i wołowiny to taki, że to mięso mi szkodzi, myslę, że z mięsem jest jak z papierosami, przyzwyczajony organizm je toleruje, papierosa jak zapalisz pierwszy raz to ci niedobrze, to samo mam z miesem teraz. Druga sprawa, to ze codziennie miliony zwierząt ginie tylko dlatego, żeby można było na nich zarobić, szacuje się że rocznie ginie około miliard zwierząt. Ja się po prostu brzydzę mięsem.

Mogę nie jeść mięsa, choć ser i mleko lubię. Wszystkie te produkty są zwykle bardzo niezdrowe, dodatkowo mięso często śmierdzi. Uwielbiam warzywa i nie chodzę głodny. Mięso jem rzadko, a zdarzało mi się nawet ćwiczyć fizycznie dość intensywnie.

a mleko i sery to też dzisiaj masówa jest nic więcej, to nie są prawdziwe sery w supermarketach, co z tego, że nasyci jak krowy są torturowane, by można było te mleka w kartonach na półkę w supermarketach położyć. Druga sprawa, że mleko krowie jest nie do końca strawiane w organizmie ludzkim, a więc i sery są obciążeniem. Zdowy umysł zdrowy duch

Gość prawictwo pospolite 152
ja nie jestem wielkim fanem mięsa, dlatego spożywam go , ale w ograniczonych ilościach DLaczego tak nie lubie go ? Bo niszczy moją cerę , mięso to same konserwanty i syf , tylko raki z tego są potem Lubie za to jeść sery .. Objadam się serami różnego rodzaju , gatunku itd..

innymi słowy nawet najgorszy ser jest lepszy niż najlepsze mięso bo do serów nie dodają tylu konserwantów

Gość gość
Niezdrowe to są zboża, którymi się codziennie zapychacie :) Ziarna szkodzą człowiekowi o wiele bardziej niż mięso. Poczytajcie o ideologii paleo. A mięso samo w sobie nie szkodzi, szkodzą jedynie dodatki i konserwanty w nim zawarte lub smażenie go w niezdrowych tłuszczach.

Gość gość
sery i jajka są akurat zdrowe

Mięso nie szkodzi, to zjedz sobie taką wieprzowinę z supermarketu, ja na sam zapach reaguje wymiotami, bo to mięso ma dużo złego tłuszczu, które jak się unosi w powietrzu to rzygam od razu, jest kataklizm. Jak to możliwe, że ty piszesz, ze mięso nie szkodzi, a ja po zdjedzeniu paru kawalkow wieprzowiny za chwile mnie boli brzuch, boli mnie żołądek i do kibla lece od razu. Z wołowiną jest podobnie zresztą... Wkvrwa mnie jak sie ludzie wymadrzaja, a nigdy na sobie nie doswiadczyles zabojczego efektu mięsnego, papierosy i mięso to jest trucizna. Aczkolwiek nic nie mam do drobiu, kurczaczki to jest to, nawet watrobki drobiowe na bialym winie z cebulka, zle sie po tym nie czuje i jest smaczne :)

oczywiście , że mięso szkodzi zauważ jak szybko zapsuje się mięso ,gdy jest poza lodówką

Gość gość
Na bycie wege i traktowanie zwierząt lepiej od ludzi nastała od kilku lat jakaś głupia moda - od tego zacznijmy. Ale spoko, za niedługo minie jak to na modę przystało. Coraz więcej mądrych łbów wykazuje idiotyzm tej ideologii.

ziarna szkodza, ja jem porridge nalogowo i nie czuje, zeby mi szkodzilo, serce mi lepiej pompuje, samo porridge jest sycące i nawadnia i dodaje energii, a ty mi gadasz ze mieso jest lepsze od porridge, wez sie zabij dziewczyno bos tepa

Gość gość
ja znam wegana który jest chudy ale nie jest jakiś szczupły bo zdrowy albo uprawia sport, jest taki chuchrowaty i wygląda jak menel , strasznie wąskie ramiona zapadnięte i zastanawiam się czy on czasem nie ma zatrutej watrąby czymś np alkoholem i po prostu nie je mięsa , mleka bo mu to szkodzi bo jego ukł pokarmowy nie przyjmuje albo nie umie trawić.Jest zniszczony i brakuje mu wigoru.

u mnie nie minie, bo ja nigdy nie pozwole na to, zeby czlowiek robil zaglade niewinnym zwierzetom, wyobraz sobie siebie w pozycji urodzonego w fabryce po to zeby zdechnac, i zostac zjedzonym tepy bucu

Gość gość
cynik - to, ze ty źle się czujesz po zjedzeniu wieprzowiny to znaczy, ze masz coś nie tak z trawieniem np. źle trawisz tłuszcze, zespół jelita drażliwego itp. wielu ludzi czuje się dobrze po zjedzeniu wieprzowiny i nie ma żadnych objawów.

Gość gość
cynik, spieprzaj stąd boś za głupi na ten temat :O

13:59 ja jestem za traktowaniem lepiej zwierząt od ludzi :classic_cool: ale tylko w przypadku zwierząt domowych, przede wszystkim psów, bo one są tradycyjnym sojusznikiem naszego gatunku. Żyją z czlowiekiem a nie dla czlowieka, sa nam z natury równe. Natomiast zwierzęta hodowlane w przeciwieństwie do domowych żyją dla człowieka, te gatunki powstały w drodze sztucznego doboru naturalnego, hodowli, aby mądrzejsi i sprytniejsi, tzn. czlowiek, pies, kot itp mogli jeśc mięso i nie musieć tracić czasu na polowanie.

za glupi xD x Typie nie mam nic z trawieniem, po prostu zaczalem jadać na mieście w anglii z moimi znajomymi angielskimi, ktorzy kupowali mi co chce. Więc miałem wybór. W polsce się żarło tylko mięso pyry surowka, a tutaj sobie moglem brac wszystko co chcialem. Więc tak to uciąłem jedzenie mięsa, wieprzowiny wołowiny, może raz na 3 miesiące zjadłem wieprzowine, by po jakichs 8-10 miesiacach, gdy matka robi cos z wieprzowiny w domu, nie mogl tego po prostu nawet przelknac, bo mi przestalo to nawet smakowac :O. Tak jak napisalem, brzydze sie miesa. I to tylko sie dzieje, bo ucialem mieso, a ja cale zycie zarlem schabowe kotlety czy mielone i nigdy nic nie mialem, dopiero jak ucialem jedzenie miesa, to teraz jak zjem, to wiem, ze po prostu zre samo mieso bez zadnych wartosci odzywczych, z tluszczem. Jesteś barbarzyńcą, bo przekonujesz innych do jedzenia mięsa, a nie ma się czym chwalić, że jesteś konsumentem mięsożercą. Utnij mięso, nie jedz 6 miesięcy wieprzowiny i wolowiny i zobaczysz jak zaczniesz zwracać ten syf z rzezni, matka cie od urodzenia karmila wieprzowina, tez teraz gadasz ze jest zdrowa i ci nie szkodzi, a szkodzi ci i nie zdziw sie jak po 40-50 bedziesz mial raka.

Gość gość
Jahlt coś tam jestes bardzo wulgarny, wyzywasz ludzi od buców, tępaków, piszesz wrogim językiem, człowieku ktos ci krzywdę w zyciu zrobił żeby mieć tyle nienawiści do ludzi ? Ktos cie gwałcił w wieku 7 lat albo koledzy gnębili w szkole ? Bo widać że strasznie chcesz się dowartościować i chcesz coś więcej znaczyć, na siłe ci zalezy żeby kogoś przekonać do siebie a nie masz umiejętności argumentacji, tylko wyzwiska i chamskie odzywki .Nie lubię takich ludzi jak ty, chcieli by coś znaczyć a są gófnem zwykłym.

Mi nikt krzywdy nie zrobil, ale zwierzętom ludzie robią krzywde, by takie smiecie pracujace jak wy mialy co na talerzu polozyc. W azji sie masowo lapie psy w klatkach, a potem zywcem obrywa ze skory jak i zywcem gotuje w garze, bo pies ugotowany zywcem ma lepszy smak. I to nie stanowi zadnej roznicy czy jecie psa w chinach czy swinie w polsce czy europie, istota musi zginąć i nieważne czy to pies czy świnia, tacy jesteście dumni z siebei ze codziennie kupujac mieso ginie przez was więcej niewinnych stworzeń. Zwierzę, które jest hodowane do zabicia powinno mieć super warunki podczas jego egzystencji, a nie być hodowany jak towar w fabrykach.

A tak ogolnie to ja nie mam nic do tych co jedza mieso, zeby nie bylo. Wkvrwia mnie ideologia weganska, bo oni wszystkich miesozercow traktuja jak nazistow. Ja po prostu wiem, ze są na tej planecie ludzie, co nie potrafią żyć bez jedzenia mięsa, i to nie znaczy, że są debilami. Tylko że większość nie myśli co je, i stąd te wyzwiska.

Gość gość
Gościu z 15:15 ten nieszczęśnik pisze pod rożnymi nickami, używa języka nienawiści z dużą ilością wulgaryzmów, zawsze poznam po stylu. To chory darmozjad na brytyjskim zasiłku, spaskudzi każdy temat. Tam wegetuje najgorsze polskie menelstwo, wkrótce zaczną odsyłać takich tam, skąd przyjechali :-)

Gość gość
No, pełno tego plugastwa od Londynu po Hastings, masakra

Gość gość
Temat był o weganach, kto nie ma nic do powiedzenia niech spada

Gość gość
Oho, widzę że Fifcio dalej swoje, nie zrozumiałeś tego, co ci powiedziałam? Je/basie, gdyby nie ja, to nie wiedziałbyś czym jest KPOP, i jeśli nie wiesz czym on jest, i nie słuchasz na co dzień takiej muzyki to sobie daruj :) A to co masz na awatarze, to nie koreańska gwiazda pop, tylko aktor z koreańskich dram pacanie :) Oprócz narkotykami którymi interesowałam się przez 4 lata, azjatycką kulturą interesuje się już około 10 lat, więc wytaśtaj sobie tego pyrtoka jak ci się nudzi Ficiu :D🖐️

Gość gość
Oj sorka, literóweczka, Fifciu* :D🖐️

Gość gość
żałosny typ znowu podrabia mój styl pisania :) człowieku, nie znudzi ci się nigdy to? :o

Gość gość
a teraz zwijam fifciu, idę się podniecać chłopakami z EXO, annyeong :)🖐️