Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzonajaaa

Obecność osoby

Polecane posty

Gość Wkurzonajaaa

Witam! Jestem mega wrażliwą osobą ale pełnoletnią. Panicznie boje się zastrzyków, krwi, skalpeli. Dlatego chce aby przy zabiegu była obecna moja mama(usuwanie naczyniaka z wargi sromowej). Czytałam an forum lekarskim że jest to możliwe na życzenie pacjenta. Lekarka prywatna odmówiła mi tego w chamski sposób! Czy mama może mi asystować? Jest to dla mnie mega ważne. Skoro przy porodach mogą asystować mężowie to z jakiej racji przy takim zabiegu nie moze być przy mnie osoby bliskiej, zwłaszcza, że ten zabieg nie jest tak poważny jak poród?!

Gość gość
Ponieważ nie jest to osoba uprawniona. To jest zabieg a nie poród.

Gość gość
co nie zmienia faktu, że w prawach pacjenta które czytałam piszę, ze przy każdym zabiegu moze być osoba bliska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Tak, przed drzwiami sali zabiegowej.

Gość gość
Masz Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21 gdzie jednoznacznie jest napisane o obecności osoby bliskiej. To Pacjent decyduje czy ma prawo być osoba bliska i gdzie stać przy tobie. Facet nagrał odmowę z badania ginekologicznego żony i złożył pozew o 100000zł gdzie w polubownego sprawie Prof . zapłacił 50000 zł by nie pozbawić go wykonywania zawodu. Kodeks Etyki Lekarskiej punkt 12!!! Musimy się zawsze zabezbieczac składać skargi do izby lekarskiej na lekarza bo trafić gdy jesteśmy same na takich jak opisuje pacjentka... Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek... a ile pacjentek wstydzi się przyznać! !! Tylko zboczeni i majacy cos do ukrycia lekarze naruszają prawo wypraszają osobę bliską! !!

Gość gość
09,42 ty na leb sie lecz

Gość gość
Mogliby odmówić tylko jakby stwarzało to zagrożenie, np. jakieś zakażenie, panująca grypa, itp.. Studenci mogą być, więc dlaczego ktoś inny nie mógłby być ? Gwarantuje to prawo. Problem w tym, że lekarze nie lubią jak im się patrzy na "ręce" - w razie czego to studenta da się "uciszyć",a kogoś z rodziny to już nie.

Możesz kogoś ze sobą zabrać, jeśli tak sobie życzysz Zacytuj tamtej babce cytat wyżej. Nie będzie miała wyboru i pozwoli. Życzę szczęścia ;)