Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hsg bez znieczulenia!!

Polecane posty

Gość gość

Miałyście hsg bez znieczulenia? już nie długo mnie to czeka lekarz powiedział ,że może dać mi tabletke przeciwbólową .Będę miała wykonywane w jego gabinecie już mam ciarki jak o tym pomyśle. Napiszcie swoje doświadczenia z tego badania.Jak się przygotować? czy to jest tak straszne jak sobie to wyobrażam?

Gość gość
Miałam bez znieczulenia, nic nie bolało, ale miałam drożne jajowody ,przyjaciółka miała wcześniej ze znieczuleniem i zwijala sie z bólu ale ma endometrioze i bardzo zatkane jajowody i w ogóle jest z tych niedotykalskich

Gość gość
No właśnie, podobno przy niedroznych ból jest niesamowity

Gość gość
ciekawe jak bedzie u mnie, ogolnym problemem jest brak owulacji jak długo trwa takie badanie?

Gość gość
8 lat temu miałam robione HSG bez znieczulenia. Ból był nieziemski!!! Mam niedrożne jajowody, pewnie dlatego. Ale gdybym wiedziała, że tak będzie bolało, nigdy nie zgodziłabym się "na żywca".

Ja miałam HSG dzisiaj i przyznam szczerze, że nie jest to nic strasznego. Ja jedynie jestem takim wrażliwcem, że zemdlałam po założeniu wenflonu ;-/ to mnie trochę osłabiło, więc nie czułam się szczególnie na siłach na takie badanie. Mimo to HSG mam zrobione, troszkę bolało jak przy miesiączce, więc każda z nas wie jak to jest. Panie wykonujące badanie podały mi jakieś znieczulenie, nie wiem jak ono działa, bo to było dopochwowo. Wynik badania taki, że oba jajowody drożne. Także starań ciąg dalszy.