Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opryszczka w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam bardzo prosze o pomoc bo zaczynam sie martwic Jestem w 32 tc i dzis odwiedzilam kolezanke ktora ma opryszczke wargowa. Spedzilam u niej kilka godzin. Wycieralam rece tym samym recznikiem, robilam jej makijaz wiec tez dotykalam jej. Teraz sie dowiedzialam ze jesli w ciazy po raz pierwszy sie to zlapie to jest to niebezpieczne a ja nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek miala opryszczke dlatego bardzo sie boje. Nie wiem co mam myslec. Napiszcie jakie jest ryzyko ze moglam sie zarazic

Gość gość
Bez obaw. Ja mialam w ciąży kilka razy opryszczkę i nie miało to znaczenia dla dzieckA. Pytalam nawet panią genetyk, czy mogę brać Heviran na to padkudztwo, to powiedziała, że mogę, ale i tak nie brałam, tylko smarowałam opryszczkę smalcem.opryszczka narządòw płciowych jest niebezpieczna w ciąży, wargowa nie. Ja mam opryszczkę kilka razy do roku.

Gość gość
Ale wlasnie chodzi o to ze podobno jesli mialo sie juz opryszczke kiedys przed ciaza to gdy w ciazy znow sie pojawi to juz nie jest grozna a najgorzej jest jak sie zarazi w ciazy po raz pierwszy a ja nie mam pojecia czy kiedylolwiek to mialam chyba ze w dziecinstwie ale nie pamietam.

Gość gość
mnie niestety też dopadła opryszczka w ciąży. Jak wiadomo w ciąży trzeba szczególnie uważać. Ale u mnie lekarz zalecił stosowanie kremu endvir 3 razy dziennie i jak wiadomo musiałam być pod jego kontrolą cały czas.

Gość gość
najskuteczniejsza metoda leczenia opryszczki to tabletki z acyklowirem, ja zawsze biorę Hascovir Control, nie wiem jak w ciązy ale możesz sobie poczytać albo spytać lekarza http://hascovircontrol.pl/ One sa bardzo dobre i dostępne bez recepty

Gość gość
w ciąży trzeba szczególnie uważać, bo mamy w sobie dwa życia. Ja tylko raz miałam opryszczkę w ciąży i lekarz przepisał mi endvir z laktoferyną. Opryszczka szybko zniknęła, a lekarz cały czas i tak kontrolował moje zdrowie

Gość gość
Znowu ten endvir, ja prdl...