Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój chłopak pije co robić ?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy to jest alkoholizm.. Pije od czasu do czasu. Do odcięcia. Np 2 razy w tygodniu piwko dwa. Wczoraj impreza rodzinna, razem piliśmy niedużo. Teraz cały wieczór do niego dzwonie, pisze, był dziwny, gdy zarzucalam że pijany zaprzeczał. Mówił że konczy prace. Mowie ok, a teraz co. Dzwonie ,pisze on milczy. Pisze do jego brata - okazuje sie ze naj****y spi. Dodam że już kiedys przysięgał... że do ślubu nie wypije ani kieliszka... ze tak bardzo mu zalezy i mnie kocha... Przeciez to normalne ze kazdy facet sobie wypije od czasu do czasu. On mi wlasnie takie numery robi..albo sceny wszelkiej zazdrosci albo pije do odcięcia a ja nie mam pojecia co sie z nim dzieje. Co ja mam robic ? Juz sobie nie radze .

Gość gość
spiehdalać

Gość gość
Z chęcią bo mam dość

to Ty musisz sama wiedzieć, bo na codzień z nim przebywasz, czy to alkoholizm, uzależnienie, czy po prostu okazyjne piwko. według mnie nie istnieje pojęcie 'każdy facet musi sobie strzelić piwko codziennie, aby mieć siłę na rozpęd'. jeżeli pije na umór, codziennie to jest alkoholikiem. alkoholicy do końca życia mają ślad, nie jest łatwo się z tego wyrwać. jeżeli Tobie to przeszkadza, a on ma to gdzieś, to ja bym sobie dała z nim spokój.

Gość gość
1. Wyjść za niego- po ślubie się zmieni 2. Nie zmienia się - urodzić dziecko, wtedy na pewno się zmieni 3. Dalej nic się nie zmienia - pije bo Stefan mial urodziny, bo się wkurzyl w robocie, bo dzieci niegrzeczne 4. Czekasz dalej, kiedyś przestanie 5. Zmienia się- pije bo slonce, bo deszcz, bo mu się należy, bo lubi 6. Przez Ciebie pije bo już Cię zniesc nie moze, wrzeszczysz, prosisz, wachasz, sprawdzasz, jesteś psychicznie chora. Dziwisz mu się ze pije? Na jego miejscu kazdy by pił 7. Sama wychowujesz dzieci, on.stracil kolejna robote, nie wraca na noce 8. Raz go kochasz raz nie nawidzisz, dzieci chowaja sie po katach na widok ojca, jak spi pijany, uciszasz je zeby się nie obudzil, bo jak wstanie pojdzie chlac dalej albo ukreci awanture. Tlumaczysz ze tatus zmeczony, chory itp. 9. Wszystko na twojej glowie, jesteś zmeczona czujesz ze cos z tobą nie tak, żyjesz w ciągłym stresie, masz dość, niech to się skończy bo zwariujesz 10. Poprawil sie trochę, nie pije kupil Ci kwiatki, obiecal ze nigdy wiecej. 11. Jesteś szczęśliwa, przykladny mąż i ojciec, w końcu coś do niego dotarlo 12. Tydzien pozniej-wraca zalany w trupa 13. Wiesz jak się czujesz, bedziesz się tak czula setki razy 14. Awantury, policja, izba wytrzeźwień, dzieci smutne, wycofane, ty ciagle płaczesz 15. 40 lat minęło, doczekalas się w koncu jest trzezwy- w trumnie 16. Brawo udało ci się zmarnować życie Wiesz co masz robić