Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przez 500 plus unikam ludzi

Polecane posty

Gość gość
W Warszawie 500+ dostają imigraci, Arabowie, wietnamczycy, czarni, bo oni mnożą się na potęgę, ale skoro PiS im daje, jako imigrantom...

Gość gość
Do 18.14, Nie, to lepiej zeby nie bylo przyrostu naturalnego, zeby spoleczenstwo zestarzalo sie jak nasi niemieccy sasiedzi i zeby rzad podjal tak durna decyzje w perspektywie lat o zapelnieniu tej luki imigrantami z ciapatymi dziecmi, tak lepiej? A Ty jak ta idiotka piszesz ze od razu zwyrodnialcow nie utrzymywac to znaczy wypuscic na wolnosc, tak! Wystarczy obnizyc koszty utrxymania ich,to nie wakacje tylko kara, wiec system powinien to zmienic, niech pracuja, niech zajmuja sie najciezszymi robotami jakie sa, niech beda samowystarczalni, a nie jeden z drugim studia sobie konczy za nasza kase. Resocjalizacja? To bzdura w tym kraju. Oni maja lepsze jedzenie i wiecej zroznicowanych diet w jadlospisie niz chorzy w szpitalach czy dzieci w domach dziecka. Ale ty oczywiscie widzisz tylko czarne lub biale, albo ich dotujemy na dotychczasowyn wysokim poziomie albo lażą po ulicach. Idac twym tokiem rozumowania, albo dotujemy programem 500+ czesc rodzin albo nie mamy przyrostu naturalnego.

Gość gość
Do 18.14, Nie, to lepiej zeby nie bylo przyrostu naturalnego, zeby spoleczenstwo zestarzalo sie jak nasi niemieccy sasiedzi i zeby rzad podjal tak durna decyzje w perspektywie lat o zapelnieniu tej luki imigrantami z ciapatymi dziecmi, tak lepiej? A Ty jak ta idiotka piszesz ze od razu zwyrodnialcow nie utrzymywac to znaczy wypuscic na wolnosc, tak! Wystarczy obnizyc koszty utrxymania ich,to nie wakacje tylko kara, wiec system powinien to zmienic, niech pracuja, niech zajmuja sie najciezszymi robotami jakie sa, niech beda samowystarczalni, a nie jeden z drugim studia sobie konczy za nasza kase. Resocjalizacja? To bzdura w tym kraju. Oni maja lepsze jedzenie i wiecej zroznicowanych diet w jadlospisie niz chorzy w szpitalach czy dzieci w domach dziecka. Ale ty oczywiscie widzisz tylko czarne lub biale, albo ich dotujemy na dotychczasowyn wysokim poziomie albo lażą po ulicach. Idac twym tokiem rozumowania, albo dotujemy programem 500+ czesc rodzin albo nie mamy przyrostu naturalnego.

Gość gość
Wystarczy obnizyc koszty utrxymania ich,to nie wakacje tylko kara, wiec system powinien to zmienic, niech pracuja, niech zajmuja sie najciezszymi robotami jakie sa, niech beda samowystarczalni, a nie jeden z drugim studia sobie konczy za nasza kase. Resocjalizacja? To bzdura w tym kraju. Oni maja lepsze jedzenie i wiecej zroznicowanych diet w jadlospisie niz chorzy w szpitalach czy dzieci w domach dziecka. x ales ty durna widać że nie masz pojecie w temacie a się wypowiadasz. Część więźniów pracuje, ci najbardziej zdemoralizowani nie bo gdzie wg ciebie mieli by niby pracować? może weź sobie jakiegoś niech skopie twój ogródek a ty mu zapłać. Porządni ludzie nie mają pracy a ty więźniom chcesz ją dawać. Utrzymanie więżnia jest drogie ale nie dlatego że on te pieniądze dostaje ale trzeba utrzymac całą służbę więzienną, strażników, kuchnię, księgowych i kierowników. Każdy kraj ma taką instytucję jak więzienie i porównywanie jego utrzymania do 500 plus jest durne.

Gość gość
autorko, kto jest u was 4 domownikiem?

Gość gość
gość dziś W Warszawie 500+ dostają imigraci, Arabowie, wietnamczycy, czarni, bo oni mnożą się na potęgę, ale skoro PiS im daje, jako imigrantom...] przedstaw mi dowod na to, ze imigranci spoza UE sa objeci programem 500+ i w ogole dostaja jakikolwiek socjal taki sam jak obywatel polski badz UE.

Gość gość
Nie, to lepiej zeby nie bylo przyrostu naturalnego, zeby spoleczenstwo zestarzalo sie jak nasi niemieccy sasiedzi i zeby rzad podjal tak durna decyzje w perspektywie lat o zapelnieniu tej luki imigrantami z ciapatymi dziecmi, tak lepiej? A Ty jak ta idiotka piszesz ze od razu zwyrodnialcow nie utrzymywac to znaczy wypuscic na wolnosc, tak! x Wystarczy wziąć za mordę pracodawców żeby przestali płacić ludziom dziadowskie pensje. Wtedy przyrost naturalny w magiczny sposób skoczy do góry.

Gość gość
20:47 Nie pracodawców tylko trzeba bylo sie porzadnie wykształcić to bys miala porządną pensje. A co do autorki to sorry lala ale odpowiedzialni to wy nie jestescie. Bieda, mieszkania na stancji, a wy sobie beztrosko dziecko trzasneliscie. Wiec zakasajcie z facetem rękawy i do lepszej pracy, a nie stekasz. Ja dostaje na dwójkę dzieci mimo, ze z mezem zarabiamy sporo. Pracodawca od początku dal nam umowy na 1100 zl oficjalnie a nieoficjalnie zarabiamy 5 razy tyle. I mam gdzies czy ktos dostanie 500 czy nie, bo patrze tylko na swoja rodzine i nie mam zamiaru przejmowac sie tymi co maja gorzej.

Gość gośćmatkaaa4322
Popieram post powyżej ,na pierwsze nie dostałam przekroczyłam dochód o złotówkę. Zwolniłam się z pracy, zatrudniłam na czarno i jest 500 plus. Nie dam się pisowi ograbić. Moje dzieci dostają 500 plus.Kto nie kombinuje, żyje w biedzie,uczyć się od pisowców.Bardzo niesprawiedliwy program,18 latek największe potrzeby,dopiero druga klasa technikum nie ma nic,a jak pujdzie zarobić latem w wakacje to nawet z podatku nie będzie można odpisać ulgi.Ten pis to są jakieś bezmózgi ,a milioner dostanie na waciki.Obłęd.

Gość gość
Mieszkam w 100 tys miescie,bieda i bezrobocie,dzielnica kiedys okreslana jako patogia,I mamy 500+ i co widze?Remonty,wymiana łozek dla dziec,i w socjalach łazienki,dzieci mają rowery,ładne ciuchy i telefony.Dzieje sie naprawde dobrze,aczkolwiek okoła 20% okreslanej patologii jest gorzej,piją i piją.Ja nie głosowałam na pis ale niektorzy zachowują a nawet odzydkują godnosc!

Gość gość
ales ty durna widać że nie masz pojecie w temacie a się wypowiadasz. Część więźniów pracuje, ci najbardziej zdemoralizowani nie bo gdzie wg ciebie mieli by niby pracować? x W kamieniolomach ! Najlepsza resocjalizacja. Ci co pracuja to gownie alimenciarze. Co do kosztow, bo wypomnialas tej osobie ignorancje. W Polsce koszt utrzymania wieznia to 3 tys zl, przy czym jest ok 72tys osadzonych, a koszt utrzymania dziecka w domu dziecka to ok 2, w rodzinach zastepczych zawodowych 1200-1500 placi panstwo za dziecko. Tych dzieci jest 1500 tys. W domach dziecka tez jest kadra i dyrekcja. 18:31 ma racje, nie dac im tak dobrze zjesc, a pod prysznicem zimna woda. Leczone za darmo zeby plombami, ktore na nfz za free nie dostaniesz itp. Studia to samo, zapewnione materialy, dowoz itp. Widzisz, matka Madzi w tej chwili ponoc studiuje w ten sposob w wiezieniu medycyne, a przynajmniej miala taki zamiar. Dalej jestes taka do przodu? xxx Wystarczy wziąć za mordę pracodawców żeby przestali płacić ludziom dziadowskie pensje. Wtedy przyrost naturalny w magiczny sposób skoczy do góry. x Dokladnie. xxx gość dziś 20:47 Nie pracodawców tylko trzeba bylo sie porzadnie wykształcić to bys miala porządną pensje. A co do autorki to sorry lala ale odpowiedzialni to wy nie jestescie. Bieda, mieszkania na stancji, a wy sobie beztrosko dziecko trzasneliscie. Wiec zakasajcie z facetem rękawy i do lepszej pracy, a nie stekasz. Ja dostaje na dwójkę dzieci mimo, ze z mezem zarabiamy sporo. Pracodawca od początku dal nam umowy na 1100 zl oficjalnie a nieoficjalnie zarabiamy 5 razy tyle. I mam gdzies czy ktos dostanie 500 czy nie, bo patrze tylko na swoja rodzine i nie mam zamiaru przejmowac sie tymi co maja gorzej. x Jak ja kocham takie szmaty jak wy. Gdyby wasz pracodawca i jemu podobni, placil uczciwie podatki z waszego stosunku pracy, a wy byscie dali na to zgode, to bylyby pieniadze dla wszystkich dzieci. I co z tego, ze pracujesz jak panstwo z ciebie nic nie ma, bo wyciagniesz jeszcze rodzinne i inne zasilki z mopsu, do tego sciagniesz caly podatek z powrotem w uldze prorodzinnej. Na nfz placisz znikome skladki, a raczej leczysz sie za darmo, bo przeciez zasilki ci sie naleza. Ale tym, ze sa kolejki do specjalistow i nie mozesz sie z dzieckiem dostac do lekarza, to sie bedziesz przejmowac. Niewazne, ze taki stan rzeczy jest tez twoim udzialem. Powinny byc karty typu visa do lekarza, ktora by sie placilo, a skladki na nfz szly by na ta karte. Wtedy bys sie tak nie cieszyla, ze ci pracodawca pod stolem placi, jak dziecko potrzebowaloby operacji. Pracodawcow, pracodawcow, glupia laluniu, bo kazda praca jest potrzebna, nawet taka jak zbieranie smieci na targowiskach i mycie kibli w marketach, zebys mogla sie odlac przed zakupami w markecie, czy galerii w cywilizowanych warunkach. Obrac pieczarki, zebys mogla sobie je zjesc tez ktos musi, skasowac w kasie po ich zakupie tez!

Gość gość
gośćmatkaaa4322 dziś A ty wlasnie potwierdzilas, ze 500+ to hodowla patologii. I tak, jest to niesprawiedliwe. Gdyby bylo na kazde dziecko, to bys sie nie zwalniala i placila uczciwie podatki. A tak dokladasz sie do tego, aby pis za rok zmodyfikowal 500+ do tego, abys nie dostala nic. Nie dasz sie pisowi okradac? A w czym on cie okradl nie dajac 500+? Na tym cie nie okradl, po prostu ci nie dal. Za to za chwile wszystkich okradnie wszelakiego rodzaju podwyzkami. Do gry poszly oplaty bankowe, ubezpieczenia, na reszte sie pewnie niedlugo tez doczekamy. Na starosc wszyscy bedziemy piszczec, a ty szczegolnie, bo nie bedziesz miec skladek.

Gość gość
19.57. Wiesz co napisze ci tak. Nie chodzi o to zeby dawac wiezniom prace zabierajac ja normalnym ludziom, ale stworzyc im po prostu wiezienia getta, w ktorych sami duzo musza ogarniac, ale nie bede sie o tym rozpisywac. Przy czym nie powiesz mi ze jak ktos konczy studia w wiezieniu, lub ma dostep do netu to nie jest to zaden dodatkowy koszt dla panstwa . bo jakos normalni ludzie placa zarowno za internet jak i studia. Druga sprawa, ty masz swoj poglad ja mam swoj, jakos nie odnioslas sie do skutkow 500+, tylko usilnie uczepilas sie mojej opinii zeby mniej kasy przeznaczac na wiezienia. Wolisz zeby zostalo jak jest. Ok, kazda z nas ma do tego prawo. Tylko nam pytanie, czy ty wiesz co to jest polemika, dialog, wymiana pogladow? Wnioskuje ze nie. Ty uznajesz tylko pyskowke i obrazanie ludzi. Juz w pierwszej wypowiedzi odnioslas sie per idiotka, w drugiej per durna, owszem po idiotce odpowiedzialam tym samym, bo mnie wkurzylas, ze nie potrafisz wypowiedziec sie bez obrazania innych, ale po per durna, odpowiem tak: Nie jestes dla mnie kompanem do wymiany pogladow, nie bede znizac sie do twojego poziomu kultury, ktory niestety kroluje na tym forum, no coz, ciezko tu o czlowieka kulturalnego, ale jak ktos inaczej niz agresja nie potrafi wyrazac swoich pogladow czy racji to niech sie udlawi wlasnym jadem. Z wzajemnoscią, forumowiczka.

Gość gość
21.34, Dziekuje za poparcie co do zmniejszenia kosztow utrzymania wiezniow, ale ja tez juz odpisalam tej pani o godz 21.42, co sadze na ten temat, a raczej o jej kulturze wypowiedzi, mnie po prostu szkoda slow i klawiatury na wyjasnianie jej czegokolwiek, takze dziekuje Ci za wstawiennictwo i podanie konkretow oraz dopisek o kamieniolomach :). Pozdrawiam, forumowiczka.

Gość gość
kurwa to że mam 5 dzieci autoreczko nie upoważnia cię do plucia jadem bo my obydwoje pracujemy z moim mężem , ja jak to tu się piszę jestem" nie do zajebana " tak mam dużo pracy , ale nie ty potrafisz tylko patrzeć przez pryzmat 500 leniwa kwoko weź się do roboty lub narób sobie z 6 dzieciaków i zobacz jaka to miód malina tylko nie chowaj tych dzieci a je wychowuj tak jak ja zrezygnuj z siebie na koszt dzieci ??? jesteś na to gotowa ??? Wszystkie tu takie mądre piszą jakie wykończone bo mają jedno dwoje dzieci a ja baaa piątka oj takie nic bo patologia ciekawe tylko gdzie sąsiedzi czujni się zrobili jak psy :-D :-D bo żal im o 500 a nie ma się do czego przyczepić i tylko docinki po co pani pracuje by pani biedniejszym miejsce zrobiła śmieszne to jest ....

Gość gość
no oczywiście jesteś kuźwa nie do zajebania, 5 dzieci, ja pieprzę, zabrać tej patologii 500+ bo w huj nas będzie, a pieprzone pisowce jak dają to na wszystkie labo wcale, za granicą własnie na pierwsze jest więcej a na kolejne mniej, nie tak jak u nas, zawsze pojeby myślą odwrotnie.

Gość gość
gość dziś [21:52 No i co taka mundra jesteś, bo narobiłas 5 dzieci i bierzesz na nie 2,5tys? Sztuką jest zrobić tyle dzieci na ile jest nas stać by nie wyciągać łap po kasę, a ciebie najwyraźniej na nie nie stać, że zapitalasz i jeszcze musisz mieć 500+. Żenada co ty piszesz do kobiet. Skoro taka chmara dzieci to nie jest miód, malina, to po wuja tyle narobiłas?!

Gość gość
oczywiście, że żal, że nie wszyscy dostają 500+ bo to jest z naszych podatków i gdzie bogaci dostają a biedniejsi nie, to jest chore, te pisowce już całkiem postradały zmysły, bo pomoc się należy biedniejszym a nie bogaczom.

Gość gość
21:34 A powiedz mi z jakiej racji mam sie przejmowac innymi? Ja dostaje i inni mnie nie interesuja. Piszesz, ze czekam w kolejkach do specjalistów? Nie, nie czekam, bo mam prywatny pakiet. A na NFZ to ewentualnie moge do rodzinnego isc. A ze ktos inny czeka? Nie moj problem. Trzeba umiec sie ustawic, a nie siedziec i narzekac, ze zle. A tak zarabiamy dobrze, rodzinne i 2 razy 500 dostajemy i nie mam zamiaru przejmowac sie tym, ze ktos nie dostanie.

Gość gość
i np. ja jako ta biedniejsza mam sponsorować z moich podatków 500+ dla bogatego mającego dochód na osobę w rodzinie np. 5-10 tys.

Gość Autorka ma racje
A ja zgadzam się z autorką jak najbardziej. Ja dostaje 500 plus tylko dlatego ze mam dziecko z orzeczeniem o niepelnosprawnosci. Jakby nie to tez bym nie miała. Zarabiam 1600 plus 500 alimentów i dochód by przekraczał a z orzeczeniem może być większy. Zawsze pracowałam, dbam o dziecko Jak tylko mogę i krew mnie zalewa jak ," znajoma" moja ma 5 dzieci i każde dosłownie każde z innego ojca, ona nigdy nie pracowała tylko żyję z dzieci. Obawy w szkole ma za darmo, mieszkanie tez od państwa, mops tez jej daje, dzieci brudne i samopas latają a ja nie mam nic od państwa bo dochód przekracza. Wiem co ma na myśli autorka i zgadzam się z nią w pelni

Gość gość
nie 2 500 tylko 2 bo dochód mi przekroczył na 1 dziecko ja nie piszę idiotki ze mi źle że mam tyle pracy i obowiązków tylko uświadamiam was że też możecie mieć te cudowne 500 o które wam tu tak strasznie żal dupę ściska to wy tu nieudacznice piszecie że nie potraficie utrzymać jednego dzieciaka żałosne pity :-p a nie ja więc według mnie to nie ja mając 5 i bez 500 super sobie radziłam a wy bide klepiecie z jednym żałosna patologia to jest jak dla mnie :-p

Gość gość
a jeszcze dodam do mundrej z 22 05 to pracę mam i zapitalam i mój M też bo jesteśmy odpowiedzialni pracę mieliśmy mamy i mieć będziemy a pincet ??? jest a za chwilę może go nie być :-) :-p twój tok rozumowania i pisownia świadczy o tym jak płytka jesteś :-D głupia i leniwa i nie mam zamiaru rezygnować teraz z 500 bo wam się to nie podoba i was boli wali mnie to nie rozumiem jak można mieć jedno dziecko i nie zarabiać godnie kurwa nie pojmuję tego i jeszcze jakie z was roszczeniowe nieudacznice jak nie macie kasy z pracy to chociaż dzieci rodzić i wychowywać bo niż demograficzny jest i niedługo nas zaleją inni pomocnicy bo polsza wymże no ale co tu się dziwić jak co drugą nie stać na jedno dziecko :-o

Gość gość
22:15 Otoz to. Ja zarabiam sporo, maz wiecej niz sporo, nieoficjalnie, bo oficjalnie to mamy 2200 zl. Biore na pierwsze i drugie 500, a ty to musisz sponsorować. I jakos niewiele mnie interesuje, ze ty masz gorzej.

Gość gość
Mnie to rozbraja kompletnie. Dzieci sie nie rodzą bo ludzie nie mają mieszkań, więc żadne 500plus tutaj nie pomoże. A prawda jest taka że ci co mają dzieci to wcale biedni nie są, biedny nie robi sobie dziecka, chyba że to patologia jakas. Więc po co bogatym jeszcze kase dawać? Chore. Niech lepiej przywroca wiek emerytalny 65 i 60 bo głównie dlatego wygrali wybory. Ogólnie szkoda slow na to jacy debile nami rządzą.

Gość gość
a włąśnie że dzieci rodzą się w biedzie jak obydwoje rodzice pracują na najniższą krajową bądź obydwoje są zarejestrowani jako bezrobotni i to jest właśnie PATOLOGIA a nie matka z 5 dzieci jak ta tu wyżej :-D

Gość gość
Autorko i inne kobiety, Wy czegoś nie rozumiecie. 500 plus to nie jest pomoc biednym, to jest polityka prorodzinna, by było więcej dzieci. Państwo nie korzysta na tym, że ludzie mają po jednym dziecku. Nawet mogłoby być tak, że jak ktoś ma dwoje dzieci to z automatu i na pierwsze dostawałby 500 zł, pomimo, że na jedynaki nikt by nie dostał. To jest polityka prorodzinna, by właśnie było jak najwięcej dzieci, by właśnie ludzie rozmnażali się "jak króliki":)

Gość gość
Ta z 5 dzieci bylaby patologia jakby nie pracowala i jej maz tez nie. A tak to sama napisała ze i bez tych 500 daliby rady sami utrzymac wiec ja podziwiam za to. I fajnie ze 500 + im wpadnie nawet jak ten program dlugo sie nie utrzyma. Patologia to prędzej autorka skoro pisze ze bieda u niej to po co dziecko robila? Teraz zdziwienie ze panstwo nie pomoze? A no nie pomoze bo najpierw trzrba liczyć na siebie a nie na panstwo. Ja mam jedno dziecko i nie planuje drugiego. Nie dostaje 500. Tylko ze ja i tak daje rade bo oboje pracujemy, więc nie bede plakac ze ktos dostal 500 a ja nie. Zrob autorko jeszcze czworo dzieci i vedziesz miec majatek -2,5 tys. Przeviex o to ci chodzi. Ale co, wychowac 5 za ciezko co?

Gość gość
Szczerze mówiąc gdyby bylo pewne ze ten program bedzie trwal chociaz kilka lat to szybciej zdecydowalabym się na drugie dziecko.ale znając ten kraj i mozliwosci finansowe 500 + zaraz zabiora, ja wole poczekac na cos bardziej realnego czyli awans w pracy i wtedy pomysle o drugim.

Gość gość
Matki jednakow to by chcialy urodzic tylko jedno i potem cale zycie w domu siedziec, a państwo niech za to placi. Nie ma tak dobrze.