Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko Sika PRZED zaśnięciem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 3 letnią córkę, która nie wiem dlaczego robi siku do łóżka ale nie tak jak większość dzieci w czasie snu tylko przed zaśnięciem. Przed każdym spaniem proszę, żeby poszła zrobić siku na toalete. Raz zrobi raz mówi, że nie potrzebuje. Po założeniu pidżamki i przeczytaniu bajki znów prosze żeby zrobiła siku ale ona mówi, że nie potrzebuje. Przecież na siłe jej nie wysikam. Proszę więc, żeby jak jej się zachce to poszła i się załatwiła. Córka zasypia sama w pokoju wiec tylko sprawdzam raz na jakiś czas czy śpi. Niestety ostatnio coraz częściej zastaję córkę bawiącą się w najlepsze... Oczy na zapałki a ona twardo siedzi... Co gorsza całe łóżko, kołdra i poduszka przemoczone. Potem jak śpi to już nie siusia. Próbowałam tłumaczyć, prosiłam, mówiłam że to tylko małe dzidzie siusiają do łużka i nic... juz nawet pies zaczoł sikać jej na łóżko bo czuje zapach moczu. Przepiwranie mało daje bo zapach jest w środku. Wymieniłam łóżko na nowe i myślałam że to podziała i córka się ucieszy i przestanie siusiuać bo poczuje się duża ale nic z tego jest tak samo. Może ktoś wie co zrobić żeby dziecko nie sikało na łóżko? Pomóżcie....

Gość gość
robi to specjalnie nie jestem za biciem dzieci ale w tej sytuacji zwyczajnie klapsa jej daj bo to jest z premedytacją no chyba że chcesz mniej drastyczną metodę to zostaw ją niech śpi w obszczanym łóżku puki się nie nauczy

Gość gość
moja też sika na mnie przed zaśnięciem ale ja tego potrzebuję !

Gość gość
problem polega na tym ze ja to sprzatam juz jak wstanie ale ona sika po bokach lóżka. rzadko sika na środek a nawet jak się załatwi na środek to sobie zama coś kładzie żeby na mokrym nie spać

Gość gość
moja sika jak jest na mnie i tak fajnie się to rozlewa po bokach to cudne ciepełko , teraz to już na podłodze tak się bawimy