Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wasze dwulatki jedzą na śniadanie

Polecane posty

Gość gość

Witam! Moje dziecko zjadło dziś : -150 ml zagęszczanego mleka -mała kromka z masłem i całym jajem na twardo -ilkanaście kostek melona miodowego i szklankę soku marchwiowo owocowego zagęszczanego (Hipp) -płatki owsiane na mleku z miodem i masłem orzechowym -cała surowa marchew To wszystko zjadł na pierwsze i drugie śniadanie między godziną 8 rano a 11.20 Ok 13.30 będzie jednodaniowy obiad (syn zup nie jada) Ogólnie dziecko jada codziennie kaloryczne , zdrowe pięć posiłków a waży przy wzroście 89 cm 10 kg. Ile i co jadają wasze dwulatki ? Mojej znajomej syn jest dużo cięższy od mojego ale prawie wcale nie jada .

Gość gość
Polowe tego. Moze Twoj tyle spala :) Szczerze mowiac Twoj syn je wiecej niz ja.

Gość gość
Mój dwulatek tyle jada ale jest grubszy bo przy wzroście 87 cm waży 12 kg. Dodam jednak że mój syn jest bardzo misiowaty w zachowaniu, powolny i spokojny :)

Gość gość
Dziewczyny, mój jest bardzo szybki, energiczny , lekarka zasugerowała że ma bardzo szybką przemianę materii i mówi że taki ruch jaki wykonuje moje dziecko też kosztuje energii . Martwię się bo dziecku widać łopatki , jest naprawdę bardzo chudziutki, córka w jego wieku była kawałkiem babeczki w porównaniu z nim (91 cm i 13 kg)

Gość gość
Masakra, masz chore dziecko.

Gość gość
Dzisiaj zjadło makron (http://makaronyanna.com.pl/) gotowany na mleku i koniec. Moje dziecko nie lubi się jakoś zbytnio przejadać, ale póki co mnie to nie martwi, bo je regularnie, ale małe porcje.