Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przegroda

Polecane posty

Gość gość

Witam, dostałam skierowanie na operację przegrody nosowej. Chciałabym zrobić to na nfz, ale wiem, że wtedy zostawiają kształt nosa. Uważam, że jak już cierpieć to warto, żeby nosek był wymarzony ;) Ponoć są szpitale które przyjmują na fundusz, ale przy dopłacie mogą jednocześnie zmienić kształt. Czy ktoś się orientuje: po 1 - czy to prawda? po 2 - gdzie? czy w Polanicy jest taka opcja? Pozdrawiam :)

Gość gość
nie godz się na to, możesz po operacji cierpieć katusze , zapadanie nosa, gnicie, saczaca się ropa, brak wechu itd. jak się cieszę że u mnie wszystkie przegrody są proste :-)

Gość gość
no chyba nikt nie robi tego dla przyjemności. nie ma ludzi z prostą przegrodą, niektórzy po prostu nie mają objawów

Gość gość
wyobraź sobie że ja mam prosta. chciała mnie wysłać już pod Skalpel i to po samym wymacaniu twarzy i teście z zatkaniem 1 dziurki nosa i pociągniem 2 dziurką. tak musi pani isc na operację bo się będzie męczyć z przewlekłym katarem..no ale warto by zrobić rezonans i udać się do laryngologa. po pół roku siedze sobie u mojego dentysty i opowiadam o problemach z zatokami i te cała historię z wysyłaniem mnie na operację z powodu niby krzywej przegrody która lekarz odkrył po samym dotykaniu mego nosa :-D na to dentysta, - ale pani Ewo już zobaczymy na komputerze, bo przecież robilem pani rezonans

Gość gość
rok temu przed usuwaniem ósemek. cyk na komputer. no pani Ewo co za bujda na resorach, ma pani całkiem prosta przegrodę i w śmiech że dr bez żadnych zdj ocenił już moją przegrodę i pod Skalpel by mnie wysyłał. także przestrzegam przed pochodnymi decyzjami bez wyniku rezonansu. mam lekko garbaty nos ale to nie oznacza że mogę mieć z automatu krzywa przegrodę. a na rezonans zatok i tak się jeszcze wybiore bo mogę mieć coś z czołowymi nie tak a rezonans u dentysty czoła już nie obejmował

Gość gość
aha żeby nie było był to dr z dobrymi opiniami w necie, prywatna wizyta :-) no oczywiście wysyłał do alergologa, tyle dobrego

Gość gość
ja dostałam skierowanie ze względów zdrowotnych, wizualnie też tego nie widać jednak mam uporczywe objawy, także decyzja podjęta, tylko nie wiem jak to rozegrać :)

Gość gość
a rezonans byl robiony?

Gość gość
no to nz rezonansu zatok nic nie wiesz jak wygląda przegroda. to idź na operację plastyczną nosa ale nie jecz o krzywej przegrodzie skoro żadne badanie obrazowe nie zostało wykonane. meczy mnie takie cos

Gość gość
przykro mi ze Cię meczy, ale chyba bezpodstawnie. laryngolog wystawil mi skierowanie na korekte przegrody, widocznie mial ku temu podstawy

Gość gość
ja też byłam u laryngologa który bez żadnych zdjęć RTG czy rezonansu chcial mi robić korektę,,, ja się pytam na jakiej podstawie? a moze mam alergiczny nieżyt nosa, polipy w zatokach, bakterie, no ludzie nie badzmy dyletantami

Gość gość
alergię czy inny nieżyt nosa może powodować albo potęgować właśnie skrzywiona przegroda

Gość gość
ale ja. nie mam do chuya wafla skrzywionej przegrody, ile razy moge pisać, a alergie i owszem

Gość gość
ok nie wiedziałam, że to ta sama osoba :D