Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu osoby, którym został tydzień lub dwa do porodu?

Polecane posty

Gość gość

Jak się czujecie, co u Was, ciekawe kiedy urodzą się dzieciaki ;) Mi zostało od dziś równe 11 dni do terminu. Nie powiem, fajnie byłoby jakby urodził się np. dziś :) Bo nie ma upału np. u nas :)

Gość gość
Mi równe 2 tygodnie :)

Gość gość
Ja nie liczę na wcześniejszy poród , pierwsza ciąża przenoszona i wywoływana 2 tyg po terminie.

Gość gość
Ja mam termin cc z półtora tygodnia, ale mam doła bo to trojaczki i będzie kierat a teraz mam jeszcze ostatnie dni luzu

Gość gość
Trojaczunie? To słodkie :) Kochane bobaski - lepiej trojaczki niż wcale nie mieć. Ciesz się tym, co masz :)

Gość gość
Ja za 5 tygodni mam termin a chcialabym urodzic tak na poczatku wrzesnia bylo by super.. no i jestem zestresowana bo kompletnie nie przygotowana jeszcze

Gość gość
14:26 super, a przyjdziesz pomóc przy kolkach?

Gość gość
A skąd z góry wiesz, że będą miały kolki? :)

Gość gość
ja mam termin za 7 dni. już też bym chciała urodzić, teraz pogoda super, a jak będę rodziła to pewnie będą upały. :P do tego mam mało wód płodowych i martwię się czy z dzieckiem wszystko ok, mógłby już wyjść i na dodatek dzisiaj na wizycie się okazało, że waży już 4200g. także im szybciej tym lepiej, dla niego i dla mnie, ale narazie nic się na to nie zapowiada.

Gość gość
Ja tez rodze za 11 dni... No i czekam, obserwuje, juz tylko odpoczywam i licze ruchy, lada moment zleci :). Puchne wiec spie z nogami na poduszkach a w dzien duzo poleguje tez majac nogi w gorze, inaczej zadnych butow ani klapek nie wcisne :(. Czekam az mały klusek wyskoczy, oby wszystko przebiegło prawidłowo, oj ostatnie dni to takie wyczekiwanie. U mnie to drugie dziecko po kilkunastu latach :), i tez synek :).

Gość gość
Zazdroszczę Wam wszystkim dziewczyny, ale tak pozytywnie. Mam nadzieję, że mi też będzie dane tak kiedyś odliczać :) trzymam mocno kciuki za każdą z Was i za wasze pociechy

Gość gość
gość 15.01 - jesteś w stanie leżeć na plecach z nogami do góry? mi też bardzo nogi puchną, ale nie mogę na plecach wyleżeć, po paru minutach wszystko mnie boli i muszę się przewrócić na bok.

Gość gość
Zazdroszczę Wam wszystkim dziewczyny, ale tak pozytywnie. Mam nadzieję, że mi też będzie dane tak kiedyś odliczać :) trzymam mocno kciuki za każdą z Was i za wasze pociechy

Gość gość
15:01 Słodko :))))) Słodki klusek :) Mi słuchajcie nic nie puchnie, każdy mi mówi jak to mu nogi w kostkach puchły, łydki itd. jak puchły ... mi na razie nic nie spuchło, widać taki przypadek jestem. Ale już się niecierpliwię. Wizytę mam w sobotę, ciekawe ile mały będzie ważył... :)

Gość gość
15:03 Dziękuję :* Ja czekałam na swoje szczęście, musiałam najpierw pewne sprawy pozamykać, studia, praca itd. ...ogólnie nie mogłam sobie długo finansowo pozowlić, teraz mogliśmy i udało się. A Ty starasz się o maleństwo? Powodzenia :)

Gość gość
15.02. Tzn w nocy glownie lewy bok,czasem poleze na plecach i wtedy nogi na walku i poduszce, ale opanowalam juz trzymanie nog na tym walku i poduszce nawet jak leze na boku, fakt ze troche zawiasy w kolanach bola. A za dnia np siadam na fotelu a na sofie klade sobie ten walek i w pozycji siedzacej mam tez nogi nieco wyzej niz tylek, tylko oczywiscie pod plecy tez podkladam poduchy zeby brzuch nie byl scisniety.

Gość gość
15.06 Dobrze, że wszystko udało się pozamykać i teraz czekasz na pociechę :) ja się jeszcze z różnych przyczyn nie staram, ale gorąco wierzę, że za jakiś czas będę już mogła przeżywać te wszystkie perypetie ciążowe

Gość gość14 57
dziewczyny a jak wam mijają noce? ja nie mogę spać, bo po pierwsze bóle podbrzusza jak na okres, po drugie mały ciśnie na pęcherz i po kilka razy muszę wstawać do łazienki. ułożyć się w wygodnej pozycji też nie jest łatwo. :P

Gość gość
A tez macie takie problemy zeby obciac sobie paznokcie u nog albo wygolic czesc intymna? Matko, ja dzis taka gimnastyke przeszlam przy jednym i drugim, no i w kwestii golenia sie w dole to bez lusterka ani rusz, a tez podejrzewam ze nie tak dokladnie to zrobilam jak robi sie gdy sie nie jest w ciazy :(.

Gość gość
15:11 Rok temu czułam dokładnie to samo co Ty, rozumiem Cię i życzę by udało się spełnić marzenie :)

Gość gość
15:13 W moim szpitalu mówili, by nie golić się przed porodem, bo te włoski szybko wyrastają, są kłujące i pokłują dzidzię. Ale nie posłuchałam i ogoliłam znowu dwa tyg. temu. Powiedzieli że oni w razie w sami to ogolą...Tylko mi wolno odrastają więc to zrobiłam, nie lubię mieć tam "zarostu" ;) Na szczęście trochę odrosły i jakby mały dziś się rodził to może się nie pokłuje :) Co do trudności, fakt, cięzko się tam dobrze ogolić teraz...ja się zacięłam i więcej nie chcę :(

Gość gość
nie przeszkadza wam ze wyglacie jak potwory i ze faceci wasi ogladaja sie za lepszymi i o nich skrycie marza?

Gość gość
15.12. Noce to standard, bieganie co chwila na siku i jeszcze mnie suszy jak starego pijaka wiec popijam wode i wowczas latam jeszcze czesciej. Srednio 8-14 razy w nocy. I ciezko znalezc wygodna pozycje bo i malemu kluskowi tez niewygodnie jak zle sie poloze i sie oburza i wierci i cisnie na rozne narzady. Aaaa, no i te skurcze, tak mocno twardnieje brzuchol, z pierwszym synem tak nie mialam,no ale wtedy bylam mloda i ciaza to byl dla mnie pikuś a jednak teraz jestem kilkanascie lat starsza, niestety grubsza, ale po porodzie biore sie za siebie, nie ma wymowek :).

Gość gość
15:19 spadaj zazdrosny trollu :) Ja nie wyglądam na potwora, całe kilogramy poszły mi w brzuch, nogi i twarz mam takie jak przed porodem, mało mi przybyło na wadze. :) Mąż chce się kochać codziennie. Bo mam normalnego męza. P.S. Współczuję ci...musisz bardzo cierpieć z powodu braku dziecka...stąd wiemy dlaczego nas atakujesz. Ale nie każda ciężarna to słoń. Żeby coś zyskać, trzeba coś poświęcić, np. wyglądać troszkę gorzej przez jakiś czas. Nie jesteś szczęśliwa. Współczuję :(

Gość gość
Mój mały też się oburza, jak mama leży na prawym boku. Od razu są kopniaczki :) Niemniej jednak w nocy przez sen sama się chyba na prawy obracam z lewego, bo rano się budzę i jestem na prawym boku, a nie tak zasypiałam :)

Gość gość
15.18. Ja odkad gole sie z lustrem to zawsze sie pozacinam, ale tylko na podbrzuszu, tam tuz przy miejscach intymnych na szczescie nie :).

Gość gość
zazdrosc...rzeczywiscie jest czego :) osiagniecie zycia dziecko. w pracy mam takiego co zalicza stazystke bo zona jak slon w ciazy

Gość gość
15.22. Wlasnie ja tez niestety mimowolnie przekrecam sie na prawy, zawsze mam wyrzuty ze maly niedotleniony :(.

Gość gość
U mnie równy tydzien.w nocy oka zmrużyć nie mogę pozniej śpię jakies 4 godziny i jestem wyspana.Nie puchnę,tylko biodra bolą.Czekam na jakiekolwiek objawy porodu,ale dzidzia nie ma zamiaru wychodzić.Mam nadzieje ze nie przenoszę a jesli juz to nie dużo.nie mogę się doczekać chociaż bardzo boję się porodu.

Gość gość
15:24 No i po jakiego czorta tutaj włazisz i nam to piszesz? :) Nie interesuje tu nikogo co robi twój głupi szefunio... :) To jest temat o oczekująych na dziecko. Słonia to ty chyba w lustrze widzisz, bo cos mi sie zdaje ze z jakiegos powodu przychodzisz wycierac sobie gębę kobietami w ciazy. Znany mechanizm: nie mozesz miec dziecka teraz to hejtujesz. Jestes jak 90% takich kobiet, sama nie mzoe lub nie chce, to zamiast zając sie sobą to hejtuje te ktore marzyly o dziecku. idź już stąd :) Od tej pory ignor.