Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu osoby, którym został tydzień lub dwa do porodu?

Polecane posty

Gość gość14 57
ja też jak leżę na prawym to czuję intensywne kopniaki i domaganie się przewrócenia na lewy :P jeśli chodzi o obcinanie paznokci to już męża do tego zatrudniłam, bo sama nie dałabym rady, golenie z lusterkiem oczywiście, ale i tak nie jest tak dokładnie jakbym chciała...

Gość gość
15:26 Myślisz że będzie niedotleniony? ojej, mam nadzieję że to tak nie działa:( Ja robię to samo, mimowolnie przekręcam się na inny bok...

Gość gość14 57
ja najbardziej boję się wywoływania i leżenia w szpitalu po terminie... a może mnie to czekać ze względu na tą małą ilość wód. dziewczyny a szyjka już się wam skróciła? macie jakieś rozwarcie?

Gość gość
15:32 ja niestety nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja z szyjką u mnie i z rozwarciem...mi zostało 11 dni, wizytę miałam dwa tygodnie temu, a następną mam właśnie w sobotę. Wtedy się dowiem i wtedy będę już równy tydzień przed terminem :)

Gość gość
dziecko nawet osoba z zespolem downa moze miec wiec to naprawde zaden wyczyn. zapytalam wprost czy wam to nie przeszkadza ze wasi faceci marza o zgrabnych i normalnych kobietach a nie zarosnietych sloniach tlustych. Brak odpowiedzi to wyrazna odpowiedz- przeszkadza ale co mozecie zrobic- nic. Juz zawsze bedziecie przegrywami a nie kobietami seksownymi. Biedne inkubatory. Polecam poczytac tematy o malzenstwach po urodzeniu:)

Gość gość
15.19. Widac zal ci doope sciska, kompleksy? Bo mamusi byla sloniem gdy cie nosila pod sercem i tatuś zostawił?? Ojojoj, a wyobraz sobie, ze dziecko to cud, moze nie osiagniecie zycia, ale my zyjemy zeby zyc, rodzimy by sie cieszyc, by przyczynic sie do ewolucji, pracujemy by zyc i spelniac marzenia nasze i naszych dzieci i miec kase na hobby, a ty najwidoczniej zyjesz by pracowac, i jesli praca to twoje jedyne osiagniecie to na emeryturze nic ci nie zostanie z zycia, moze hobby...w samotnosci. W sumie jak cie czytam to ciesze sie ze z twoich genow juz nic nie wyjdzie i nie bedziesz uczestniczyc w procesie ewolucji. Ludzi zgorzkniali nie sa swiatu potrzebni. Jestes bardzo nieszczesliwa/nieszczresliwy, masz cholernie nudne zycie skoro wchodzisz na watek ktory nie ma nic z toba wspolnego...

Gość gość14 57
dziewczyny nie warto odpisywać trollowi.

Gość gość
15:35 No i po co nam to piszesz? :) Po co nas uświadamiasz, dosznałaś objawienia i masz nieść ciemnym ;) kaganek oświaty? Nawet jeśli to prawda o niektórych małżeństwach, to dobrze że to wyszło po urodzeniu dziecka albo jeszcze w ciąży, kopnie się w d...pę takiego trutnia i po sprawie, przynajmniej wyszłoby czy kochał kobietę naprawdę. Ja nie jestem z tych kobiet, dla których sens życia kończy się jak facet zdradzi. A niech zdradzają, wolę być słoniem w ciąży i mieć dziecko niż nigdy nie zostać matką, małolato głupia. Niech te wakacje już się skończą :) Przegrywem jesteś ty. Przyczepiła się jak g..wno do buta do tematu, który nigdy jej nie dotyczył i dobrze...bo w sumie taki głupek jak ty lepiej niech się nie rozmnaza :D idź się trzęś nad swoim ukochanym żeby cie przypadkiem nie zdradził i z tego powodu nigdy nie zajdź w ciążę :D niewolnico mężczyzn. Ja swoją wartośc znam bez wzgledu na to czy mam faceta czy nie. Spadaj przegrywie :P

Gość gość
Troll założył ten temat i pisze na nim jako kilka różnych mnogich. :D

Gość gość
Dobra a od teraz ignorujmy tego trolla, niepotrzebnie jej odpisałyśmy. Kurczę, wkurza mnie że tu nie ma moderacji i nikt tego nie kontroluje jak ktoś psuje wątek albo pisze kompletnie nie na temat...to właśnie wada kafe chyba największa. A napiszcie czy Wam nie gorąco? Ja mam dziwną przypadłość. Siedzę przy wiatraku nawet w 20 stopni. Ale jest tak tylko w bloku. Bo jak byłam u rodziców w domu normalnym takim murowanym to nic mi nie było..jednak bloki to nie to. Ech, może kiedyś będę znów mieć dom ;) Na razie nas nie stać na jego budowę i tu gdzie mieszkamy to działki drogie i w ogóle koszt postawienia domu to prawie 800 000 zł.

Gość gość
jaka agresja bo kilka slow prawdy inkubatory uslyszaly

Gość gość14 57
ja się pocę strasznie, dlatego taka pogoda jak dzisiaj dla mnie jest super. też siedzę przy wiatraku, nawet dzisiaj mam okna pootwierane na oścież. :)

Gość gość
15:45 a ile macie stopni? U nas dzisiaj tylko 20 a mi i tak ciepło ;)

Gość gość
Pankejk, no to ile teraz będziesz rodzić? Były już dwojaczki, trojaczki, to może i pięcioraczki se strzel, co ci szkodzi? :D Boże, że ludzie w ogóle łykają te twoje wytworzyny, jak pdle. :D

Gość gość
15.32. Tzn wien ze tam idzie jakas zyla czy tetnica i my same mozemy stracic przytomnosc z niedotlenienia, dziecko tez , wiec lepiej unikac prawego boku. 15.32 co do wywolania : Nie mam porownania, pierwsze dziecko rodzilam SN wywolywany i bez znieczulenia. Bylo...ciezko, bolaly ostatnie skurcze, wyklinalam wowczas swiat i klnelam jak szewc na porodowce, ale idzie przezyc. Nie wiem jak bedzie teraz, ale bede domagac sie znieczulenia, bo jal go nie ma to tracisz duzo energii na skurcze i pozniej jest mniej sily na parcie dziecka,a akurat ten etap wymaga najwiekszego wysilku i powinien trwac jak najkrocej zeby dzieciatka nie zmeczyc ani nie przydusic.

Gość gość
Co do goraca, ja spie pol nocy tylko w koszulce, a drugie pol nocy nakrywam sie tylko powleczeniem koldry. Mieszkam w domu, mam polmetrowe grube mury a i tak w upaly mam do 28 st w srodku, dzis np 25 st w domu a za oknem 28 w sloncu. Mega goraco...na taras wychodze rano albo wieczorem bo tak to ciezko, w srodku zaslaniam rolety zeby mi nie nagrzewalo. I ciagle mi dusznooo....

Gość gość14 57
u mnie dzisiaj jest 17 stopni, właśnie zaczęło kropić, a w mieszkaniu mam 25, tak się nagrzewa. ja już nie pamiętam kiedy ostatnio w nocy się kołdrą przykrywałam. :P

Gość gość Marta
Czesc dziewczyny :) Widzę ze nie tylko mnie jest cały czas gorąco ;) zostało mi 10 dni i czekam jak na zbawienie codziennie z nadzieją ze to moze juz dzis...ruchy młodej sa tak bolesne ze w zasadzie Malo co chodzę, najchętniej spałabym caly czas a tu jeszcze czterolatka w domu :-) dobrze ze chociaz spie w miare w nocy chociaz wstawanie na siku co godzinę mnie rozwala ;) pozdrawiam ciepło i miłego dzionka życzę.

Gość gość
U mnie dokladnie 4 tygodnie... Nie moge sie doczekac, juz wszystko gotowe. Jak pomysle, ze porod moze sie zaczac za 2 tyg., to troche tego nie ogarniam. Juz niedlugo, bardzo niedlugo!

Gość gość
Ja również pozdrawiam i życzę miłego dnia, u mnie też równe 10 dni od dziś :)