Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadgirl17

Czy to alkoholizm , co robić?

Polecane posty

Gość sadgirl17

Witam . Otóż mam pewien problem a konkretnie ma go .moja mama ( tak przynajmniej sądzę ). Moja mama pije już dłuższy czas (kilka lat) lecz wcześniej nie zwracałam na to zwyczajnie uwagi gdyż byłam jeszcze dzieckiem.. Lecz od pewnego czasu (2 lata) sie to nasiliło. Potrafi pić codziennie głownie piwo w różnej ilości , czasem też zdarza się wódka Próbowaliśmy z tata z nia na ten temat rozmawiać ale ona twierdzi ze nie ma z tym problemu , podobno byla tez u psychologa ktory stwierdzil ze jest wszystko ok. Mama często chowa alkohol w różnych miejscach (szafki). Babcia też już interweniowała , rozmawiała ale to nic nie dało... Ale nie przyznaje sie ze to od niej. Bywa też po alko. agresywna nie raz oberwałam ( choćby miałam podbite oko) i czesto sie kłóci Mama ogólnie na trzeżwo jest dobrą kobietą , kocha zwierzęta.. Co zrobić żeby nie było gorzej?

Gość gość
tak to alkoholizm.to trudna sprawa,bo dopoki mama sobie sama tego nie uswiadomi to bedzie ciezko ja namowic na jakąkolwiek terapie.alkoholik z reguly nie widzi problemu.dobrze by bylo gdybys porozmawiala z kims kompetentnym w tej sprawie.napewno cos mądrego doradzą a potem próbowala rozmawiac z mamą.