Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny nie pchajcie się tak szybko w męża i dzieci

Polecane posty

Gość gość

Lepiej poczekać parę lat, przede wszystkim psychicznie dojrzeć, żeby rozsądnie (nie kierując się tylko emocjami) związać się z kimś na stałe (bo niestety ale często oznaki tego, że z kimś źle będzie się żyło, są widoczne od początku albo niedługo później). Dwa, lepiej mieć ustabilizowaną sytuację finansową, a kobiety doświadczenie zawodowe, żeby później po urodzeniu dzieci i chęci powrotu do pracy nie zostać na lodzie/albo w razie rozwodu. I tak btw to postarajcie się nie żyć tylko na utrzymaniu męża właśnie ze względu na to, że możecie się rozwieść, zostać wdowami (trzeba i takie coś kalkulować niestety, a nie myśleć że akurat Was coś nie dopadnie - badania pokazują że prawie każdy myśli oglądając różne wypadki i sytuacje życiowe "mnie to nie dotyczy"). A jak nie chcecie mieć dzieci to stanowczo komunikujcie partnerowi od początku, bo znam parę, gdzie on ich nie chciał, ale nigdy o tym poważnie nie pogadali i potem wyszło, że ona niby też nie chciała, ale zdanie zmieniła i bardzo naciskała, i potem się rozstali.

Gość gość
I, zapomniałam o najważniejszym - trzymajcie dziewictwo do ślubu!

Gość gość
Tobie też przydałoby się lekcję życia zrobić, psycholu od dziewic. Nie, dziewictwo nie gwarantuje, że facet cię nie zdradzi/nie zostawi etc. Nie ma korelacji. A co do ślubu, nie każdy jest wierzący, żeby mieć takie zasady. Ja np. nie chcę brać ślubu wcale, to dokąd miałabym czekać? :D

Gość gość
Też nie wierzę i nie interesują mnie katolickie brednie.

Gość gość
Czuję już tylko obrzydzenie do dzisiejszych facecików. Czasami lepiej się zająć sobą niż pchać w "związek".

Gość gość
ja jestem wierzacy, ale nie krytykuje tych co nie wierza, kazdy zyje jak chce,a co do czekania z mezem i dziecmi to jak tak kobieta bedzei czekac, czekac i czekac to sie obudzi w wieku 30-stu paru lat jako samotna stara pana bez faceta i dziecka bez rodziny po prostu i co taka kobieta ma zrobic, a czasu nie cofnie. Zycie to nie bajka ze zawsze bedzie kolorowo, wiazac sie z facetem kobieta musi wziac pod uwage ze czasami tez moze byc pod gorke itd

Gość Ponownie singielka
17:15 Popieram. Kariera może dac Ci stabilizacje,bezpieczenstwo,do kochania możesz mieć psa,kota, przyjaciół, a przynajmniej omina Cie zdrady,rozwody,rozczarowania.

Gość gość
17:21 Chyba nie zrozumiałeś. Wieczni chłopcy to dzisiaj plaga. Patrząc na facetów, których poznałam i na związki swoich znajomych wolę już być starą panną. Lepsze to niż użeranie się z imbecylem. Samotnym można być też w związku. Nie zawsze sprawdza się metoda: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Jak znajdę mężczyznę to założę rodzinę ;) X Każda kobieta powinna dążyć do finansowej niezależności. Tak jest przyjemniej i bezpieczniej ;)