Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alalaaaaaa

Wstydzę się własnego domu.

Polecane posty

Gość Alalaaaaaa

Witam ! Mam 16 lat i jak widać wyżej problem z moim domem . Mój dom nie posiada łazienki , pokój mam z siostra i jej synem (zero prywatności ) . Z zewnatrz wyglada jak budynek do rozbiórki . Jest po prostu strasznie brzydki .Lecz nie chodzi tylko o wygląd ale i też o domowników . Moja rodzina nie jest patologia ale żeby nazwać to delikatnie osobnikami którzy nie posiadają za wysokiej kultury . Ja nie chce ich obrażać i nic w tym stylu Po prostu pisze prawdę . Od 7 miesięcy mam chłopaka i właśnie tu się zaczyna problem . Po wakacjach idę do innej szkoły niż mój chłopak jednak w tym samym mieście . W wakacje się z nim nie widzę bo wyjechał na wakacje z rodzicami. Ale po wakacjach powiedział że może przyjeżdżać do mnie na weekend. Problem w tym ze to jest kompletnie nie możliwe że względu na powody wymienione wyżej . Pytanie polega na tym jak my mamy się spotykać ? No i gdzie ? Mieszkamy na wsi . On jakieś kilka kilometrów ode mnie . Tylko jeszcze nigdy on u mnie nie był bo chodziliśmy razem do szkoły i sie widzieliśmy codziennie . A teraz po wakacjach będziemy się widzieć jedynie raz dziennie na przystanku autobusowym. Nie chodzi o spanie razem nic w tym stylu po prostu chciałabym z nim pobyć .

Gość gość
Z zewnatrz wyglada jak budynek do rozbiórki x mam podobny problem. tak samo mam zy****ych czlonkow rodziny. kazdy jeden lepszy. kazdy z zaburzona psychika itd. dom tak samo. zero remontow. powiedzieli mi, ze oni nie zamierzaja go z zewnatrz remontowac. ze jak chce to moge sobie sama zrobic elewacje i nowych dach. pewnie jakies 40 tys. ja mam to tez w pissdzie. s*******am jak najdalej i bede na weekendy przyjezdzac. skoro wola kase na bzdety wydawac. kupic 4 klacz.. no to k****a sorry ale o czym my gadamy.

Gość gość
Jeżeli wiążesz z nim przyszłość no to wcześniej czy pozniej bedzie musial poznac Twój dom rodzinny. Nie unikniesz tego. Teraz to zalezy od jego dojrzałości emocjonalnej jak do tego podejdzie. Jeżeli czujesz, że to naprawdę fajny chłopak to pokaż mu swój dom.

Gość gość
Powiedz jasno, ze nie masz warunków do przyjmowania go (co jest prawda) mimo, ze bys chciała - najlepsza jest prawda. Ewentualnieze rodzice sie nie zgadzają. A czemu nie możecie sie spotykać u niego?

Gość Ade_la
Powiem tak, jak potrzebujecie prywatności, pójdźcie na spacer i takie tam. Co nie zmienia faktu, że nie powinnaś przed nim ukrywać sytuacji z Twoim domem, bo i tak prawda wyjdzie na jaw i będzie głupia sytuacja. A jeśli się okaże, że chłopak ma z tym problem, to znaczy, że trzeba go odstawić. Bo jak chłopak jest ok, odnajdzie się w każdej sytuacji. Bo to przecież nie Twoja wina, że takie masz warunki i nie powinien Cię oceniać na podstawie tego, jak mieszkasz. Oczywiście to nie znaczy, że ma zastać bałagan, bo nad tym jesteś w stanie zapanować :)) A jak chłopak nie ogarnie, to znaczy, że nie ma co sobie zawracać nim głowy. Uwierz mi, patrzę na świat trochę inaczej niż Ty, bo jestem ponad 2x starsza :)) Ale kiedyś też miałam 16 lat :))