Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak cierpliwosci do dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie mamy... Jak jest u was powiedzcie mi co może być przyczyną braku cierpliwości miałam trudny poród minęły dopiero 3 miesiace padam na twarz jestem wykończona nie śpię a w dzień corka potrafi tak płakać nie orzesypia mi dni w dzień jest strasznie marudna lulam ja tule itd ale ja też nie jestem na baterię ... co robić opadam z sił :( czasami jak zaczyna płakać to siadam i placze razem z nią...

Gość gość
Tez tak miałam. Od czwartego miesiąca organizm sie przyzwyczaił do braku snu w nocy i przestalam odsypiac w dzien. Niestety trzeba to przetrwać. Dziecko albo ma kolki albo przyzwyczaja sie do bycia na tym świecie. U nas poprawiło sie po piątym miesiącu i córka była spokojniejsza. Trzeba to przetrwać niestety. Dasz rade.

Gość gość
Jeśli mąż nie może się zająć dzieckiem, to postaraj się kogokolwiek zaprosić na noc- mamę, teściową, siostrę, przyjaciółkę, kogoś kto wstanie chociaż raz, ukołysze, nakarmi i przewinie. Bo inaczej oszalejesz. Ja miałam po dziurki w nosie słuchania że matka jest pancerna, że wszystko wytrzyma, że obudzi się na najmniejsze stęknięcie, że instynkt jej nie pozwoli nic zaniedbać... mąż brał przynajmniej jedną nocną pobudkę na klatę, a kiedy wyjechał a mały dawał popalić z ząbkowaniem bez oporów skorzystałam z zaproszenia siostry i chociaż trochę mogłam odespać, bo zasypianie w dzień przy dziecku było niebezpieczne. Nie muszę spać długo, ale przynajmniej raz jednym ciągiem trochę dłużej- koniecznie.

Gość gość
Witaj w świecie macierzyństwa, realnym, nie z reklamy. Później będzie jeszcze trudniej.

Gość gość
Współczuję. Mój synek ma trzy miesiące. Tej nocy spal od 21.30 do 3.3 a potem do rana czyli do 8.30. W dzień cztery drzemki po pól godziny. Trochę spal na mnie y fotelu. Taką sytuację jak twoja miałam do konca drugiego miesiąca. Padałam na twarz. Najgorsze jest to właśnie że traci się wtedy cierpliwości i ma się poczucie winy. Autorko karmisz piersią czy butelką? Musi być jakaś przyczyna płaczu. Mój miał problemy z brzuszkiem. Nie były to typowe kolki ale coś w tym stylu i też ciągle był głodny bo urodził się chudziutki i nadrabiam a potem z łakomstwa zaczął ulewać. Wszystko się unormowało po 7tygodniu.

Gość gość
Dajesz jej smoczek? Jeśli nie, to spróbuj. Może owin ciasno w kocyk, wtedy dzieci czują się bezpiecznie. Albo spróbuj chusty, to też uspokaja maleństwa