Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem ze znajomymi

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim! Słuchajcie, mam dość poważny problem. Wdałam się w niezbyt dobre towarzystwo. Używki, i te sprawy. Jakieś pół roku temu ja wraz z moim znajomym i jego dziewczyną zostaliśmy zabrani na komisariat, gdyż znaleźli u mojego kolegi marihuanę. Ja i moja koleżanka czyli jego dziewczyna byłyśmy tam w roli świadków. 2 dni temu ten właśnie znajomy miał sprawę w sądzie, i musi zapłacić 1000 zł grzywny. Powiedział że mam zapłacić pierwsza ratę, bo jak on to ujął nie ma pieniędzy a ja także uczestniczylam w całej sprawie. Po 1 nie mam aż 300 zł na pokrycie tej kwoty, a poza tym chcę się odciąć od tego towarzystwa, bo skończyłam z paleniem zielska. Teraz boję się, że będą wywierać na mnie presję, zastraszac, nachodzić w domu. Dodam, ze mam 18 lat.Powiedzcie mi, co mogę zrobić? Tylko proszę bez żadnych hejtów. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Gość gość
Pogadaj z ojcem.

Gość gość
Porozmawiaj o tym z rodzicami. Nie płać za niego. Zrob tak jak mowisz odizoluj sie od tych znajomych. Nikt nie ma prawa Cie szantazowac. Szantaz jest karalny. Warto obys opowiedziala o tym rodzicom. Pomaga Ci a jesli nie masz wsparcia w rodzicach zadzwon na telefon zaufania na pewno doradza Ci jak sobie poradzic z tym problemem.