Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie warto być uczciwym

Polecane posty

Gość gość

kolejny raz się o tym przekonałam. Tym razem ostatni już! Im jesteś bardziej dobry dla ludzi, tym gorzej Cię traktują. Od dziś koniec z tym!!!

Gość gość
Co prawda to prawda.Jak ma sie miekkie serce to trzeba miec twarda doope.

Gość gość
A co ma wspólnego uczciwość z asertywnością :) ?

Gość gość
Ano to, że jestem uczciwa i nie wyobrażam sobie żeby ktoś mógł mnie oszukać. Bo sama tego nie robię. Jestem uczciwa i wierzę w innego człowieka. Ale wychodzi na to, że nie warto, nie warto być dobrym. Trzeba być "suką" dla ludzi!I teraz taka będę. Ostatni raz ryczę przez kogoś.!!!!!

Gość gość
Jak suką nie byłaś, to tylko sukę udawać będziesz :). Zawsze trzeba mieć trochę rezerwy, nawet do najbliższych. Kiedyś człowiek mianujący się moim przyjacielem, wziął ode mnie, równowartość kilku średnich pensji, by przekazać je innemu przyjacielowi (miałem mu zwrócić dług). Do dzisiaj twierdzi, że nic takiego miejsca nie miało. Nadal jednak mam przyjaciół, którym wierzę :). Np. w zeszłym tygodniu, kumpel dał mi w prezencie, dobrego kompa, z WIN7, monitorem, klawiaturą i myszką w komplecie :). Zorganizował go dla mnie, bo wiedział, że moje liczydło, powoli zaczyna padać.

Gość gość
Głupoty piszesz. Warto być życzliwym i uczciwym, ale trzeba być jednocześnie asertywnym. Warto również ufać, ponieważ ludzie bez zaufania do innych przemieniają się szybko w zgorzkniałe, sfrustrowane, paranoiczne istoty. Nie zmieniaj się w żadną sukę, nie zasilaj szeregu chorych psychicznie. Bycie chamem nie jest stanem naturalnym dla empatycznego człowieka o dobrym sercu. Trzeba wybaczać, aczkolwiek nie zawsze oznacza to kontynuację danej relacji w poprzedniej formie. 🌼

Gość gość
(22.13) Rada, by ufać nie jest trafna. Ufać należy tym, którzy na zaufanie zapracowali! Właśnie oszuści oczekują zaufania akonto. Pozostałe rady znakomite i pełne człowieczeństwa.

Gość gość
Ufać nie oznacza być lekkomyślnym, to po prostu taka czysta karta i nie zakładanie z góry złych intencji u kogokolwiek :)