Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torbiel jajnika

Polecane posty

Gość gość

Witam prawie rok temu miałam torbiel po stymulacji. Odkąd się o niej dowiedziałam zaczęłam czuć tak jakby wzdęcie w tej okolicy taki lekki ucisk. Po jakimś czasie poszłam na USG okazało się że się wchłonęła a mi się wydaję ze cały czas czuje w okolicy tego jajnika to dziwne wzdęcie. Czy moja psychika to czuje czy tak jest naprawdę nie wiem. Powiedziałam o tym lekarzowi to się ze mnie śmiał. A ja się martwię. Miał tak ktoś z was?

Gość gość
Taka torbiel wchłania się do 3 cykli, zazwyczaj samoistnie, można wspomóc się progesteronem, torbiel może się pojawiać od Nowa, jedyny sposob- usg

Gość gość
Moja się wchłonęła tylko mam głupie wrażenie takiego ucisku w tej okolicy. Usg miałam wykonane w poprzednim cyklu i jej nie ma. Lekarz na moje stwierdzenie że ja tam czuję ucisk śmiał się ze mnie ze w glowie go mam.

Gość gość
Miałam identycznie.... też się zastanawiałam czy to moja psychika czy też np jakieś zrosty się zrobiły czy coś

Gość gość
A dużą miałaś torbiel?

Gość gabii56
oj żartów nie ma torbiel to poważna choroba która we wcześniejszym etapie jest całkowicie wyleczalna a później to już różnie bywa naprawdę może być za późno. A jeśli chodzi o ten adamed expert to ostatnio czytałam też taką fajną notkę jak dbać o siebie żeby torbiele się nie pojawiły myślę że każda kobieta powinna to poczytać