Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystko zamkniete, pogoda srednia, co dzis robicie?

Polecane posty

Gość gość

Nie lubie takich dni. Spacerek, komp, tv, czyli do d.... Nie wyobrażam sobie żeby wszystko było zamknięte w każdą niedziele.

Gość gość
Rano pospałam, teraz robię obiad, po obiedzie spacer a na nim kawka, piwko, jakaś pizza wieczorem albo coś, po powrocie może poczytam. Tyle że mieszkam na wsi z atrakcyjnym dla turystów jeziorkiem i u nas dziś są czynne mniejsze sklepy i mała gastronomia, tylko większe markety zamknięte.

Gość gość
Markety na wsi? :D Jakie?

Gość gość
Eeee, teraz lud mowi "market" na kazdy wiekszy sklep.

Gość gość
normalne :) tez mieszkam na wsi i mamy tutaj "markety" odido, livio itp. Markety to moze za duze slowo, ale większe metrażowo samobslugowe sklepy

Gość gość
I co się tak dziwisz? To duża wieś i jest tu Dino, Biedronka i Eko, które dzisiaj są nieczynne.

Gość gość
Kiedy wreszcie skonczy sie olimpi.da?! Co za nudy. Ktos to jeszcze w dzisiejszych czasach oglada?

Gość gość
Nie czepiać się :P

Gość gość
O sklepie samoobslugowym mowi sie "sklep". Mozna tez powiedziec "sam". Bylem w samie.

Gość gość
Dla rozrywki mozna sie marketów poczepiac ;)

Gość gość
Wyobrażacie sobie, żeby w każdą np. jesienną niedziele wszystko było zamknięte? Albo taki marzec: plucha, zimno, nie ma dokąd isc, nie ma po co gdzieś jechać. Uuuuuuuuuu. Juz mi sie chce wyć.

Gość gość
Sklep samoobsługowy też mamy i należy do mojej sąsiadki, zresztą też dzisiaj czynny :) mówiąc market miałam na myśli większe sklepy samoobsługowe należące do sieci sklepów...czy jak tam chcecie sobie to nazywać. W każdym razie sklepy te zatrudniają kilkunastu pracowników każdy i są nieczynne w dni ustawowo wolne od pracy, w odróżnieniu od sklepów, w których sprzedaje np pani Kasia z mężem i córką itd :)

Gość gość
To zależy co miałoby być nieczynne. Mogę sobie wyobrazić niedziele bez zakupów, ale już nie bez kina, kawiarni, restauracji, aquaparku itp

Gość gość
Naprawdę atrakcją dla was jest pójście do sklepu marketu czy w ogóle na zakupy w wolny od pracy dzień? To jest odpoczynek, relaks? Kina, teatry, gastronomia, parki botaniczne, kluby muzyczne, kręgielnie, wszystko zamknięte na głucho w środku wakacji?