Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwa001

ciąża z dużą nadwagą

Polecane posty

Gość Malwa001

Jak w temacie. Czy są tu mamy, które urodziły dzieci mając sporą nadwagę zachodząc w ciążę. Sama ważę 87 kg i chcę schudnąć, ale kiepsko mi to wychodzi. A chciałabym zajść w ciążę jak najszybciej. Proszę Was o wyrażenie swojej opinii.

Gość gość
Gdy ja zaszłam w ciążę wążyłam 70 kg przy wzroście 165 wiec też nadwaga w ciąży przytyłam do 88 kg odrazu po porodzie zeszlo ze mnie 9 kg teraz maly ma dwa miesiace a mi do wagi 70 kg zostalo jeszcze 3 kg.Więc nie martw sie pewnie też szybko zejdziesz do swojej wagi :)

Gość gość
Lochy, nie rozmnażajcie się

Gość gość
sory ale powyżej 100 kg na porodówce, a na pewno tyle przekroczysz, będziesz się męczyć i ty i dziecko i wszyscy wokół (próbując podłączyć ktg, próbując się wkłuć, czy robiąc cc przez grubą warstwę sadła i nie chodzi mi o ich wygodę ale o potencjalne komplikacje). najpierw zadbaj o to aby twoje dziecko mogło rosnąć w twoim zdrowym ciele, zmniejszysz ryzyko cukrzycy ciążowej, zatrucia ciążowego, nadciśnienia, dasz mu lepszy start..

Gość laura_1988
Bez paniki wszystko zalezy od twojego podejscia.... Ja zaszlam w ciaze wazac 85 kg. Teraz jestem w 33 tygodniu a na wadze niecale 3 kg na plusie. Nie odchudzam sie poprostu jem zdrowsze rzeczy i nie objadam sie na noc. Fakt ze latwiej jest przechodzic ciaze majac pare kg mniej bo i mniejsze ryzyko wystapienia cukrzycy ale tez nie ma co panikowac.

Gość gość
Nie rozumiem jak można sie tak zaniedbac. Lenie smierdzace

Gość gość
Ja zaszłam w ciąże przy wadze 90kg. Po ciąży miałam 95kg. Czułam się lepiej niż nie jedna kobieta z tego forum. Nie puchły mi nogi, nie miałam nadciśnienia, cukrzycy, wszystkie wyniki zawsze w porządku, nie bolały plecy, nie miałam mdłości, wymiotów. Teraz ważę 70kg i dążę do spadku wagi.

Gość gość
autorko najpierw urodz didziusia a potem się bierz za siebie. po co kilka razy się katować.

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za Wasze opinie :-) Na razie ciągle się odchudzam, mam nadzieję, że schudnę jak najwięcej przed ciążą.

Gość gość
JAK sie odchudzasz?

Gość gość
mam w pracy taka co wiecznie się odchudzala i przed ciążą była szczupla-na oko jakieś 50kg. W ciąży przytyla 35kg i do dzis-dziecko ma 6 lat nie może schudnąć czyli waży jakoś jak Ty. od 3lat próbuje zajść w 2 ciaze ale jej nie wychodzi...

Gość gość
Nie no hit, grubasy jeszcze chcą sie rozmnażać, ohyda :o was najpierw to powinno sie wysyłać do obozów dla grubasów :o

Gość gość
Gdzie masz te obozy dla grubasów?

Gość gość
Może jakieś treningowe z Chodakowską miała na myśli? :D x Osobiście nie rozumiem jak będąc chorym (otyłość można w tej kategorii rozpatrywać) mając świadomość, że może to wpłynąć negatywnie na przebieg ciąży (tak, na kafe pełno wyjątków, ale lekarze badań nie wyciągają sobie z d**y) można planować dziecko. Właśnie zrzucenie wagi będzie pokazaniem jak bardzo nam zalezy i, że podchodzimy do takich rzeczy poważnie. A nie jesteśmy lekkomyślni i mamy fanaberię, którą natychmiast trzeba spełnić bez myślenia o konsekwencjach. PS. Uważam autorko, że musisz mieć dietetyka, a jak masz kasę to dobrze też by było mieć jakiegoś ludka od treningu. No i sama musisz po prostu się dokształcić - bo większość porażek dietowych wynika z braku wiedzy jak działa ludzki organizm po prostu.

Gość gość
zaszłam w ciąże( nieplanowana ) po długim unieruchomieniu ( staw biodrowy ) sporo przytyłam wówczas . Na poczatku ciązy wazyłam 94 kg , przytyam w ciąży 4400g , dziecko urodziło sie 3200 g . Po ciązy schudłam ok 20 kg

Gość gość
moja odp 10:36 podczas ciązy nie maiłam zadnycj komplikacji , cc odbyło sie bez problemów i bardzo szybko sie goiło

Gość gość
Tez planuje dziecko. Wazylam 92kg. Z mezem ustalilismy ze wezme trenera personalnego. To bylo 2 miesiace temu. W ciagu tego czasu schudlam 10kg. Poszly w dol obwody. Mam rozpisana takze diete. 20min treningu robie z trenerka Pilates by wzmocnic najwazniejsze partie pracujace przy porodzie. Sorry ale nie zamierzalismy ryzykowac. Planuje to do konca roku a pozniej dziecko. Jesli dla zdrowia dziecka sie nie poswiecicie to dla kogo?

Gość gość
gość dziś Powodzenia :) I w zrzucaniu kg i w staraniach. Część osób widać woli wierzyć w zapewnienia "wazyłam 200 i było ok, to u Ciebie pewnie też" niż wziąć dupę w troki.

Gość gość
Ja przy wzroście 158 ważyłam 57 kg i też chciałam zajść w ciążę, ale bałam się że będę wyglądać masakrycznie otyło. Postanowiłam więc najpierw zrzucić nadprogramowe kilogramy i tak w 4 miesiące schudłam 12 kg. W ciąży przytyłam 14 kg , dziecko ważyło 3550g. Miesiąc po porodzie zostały jeszcze 3 kg . Polecam najpierw zadbać o siebie, żeby w trakcie i po było Ci lżej. Powodzenia.