Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy po tych foliowych tanich pieluchach naprawdę mieliście odparzenia czy to

Polecane posty

Gość gość

Czy po tych foliowych tanich pieluchach naprawdę mieliście odparzenia czy to tylko takie legendy miejskie? Chodzi o te z dziurkowaną folią zamiast fizeliny czy czegoś tam, co jest w tych papierowych pieluchach i taśmą zamiast tego wielorazowego lepca na wzór rzepów. No bo skoro są takie be, to nikt by nie kupował i nie byłyby produkowane ani w sklepach. Zastanawiam się co to za fenomen, że każdy niby nimi gardzi, a jakoś ciągle są wszędzie dostępne i jakoś opłaca się je produkować? Jesteście anonimowe to możecie pisać szczerze, bez zmyślania, bo przecież nikt po gościu was nie rozpozna i nie powie "jaaaacieeee, a Kryśka Kozłoska dziaduje na dziecku!" :P Tak szczerze, naprawdę ich nie kupujecie? Nie zdarza wam się?

Gość gość
Rozumiem, że jak nie ma w tytule hasła "teściowa" to nikt nawet nie czyta :o

Gość gość
Nie, nie wchodzimy na tematy dla zboków noszących pieluchy.

Gość gość
Tak trudno się, domyślić że chodzi o odparzenia u dzieci? :o Łoessu

Gość gość
18 25 wyjmij kij z tyłka!!! :o

Gość gość
O matko jakie wszystkie świnte i wstydliwe. Naprawdę nigdy z ciekawości ich nie wzięłyście na próbę, albo jak zabrakło Dad, albo jak brak kasy przycisnął? No nie wierzę

Gość gość
18.30 zacznij od siebie

Gość gość
Napisałaś "mieliście odparzenia" i się dziwisz.

Gość gość
18 35 ale to ty masz problem ze zluzowaniem a nie ja :p

Gość gość
Nie, to ty masz problem z logiczną konstrukcją zdania.

Gość gość
"mieliście odparzenia" u dzieci :o strasznie trudne, no rzeczywiście..... tym bardziej, że z dalszej części postu jasno wynika o co chodzi jakaś fujarowata jesteś, albo zgryźliwa, że się o takie bzdury ciskasz

Gość gość
typowa kafeteryjna kwoka: rąbnęła się w temacie, ale problem mają inni włóż sobie ten kij, może do resztki mózgu pobudzi :P

Gość gość
Ktoś ci słusznie zwrócił uwagę, a ty plujesz, zamiast wyciągnąć wnioski? No tak, niewyuczalny kafe prymityw.

Gość gość
18:37 zajezdzasz mi niedor*uchana stara grucha :D jak nie masz nic do napisania na temat to zjezdzaj poprawiac stylistyke na temat o tesciwej

Gość gość
Ja kupilam raz w biedronie fitti czy jakos bo akurat dady w syna rozmiarze nie było to po drugiej odparzyl sobie dupke i oprócz tego wysypke miał - taka pokrzywkę więc oddałam koleżance po dada ani rossmanowskich nigdy mu nic nie było,ale one są z tych papierowych a nie z ceraty

Gość gość
Jasne, bo temat jest oczywiście o stylistyce i budowie zdania, no tak. Jak mogłam tak zmisinterpretować wypowiedź. :o Teraz na 2-3 strony będzie pierd|olenie o języku, składni i fleksji. Nie masz nic do napisania w temacie to idź zrób kupę, ulży ci na duchu

Gość gość
18 45 właśnie o takie sytuacje mi chodzi! Dzięki!! A koleżance, tej której oddałaś resztę, to jak przypasowały? Zadowolona była, czy też nie?

Gość gość
Kto jeszcze? :) Pisać! Nie wstydzić się!

Gość gość
Szczerze mówiąc nie wiedziałam nawet, że są jakieś pieluchy z ceraty i bez rzepów. Po jakimś czasie z pampersów przerzuciliśmy się na Dadę i to już uważałam za oszczędność, bez utraty jakości. O takim plastikowym badziewiu nie słyszałam. A jak o wychodzi cenowo? Ile za sztukę?

Gość gość
A jaka jest jakaś przykładowa firma z takimi pieluchami? Bo w innym temacie też coś o tym widziałam, ale szczerze to nawet nie wiedziałam, że coś w tym stylu jest.

Gość gość
To jeszcze raz ja z 18.45 Uprzedzilam koleżankę której oddałam te ceratowe pieluchy,ze mój syn dostał uczulenia.Jej córci przypasowaly. kupowałam dada ,pampers zielone,pomarańczowe,happy i z rosmana i było ok ale te nie są z ceraty-fitti z biedronki takie sa-ta część gdzie rzep przykleejasz jest z folii a nie z papieru tak jak np happy czy pampers Kiedyś dawno temu kupowałam starszemu firmy moltex i one też były ceratowe i jemu nic nie było od nich , ale to było 15lat temu

Gość gość
Ja serio nigdy takich pieluch nie kupiłam. U starszego testowałam pampersy zielone i sleep and play, dady, tesco loves baby, tojours, babydream - tylko sleep and play'e mu nie podpasowały. Młodszą cały czas na pampersie zielonym mam, kupuje wielopaki i to uważam za oszczędność. Jak przejdziemy na większy rozmiar biorę pod uwagę dady, bo są chłonne i miękkie. Co z tego, że kupię jakieś tanie, jak co chwilę będę zmieniać, bo one tak nie absorbują wilgoci. Moja siostra tak chciała zaoszczędzić, a wydawała więcej i jeszcze co się namęczyła ze zmianą pieluchy co chwila to jej.

Gość gość
W każdym markecie są takie pieluchy. Fitti, Softino, Tesco Value, Aro, Carrefour 1 czy jakoś tak i pewnie jeszcze więcej, ale nie pamiętam nazw. Gdyby się nie opłacało to nie produkowano by ich. Widocznie się sprzedają.

Gość gość
Ja się właśnie zastanawiam czy nie zacząć takich kupować, bo to w sumie tylko pieluchy. I tak nigdy nie trzymam dziecka w pieluchach bite 3 godziny, więc co za różnica... Odparzeń nie mamy ani się ich specjalnie nie boję, bo używam Altka. Słyszałam tylko że jak się chce poprawić taśmę i się ją odklei to później już nie łapie, ale to chyba można załatwić kawałkiem zwykłej taśmy biurowej, nie?

Gość gość
Ja uzywam pampersow zielonych, okazyjnie dada, toujoursy, babydream. Bambino raz mialam i pamietam ze syn mial zaczerwienionego siusiaka, ale one chyba nie byly takie typowo ceratowe? Szczerze to nie bardzo wiem co masz na mysli autorko

Gość gość
A może ktoś dotykał po prostu tych taśm rękoma po kremie albo oliwce?

Gość gość
Nie no Bambino są przecież teraz bardzo ładne i porządne. Może dawniej były budżetowe, ale teraz są bardziej konkurencyjne do Dad itp.

Gość gość
O 10:40 macie podane przykładowe nazwy, więc nie piszcie bez przerwy, że nie wiecie o co chodzi. Oczywiście, że wiadomo o co chodzi, bo ten towar jest w każdym jednym większym sklepie i dyskoncie, a nawet w Makro.

Gość gość
Mam prawo nie wiedziec o co chodzi bo nigdy takiej pieluchy w rekach nie mialam. Nie wyobrazam sobie po prostu jak moze byc pielucha z ceraty i tyle, musialabym "pomacac". Zazwyczaj uzywam pampers, dady kupuje rzadko, jak akurat braknie a tylko biedronke mam po drodze i dla mnie juz takie dady to jest kiepska jakosc, zakladam tylko na dzien i staram sie baaaardzo czesto zmieniac. Jezeli dady sa o niebo lepsze od tych waszych ceraciakow to ja nie wiem co wy dzieciom na tylek zakladacie :D proponuje jak macie okres wlozyc sobie wate w majtki i podlozyc woreczkiem foliowym, jak przetestujecie to dajcie znac czy bylo fajnie :D