Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jako 15 latka mogę jechać sama pociągiem z 7 letnim bratem?

Polecane posty

Gość gość

Mam zamiar wybrać się z 7 letnim bratem pociągiem do miasta. Problem w tym że nie wiem czy nikt się do nas nie przyczepi, 15 lat mam skończone ale może to za mało? Podróż trwałaby mniej niż 20 minut a mama odebrałaby nas z dworca.

Gość gość
kpisz czy o drogę pytasz? kurwwa, pierwszy sam raz pociągiem jechałem w wieku 6 lat. Z Wrocławia do Przemyśla. Mama mnie do pociągu wsadziła we wrocku, a ojciec w przemyślu odebrał. a ty masz 15 i pytasz czy 20 minut pociągiem możesz pojechać??? Coraz głupsze i mniej samodzielne te pokolenia

Gość gość
Sprawdź to, prawdopodobnie 7-latek musi jechać pod opieką osoby dorosłej.

Gość gość
nie kolego powyzej,nie głupsze ,to bardzo dojrzałe pytanie! Ja ojechałam w delegację i zostawiłam na jedną noc 17 letniego syna samego w domu,nie było żadnych imprez ani nic ,a i tak złosliwy sąsiad powiadomił policje i odbierałam syna z izby dziecka ,pózniej był sąd rodzinny,mam dozór kuratora!!! paranoja prawda?

Gość gość
Szanowny kolego wyżej, radzie nauczyć się czytać ze zrozumieniem, tam jest napisane że z 7 letnim bratem a nie sama

Gość gość
to tylko świadczy o zidioceniu tego świata; ludzie zawsze zostawiali młodsze dzieci pod opieką starszych itp. a teraz "ochrona dzieci" ociera się o poziom absurdu niewyobrażalnego dla ludzi wychowanych w czasie prl i wcześniejszych

Gość gość
Zależy, niestety często jest tak, że są problemy z przejazdem, bo młodzież ucieka z domu, wtedy ma się na karku nie tylko policję, ale i inne instytucje.