Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Prywatna wizyta u Skarzynskuego-300zl

Gość gość
No to drogo ale zawsze mogło być gorzej także te 300zl jeszcze nie takie zle. Musisz Madzia walczyć przecież nie chcesz jej zostawić głuchej:/ a ona ma tylko Ciebie i tatę swojego. No to kto jak nie Wy ma o nią zadbać? Wiem co czujesz ja też mam takie myśli. Malwi

Dziewczyny my dzis po lekarzu. Pani doktor z racji ze przenoszony i po cc to wypisała skierowanie do neurologa i na rehabilitacje. Neurolog wrzesien/pazdz a prywatnie lipiec 180zl. A rehabilitacje na sierpień. A prywatnie 60zl 30min . A terminy tez zabójcze. Poradzila mi babeczka zeby podejść z małym i pokażą jak ćwiczyć w domu do tego sierpnia. A 7.07 mamy ortopedę. Trzymam kciuki za wasze pociechy. Bedzie dobrze, musicie byc silni. Mamy 3540g to przybiera ladnie ale w sumie na cycusiu to jest caly czas. Choc w nocy ma rekordy po 5h snu. Szok. Zastanawialiśmy się z mężem czy przespaliśmy jakieś karmienie.;)

Gość gość
Dziewczyny ale przykro przez te nasze maluchy:( Ja tez miałam kryzys, tak się załamałam :-/ Bylismy na weselu, a po weselu straciłam pokarm i nie miałam nic a nic :-( Pojechalam do położnej powiedziała by kupic laktator i saszetki do picia na laktacje , w Niedzielę nie bylo poprawy, W Poniedziałek nic. Dopiero wczoraj ściągnęłam aż 3 ml .... Oj ile się napłakałam i obwiniałam ze wypilam te jedne piwo na weselu i to przez to straciłam pokarm :( ALe lekarz powiedział ze sie pokarm przepalil bo nie odciagal na weselu tylko po trochu wyciskalam by sobie tylko ulżyć. Dzis juz mleko rano sie pojawilo, ile szczęścia bylo kiedy zobaczyłam plamę na pizamie ! Aga

Gość gość
Kasiu a te wizyty u tych lekarzy to tak zapobiegawczo z racji takiej że ciąża przenoszona tak czy coś się dzieje? Ceny masakrycznie wysokie i skąd na to brać:( Aga fajnie że wróciło mleko:) ja odciągać cały czas a jednego dnia też miałam kryzys bo poleciało tylko 30 ml z oby dwóch:/ ale teraz jest już po staremu hehe:) Malwi

Gość gość
Malwi tak jak piszesz najważniejsze to działać, ja już wiem że do skazynskiego się nie dostane bo nawet prywatnie czeka się prawie rok , tzk powiedziala dzis recepcjonistka z instytutu ale w kajetanach mają też innych świetnych specjalistow i ważne dla nas byśmy zasięgnięciu innej opinii. Głuchej absolutnie jej nie zostawię, już za 2 tyg. będzie miała odlew do wkładek do aparacików i oby jej pomogły. Chociaż tutaj działają szybko i nie trzeba czekać na wszystko kto wie ile jak w polsce. Powiem Wam dziewczyny ze dużą siłę daje mi to ze ona jest radosna, dużo się uśmiecha ma takie rezolutne spojrzenie i wiem ze jest szczęśliwa choć nas nie słyszy. Malwi a ten gips to w jaki sposób jej pomoże? Będzie miała cała nożkę czy tylko stopę? Dobrze ze taki maluch jeszcze nie chodzi to nie będzie mu tak przeszkadzać. Znajomej syn tez coś miał z nóżka to miał zakładana jakąś szynę na nogę a on wtedy juz miał rok. Co do pokarmu to tez miałam kryzys jeden dzien wtedy mało jadłam i miałam stresy przez te badania tylko ja używam laktatora elektrycznego na bieżąco codziennie bo nie raz wole mała nakarmić butla bo wiem ze się najadła niż jak mi pociumka i przysypiątek przy cycku. A i czytałam ze arbuz jest też dobry na laktacje i musze powiedzieć ze jem i faktycznie nie mogę narzekać na mleko i po nocy i tak raz w ciągu dnia spokojnie sciagam po 150ml jednorazowo z każdej piersi. Na początku jeszcze troche w nocy ściągałam ale w zasadzie odkąd urodziłam to po prostu szybciej chodzę spać, a rano mi ciężko wstać mimo że córka budzi się raz gora dwa na mleko i to pociumka na leżąco i śpi dalej. Wcześniej kładlam się spokojnie koło 12-1 a teraz leżę kolo 22 w łóżku i coś czytam i 5 min.później telefon wypada mi z rąk. Pozdrawiam was i zdrówka dla naszych maluchów! ! Magda

Gość gość
Madziu no to super że psychicznie już lepiej się czujesz i powoli zaczynasz widzieć światełko w tunelu:) bardzo się cieszę z tego. Bardzo dobrze że w tych Kajetanach będzie. Niestety nie mam żadnego doświadczenia ani z moich koleżanek jak to jest w tych Kajetanach także tu Ci nie pomogę. A gips jest po to żeby tą nozke usztywnić i żeby rosła prosto, bo teraz ma taki przykurcz i nie mogła by normalnie chodzić, mam nadzieję że będzie ok:) Malwi

Gość gość
Nie mam pojęcia jaki duży będzie ten gips, myślę że za kostkę ale się okaże:/ mam nadzieję że stopa będzie prosta i gotowa zanim Mała zacznie naukę chodzenia:/ Malwi

Malwi tak profilaktycznie zeby go sprawdzić po tych zielonych wodach i jako cc. Od kolegi synuś mial jedna nóżkę końsko -szpotawa i od urodzenia z nim jeździli po różnych ośrodkach a teraz nie widac żadnej roznicy. Śmiga chłopak z bratem;) Ale bedziemy tęsknić za tym ze te maluszki nasze tyle teraz śpią. Powiem Wam ze mam dużo mleczka ale jak chce odciągną to mam blokadę i nie leci .. Najwięcej odciągnęłam 60ml...:|

Gość gość
Ja z mlekiem to od samego początku mam problemy, dziś udało mi się odciągnąć po 30ml z każdej czyli łącznie 60ml i tak trzy razy (rano po południu i wieczorem) A kiedyś odciągnęłam np,120ml na raz albo 90 albo chociaż 60:( staram się dużo pić normalnie w siebie wkurzam i wypijam około 2,5litra dziennie. Tak jak sugerowała Magda kupiłam dziś arbuza to może będzie mleka więcej:) Kasiu mam nadzieję że będzie ok z tą nozka:) Malwi

Gość kasiafasolka
Dziewczyny ile spi 3tyg dziecko .. Zaczynam świrować... Spi dosłownie caly dzień... Budzi sie tylko z płaczem na mleko ...

Gość Gośćsylwia
Kasiafasolkak ty się ciesz że syn ci dużo śpi bo mój ( ur dzień przed twoim 04. 06) śpi mało w zależności od dnia.

Gość mamaEwelina
Mój mały co 2 godz jak w zegarku się budzi tak płacząc ze aż się zanosi. Je z piersi 10 min. W nocy id razu zasypia a w dzień różnie. Dziewczyny u nas straszny problem z kolkami! Podaje rano i wieczorem po 7 kropelek Espumisanu i dziś kupiłam ba Czechach maść Pupik i smaruje przed każdym karmieniem. Kładę małego dużo ba brzuszku. Co jeszcze? Poradzcie.

Wiem, cieszę sie ogromnie, ale 3tyg dziecko przespalo w nocy 6h, to chyba przesada .. W 2 i pol tyg przybrał 0,5kg to nie jest zle.. Ale tyle spi.. Fakt ze wczoraj go przekarmiliśmy. Wieczorem w sypialni mieliśmy jakies 26stopni i bylo mu za gorąco, nie mogl zasnąć i co zaczynal sie drzeć to cycus bo myślałam ze jest za ciepło i chce pic. Az w końcu rozebraliśmy do samej pieluchy i zasnal..i spal 6h. Szok. Po 4h ja się obudziłam i chciałam go nakarmic ale nie umiałam go dobudzić.. Miałam wyrzuty sumienia.

Gość gość
21:40 moja mała tez dużo śpi. I tez potrafi przespać 6 godz.bez karmienia.Mój syn zresztą też super spał i szybko przesypial większość nocy. Ja bym się nie martwila jeśli ładnie przybiera i tylko ciesz się ze ładnie śpi. Magda

Gość mirabelka09210
Moj mały też potrafił przespać całe dnie tylko że jak miał 3 tygodnie to cycek był co 1,5 godziny max 2. Zarówno w dzień jak i w nocy. W środę kończy 11 tygodni i potrafi przespać 5 godzin ciurkiem co dla mnie to ogromny sukces. Wczoraj płakał nam cały dzień, nie wiadomo czego a dziś już jest spokój. Któras pisała o kolkach. U nas pomógł delicol. Przez tydzień dawałam regularnie a później stopniowo odstawialam. Teraz daje przed snem bo jeszvze mam ich trochę a i kupa się unormowala po tych kroplach.

Gość gość
Moje prawie dwuletnie dziecko nigdy nie przespało ciągiem 6 godzin. Zazdroszczę Wam dziewczyny ;)

Gość mirabelka09210
Moja córka do roczku budziła się średnio co 2 godziny na pierś. Ja córkę karmilam rok, dokładnie tydzień przed roczkiem odstawila się sama i lekarz powiedział że jak nie jest na piersi to nie powinna jeść w nocy. 3 noce na wodzie i od tamtej pory przysypia całe noce. Na początku spała do 4-5 rano bo jednak głód wygrywał ale szybko zaczęła spać po 10-12 godzin. Mnie dopadła ból sutka! Od wczoraj mnie boli tak jak na początku karmienia a dziś mija 11 tygodni. Na razie smaruje Maltanem ale jak nie pomoże to będę musiała iść do lekarza Dziewczyny a jak tam Wasze dzieciaczki?

Gość gość
Dziewczyny u nas doktor kazala podawać delicol i espumisan do każdego karmienia po 8 kropli i koniec z bólem brzuszka

Gość gość
U nas 7tygodni 62 cm 6400wagi :) Ja juz -17kg :P Jeszcze 5 kg i bedzie waga z przed ciąży :) Za tydzień chrzciny synka :) Problemy z brzuszkiem mijają po espumisanie i delicolu :) Aga

Gość mirabelka09210
Aga to ładnie przybiera. Mój w 8 tygodniu miał 5900 :) Też dawałam małemu delicol i espumisan. Teraz z daje co jakoś czas bobotic forte, to to samo co espumisan tylko że daje się 3 krople. My chrzcimy 13 sierpnia, już zaklepalam restauracje i wybrałam ubranko ale z zamawianiem zaczekam do sierpnia. Nie będzie standardowego garniturku z kaszkietem tylko ogrodniczki i koszulobody :)

Gość gość
Hehe u mnie tez koszulobody z muchą i spodnie z szelkami ;) Czy czapeczka musi jakas być? Jak Was pytają co na chrzest czy pieniadze czy ubranko to co odpowiadacie? Bo ja powiedziałam ze cos edukacyjnego ;) Jakos nie chce przyjmować pieniędzy :S Aga

Gość ah
Czesc dziewczyny powiedzcie proszę czy wy też się czulyscie tak beznadziejnie po porodzie ? Mała ma już prawie miesiąc mąż od rana D wieczora pracuje A ja jestem całe dnie sama z dzieckiem i wstyd się przyznać ale mam straszne myśli ze mogłam poczekać z ta cisza ze już nie wrócą te beztroskie czasy sprzed ciazy czuję się strasznie zdolowana chce M się płakać nawet nie wiem coczuje do mojgo dziecka denerwuje mnie jak płacze jak nie chce spać nie wiem jak ja zająć gdy nie śpi ...czuję że jestem beznadziejna matka ze nie nadaje się w tego , myślałam ze to minie ale minął prawie miesiąc a ja nie czuje się lepiej .co jest ze mną nie tak ?

Gość gość
Mój na 6 tygodni i tez miewam takie myśli.. wcześnie towarzyszy i juz od miesiąca i niestety odbija się to na psychice.. jednak gdy patrzę na małego jak się uśmiecha to wiem że kocham go nad życie. Mąż bardzo dużo mi pomaga praktycznie gdy tylko wraca z pracy to cały czas zajmuje się małym. Myślę że tylko dzięki niemu nie popadłam w depresję. Jest najlepszym tata na świecie!

Gość gość
Mój na 6 tygodni i tez miewam takie myśli.. wcześnie towarzyszy i juz od miesiąca i niestety odbija się to na psychice.. jednak gdy patrzę na małego jak się uśmiecha to wiem że kocham go nad życie. Mąż bardzo dużo mi pomaga praktycznie gdy tylko wraca z pracy to cały czas zajmuje się małym. Myślę że tylko dzięki niemu nie popadłam w depresję. Jest najlepszym tata na świecie!