Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból stawów kolan.

Polecane posty

Gość gość

tam. Mam 23 lata i chciałabym Wam opisać wszystko od początku bo już psychicznie nie daję rady i muszę się "wygadać". Jestem po 2 porodach SN. W pierwszej ciąży było wszystko super. Po porodzie chciałam zrzucić swoje kilogramy które pozostały po ciąży. Zaczęłam najpierw ćwiczyć. Z MelB. Potem doszedł rower i bieganie. Nagle zaczęło boleć mnie prawe kolano. Tak może z 10msc. Jak chciałam wyprostować kiedy leżałam i chciałam wyprostować(położyć luźno) to wtedy właśnie bolało. Kiedy byłam w drugiej ciąży , nie ćwiczyłam ale kolano bolało nadal ale nie tak bardzo. Więc sądziłam że po porodzie ból mi minie. Jestem teraz prawie 2msc po drugim porodzie i dzieją się ze mną dziwne rzeczy.. zaczęłam ćwiczyć w domu. Raz biegałam i co 2 dzień rower.. kiedy wróciłam z rowera i po zrobieniu przysiadach zaczęły mrowieć mi ręce i nogi(ale minęło) zaczęło mnie boleć drugie kolano. Zaczęłam się bać. Naczytałam się o różnych chorobach. O RZS np. I ciągle sprawdzam czy nie mam na ciele jakiś innych objawów jakieś strasznej choroby. Jestem psychicznie załamana. Nie mogę jeść z nerwów. Nie mogę normalnie funkcjonować bo ciągle myślę o chorobach. Miałam RTG kolana i wyszło niby wszystko OK. Jutro mam zrobić badania na OB, morfologia , mocz i ASO. Chciałabym zeby wszystko juz sie wyjasnilo... zeby wszystko okazalo sie dobrze.. prosze o jakakolwiek opinie.

Gość gość
borelioza na bank , nie panikuj , każdą chorobę wcześnie wykrytą da się wyleczyć więc przestań wpadać w psychozę i na siłę doszukuj się czegoś okropnego.

Gość gość
Do tego bolą mnie łokcie. Naprawdę jestem spanikowana.. nigdy nie miałam poważniejszych chorób.. a tu nagle takie coś. Byłam ugryziona przez kleszcza ale to było w dzieciństwie. Nigdy nie miałam bóli stawów. Zaczęło sie od kolana..Mam dopiero 23lata , dwojke dzieci i dopiero pol roku po slubie i nie wyobrazam sobie chorować na coś powaznego.. nie teraz.. nie tak młodo... ta mysl mnie po prostu rozsadza ;((((

Gość gość
ale z ciebie panikara, co z tego ze jesteś młoda, choroby nie znają wieku .Jeśli okaże sie ze na cos chorujesz , zaczniesz się leczyć i co w tym strasznego? Ze będziesz musiała łykać tabletki? No daj spokój dziewczyno, może Tobie potrzebny jest psycholog bo z takim podejściem do życia to wpadniesz jak nic w depresje.

Gość gość
Nie panikuj. I przykładaj się do rozgrzewki bo przyczyna może być tak prozaiczna jak nierozruszane stawy przed wysiłkiem.

Gość gość
Cos czuje ze jest cos nie tak.. stawy bola caly czas.. kolan i lokci.. i do tego chwilowe sztywne palce.. obawiam sie najgorszego..

Gość gość
obawiasz sie najgorszego to znaczy czego ???

Gość gość
A ja myślę że to hipochondria , że wmawiasz sobie chorobę , wręcz sama się jej doszukujesz . Przestań wydziwiać, masz małe dzieci , zajmij się nimi a nie wymyślaj co Cię boli i jaka to okropność mogła Cie dopaść. Skoro już w pierwszej ciąży czyli od kilu lat raz boli raz przestaje boleć cię kolano to myślę że wmawiasz sobie ten ból. Czytając twoje wpisy na tym i poprzednim temacie "Co mi dolega" -potrzebny Ci jest raczej dobry psycholog -psychiatra bo może wpadłaś w depresje poporodową i stąd to czarnowidztwo.

Gość gość
a co ja mam powiedziec, 26 lat i okropny bol kolan i maly % body fat i nie wiem dla czego, a jak jest maly % bf to nie maja ochrony tłuszczowej stawy. nie wiem czy mam tasiemca czy gliste psia, ze mi te kg uciekaja. szok i niedowierzanie

Gość gość
gość powyżej a tarczycę masz w porządku? Przyczyną chudnięcia może być nadczynność tarczycy. Przy robalach niekoniecznie ubywa kilogramów .

Gość gość
USG nie miałam robionego tylko RTG w kierunku Gonartrozy... i wyniki niby wyszły ok.. ze wszystko dobrze.. dzisiaj mialam robiony mocz, ASO, OB, morfologia i wyniki jutro.. po prostu jestem przerazona.. martwia mnie te bole kolan i czasami lokci no i do tego sztywnienie palcow u lewej leki.. psychicznie juz wysiadam.. nie jem z nerwow.. po prostu nerwy mi na to nie pozwalaja.. jestem ogolnie zdolowana.. nie mam sil na nic.. tylko mysle ze moze to byc np. RZS ...

Gość gość
Moja ciocia na starosc już musiała brać suplementy na stawy. Z tego co mi wiadomo najlepszy był arthroblock forte. On wspomagała cioci stawy, w dodatku uelastyczniał chrząstki które te stawy baardzo wzmacniały.

Gość debora999
Możliwe, że po ciąży trochę ci siadł kregosłup i stąd mrowienie. Kiedyś miałam takie mrowienie w lewej nodze i fizjoterapeuta powiedział mi, że to może wynikać nawet z tego co się dzieje w środku (w brzuchu) i rozluźniał mi mięśnie pod żebrami. Dodatkowo polecił mi brać suplementy takie jak te: https://suplemencikowo.pl/pl/c/Na-stawy/6, bo dużo siedzę i dużo biegam i od tego zaczęły mnie boleć stawy w kolanach. Czasem, gdy jest naprawdę źle to dodatkowo smaruję kolana kremem i jest dużo lepiej. Nie nastawiaj się, że to jakaś choroba;p Możliwe, że to chwilowy spadek formy, uzupelnisz dietę i wszystko wróci do normy:)

Ja próbowałam tego http://zielonysklep.com/pl/suplementy-diety/s alai-guggal-plus-na-reumatyzm już ponad rok temu, ale mi bardzo pomogło! Mniej bólu, szybko wóciłam do sprawności po operacji. Suplement polecił mi rehabilitant, który był zakochany w naturalnej medycynie. Ja oczywiście byłam sceptyczna, ale skoro suplement roślinny to mi raczej nie zaszkodz i w sumie to się zaskoczyłam bardzo pozytywnie.

Gość gość
Moja droga rzeczywiście nie ma co panikować. Spróbuj stosować arthroblock forte, ten suplement, wspomagał moją babcię jak miała obolałe stawy po upadku. Myślę, że tobie też by pomógł.

Gość gość
Polecam Aritvit- czyli kolagen w płynie. Super sprawa już po kilku tygodniach systematycznego stosowania można zauważyć poprawę w codziennym funkcjonowaniu. Co do ceny to trzeba poszukać, najlepiej na aptekach internetowych np. apteka melissa.pl . Warto spróbować, może tobie też pomoże. https://www.apteka-melissa.pl/produkt/artivit-15-fiol,3643.html?kat=regeneracja-chrzastki-stawowej,563

Gość gośćAga
Potrzebujesz co najmniej dwa razy w tygodniu robić masaż nóg, stóp, i powoli ból zniknie. Też miałam problem, bardzo dużo biegałam, a po bieganiu bolały mnie kalana. Moja koleżanka ma ten masażer: http://www.margotbeautysolutions.com/pl/sklep/masazer-do-stop/ Skorzystałam kilka razy i zrozumiała że masaż naprawdę pomaga. Mnie nie stać na coś takiego, ale zawsze sama sobie potrafię zrobić :)

Gość gość
Witam. To znowu ja. Stawy mi przeszły tylko salej mam popuchniete palce nad stawami. Bylam u ortopedy z tym moim prawym kolanem i stwierdzil ze prawdopodobnie lakotka. Daj skierowanie na rezonans kolana ale termin dopiero na MARZEC!! :( i dal skierowanie na rehabilitacje 2 kolan. Bylam przy okazji u rodzinnego , bo mialam mrowienie w nogach itp. I naprawde mnie zaczal bolec kregoslup... i prosze ja zeby mi dala skierowanie ma RTG. ale byla temu przeciwna , ze nic nie wyjdzie i po co? Ale w koncu dala mi na to przeswietlenie. I wyszlo mi tak : PŁYTKIE , DŁUGOŁUKOWE LEWOSTRONNE SKRZYWIENIE ODCINKA PIERSIOWO-LĘDŹWIOWEGO KRĘGOSŁUPA Z ROTACJĄ TRZONÓW KRĘGÓW.. musze isc roeniez do orgopedy co z tym dalej robic..

Gość gość
Mi po kontuzji bardzo pomogły ćwiczenia na stepperze. Kupiłam całkiem niedrogo w Neuronie z miesiąc temu. W dodatku gubię kalorie;) Tutaj link do sklepu: http://www.neuron.waw.pl/

Gość wko10
Ja wcześniej gdy miałam za dużo kilkanaście kilogramów również miałam różne bóle ale gdy zaczęłam się odchudzać wraz z suplementem African Mango http://szczupla-kobieta.pl i schudłam do swojej wagi to problemy zniknęły!

Gość Andżelka1212
Przede wszystkim trzeba udać się na rezonans. Ja rejestrowałam się tutaj http://www.rehabilitacje.org/ i wizytę miałam kilka dni później. Mają najtańszy NMR w małopolsce.

Gość Karolina331
Jeżeli chodzi o rezonans to polecam zrobić to w Lux Med. Przede wszystkim krótki czas oczekiwania na badanie, zupełnie inne podejście do pacjenta niż robiąc to na NFZ . I co istotne nie trzeba mieć skierowania na badanie.

Gość gość
A byłaś z tym u fizjoterapeuty? Mnie pomogli specjalisci z http://kolmed-swidnica.pl/. Też bolały mnie okrutnie kolana, ale po serii zabiegów nie jest już tak źle.

Gość Garonika
Tu by się przydała diagnostyka stawów kolanowych jeśli występują takie dolegliwości. Z tego co wiem to rex medica sport ma teraz promocję na badanie rezonansem obu kolan. Ja zawsze u nich takie badania wykonuję i jestem pod opieką dobrego lekarza. Z kolanami nie ma żartów.

Gość gość
Musisz koniecznie z takim bólem udać się na zabiegi. Ze stawami nie ma przelewek. Sama kiedyś borykałam się z podobnym bólem w kolanie, na szczęście poszłam po rozum do głowy. Wyjechałam na tydzień do Verde Montana. Wykupiłam sobie pakiet kondycja w stylu verde. Muzę przyznać, że bardzo mi to pomogło.

Gość gość
Mnie zabiegi nie pomagają. Czasem jakaś tzw kąpiel słoneczna czyli kiedy jesteśmy na dworze, kiedy ładnie słońce świeci to mniej bolesne są te bóle, ale odkąd smaruję te nieszczęsne kolana balsamem kręgowym z nowoczesneziola.pl to widzę różnicę.

Gość gość
może to jest artoza kolana? myślałaś o badaniach klinicznych w tym kontekście? sprawdź sobie https://pratia.com/ wiem, że jeżeli chodzi o problemy właśnie ze stawami to spokojnie biorą pod uwagę osoby od 18 roku życia tylko to zwyrodnienie stawu trzeba mieć stwierdzone i to jest może jakaś droga żeby w końcu się z tym bólem rozprawić

Gość karolinaburtan
U nas w domu dzieci co chwilę jakąś kontuzję mają. Przydają się na tę okoliczność zimne okłady FLEX.