Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja zona bierze kwas foliowy

Polecane posty

Gość gość

a wczesniej luteine niby na krew wyniki słabe czy mozna brac takie rzeczy nie bedac w ciązy ? nic mi o tym nie mowi ale widze tabletki

Gość gość
Luteina na krew? Ja biore na oczy. A kwas foliowy kazda kobieta powinna uzupelniac w miare potrzeb.

Gość gość
Nie trzeba być w ciąży żeby sobie uzupełnić witaminy. A kwas foliowy powinno się brać codziennie. A co boisz się ze będziesz tatusiem ?

Gość gość
Tez biore luteine i kwas starsm sie o dzidziusia :)

Gość fasolkowaa
ja biorę cały czas od 2 miesięcy folik bo z mężem staramy się o maluszka więc kwas foliowy to podstawa, ale nawet jak się w ciąży nie jest to można brać kwas foliowy, bo wpływa dobrze na naszą urodę i samopoczucie.

Gość gość
Ja też biorę i co z tego.dla zdrowia

Gość grymałka
też mi się tak wydaje, że żona może planować ciążę, w końcu branie kwasu foliowego to sygnał do staranai się o malucha, więc może ona bardzo chce a ty nie możesz się zdecydować.

Gość gość
Tez biire kwas i luteine,ale ja sie staram to ty krzysiek? Moze to moj maz :)

Gość gość
Mężczyzni to zawsze mają dziwne pomysły.

Gość czerpak
a nie bierzesz kwasu foliowego? przecież on nie dopuszcza w rozwoju wad cewy nerwowej u malucha, powinnaś go przyjmowac już od najwcześniejszego etapu ciąży.

Gość dollore
to prawda im wcześniej zaczniemy przyjmować kwas foliowy tym lepiej, układ nerwowy rozwija się w pierwszych tygodniach życia wtedy nawet nie wiemy że jesteśmy w ciąży, dlatego trzeba kwas łykać wcześniej.

Gość gość
Luteina to progesteron , hormon bardzo wazny w ciazy. Moze zona ma za niski i dlatego bierze. Kwas zasadniczo powinna zazywac kazda kobieta w wieku rozrodczym, ale zwykle zazywa sie go przed zajsciem w ciaze. Jak dla mnie Twoja zona planuje ciaze. Dziwne, ze Ci o tym nie mowi. ;)

Gość dollore
według mnie to że żona zaczęła brać kwas foliowy to znaczy że planuje potomstwo, ważne że bierze bo to pomoże wyeliminować wady cewy nerwowej, ja brałam cały czas folik.

Gość ukatka
oczywiście, że powinieneś być dumny z tego, że żona myśli poważnie o potomstwie i bierze kwas foliowy, żeby się odpowiednio przygotować na przyjście malucha.

Gość tutulek
niech bierze dalej ten folik na pewno wyjdzie to na zdrowie jej i Waszemu maluszkowi, poczytaj sobie o konieczności przyjmowania kwasu foliowego.

Gość vikky

w sumie to kwas foliowy, dha, magnez, jod np i wiele innych witamin jest potrzebnych dziecku, nalezy u lekarza dopytywac na co zwrócić uwagę, ale te składniki to także podstawa, ja brałam je w postaci suplementu mama dha. Trzeba zadbac o siebie, picie wody i nie stresować się bo to najgorsze co możemy zafundować dziecku.

Gość cyśka

ja jak tylko zaszłam w ciążę to od razu wiedziałam, że muszę brać witaminy, każdy lekarz zaleca kwas foliowy,całą ciążę brałam mama dha premium, tam jest kwasu foliowego bardzo dużo, dha które jest ważne dla rozwoju mózgu,magnez, przydaje się tez na skurcze

Gość keterka

Suplementacja w ciąży to podstawa, warto o to zadbać. Ja stosuję Mama DHA Premium Plus. Zawiera kwas foliowy, żelazo, witaminę D, jod oraz kwasy DHA czyli wszystko to, co jest niezbędne dla mamusi i dla bobaska. Korzyści jest sporo: łatwa przyswajalność, obniżenie ryzyka powikłań czy przedwczesnego porodu. Nie dziwię się, że ginekolodzy ją rekomendują bo dostarczaja wszystkiego co potrzebne przyszłej mamie.