Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wspolne pieniadze w malzenstwie

Polecane posty

Gość gość

Czy uwazacie ze w malzenstwie pieniadze powinny byc wspolne,czy zarobione np. przez meza powinny byc przez niego wydawane i on powinien nimi gospodarowac?Ja pracuje w domu,maz zarabia pieniadze,ale chcialabym zaczac studia-a one beda kosztowac i chcialabym je oplacic z pieniedzy "meza"-to znaczy tych "malzenskich".Pytanie jest -jak uwazacie-czy mi "wypada".Dodam ze ja zajmuje sie domem ale przez internet dorabiam jakies 1-2 tysiace sobie,maz "tylko zarabia",nie doklada sie do pracy w domu i przy dzieciach.Czy mi wypada brac przez 5 lat pieniadze na studia?jak uwazacie?

Gość gość
studia to rzekomo inwestycja nie? ale to tak na marginesie, bo ja uwazam, ze skoro malzenstwo - to wszytsko jest wspolne. po to wiazesz sie z druga osoba - dzielac wszystko. jezeli mialabym ja pracowac na swoje, on na swoje i jeszcze idiotycznie rozliczac sie wspolnie - ty dales tyle na rachunki, ja tyle na nasze jedzenie, nie przekraczamy budzetu, itp. jak w jakiejs umowie handlowej, albo spolce cywilnej to w ogole bym nie wychodzila za maz. do bzykania zawsze sie ktos znajdzie a umowy moge podpisywac w pracy ;)

Gość gość
jesli to bedzie mialo wygladac tak ze ja bede wydawala na studia okolo 1 tys zlotych razem z ksiazkami,dojazdami-miesiecznie itd,a zarabiam tez okolo wlasnie tyle,to znaczy ze przez 5 lat nie bede sie dokladala do gospodarstwa domowego.moj maz tez uwaza ze to nie jest ok,jak mowi-nie bedzie placil za moje studia...czy ma racje?ake musze dodac ze on tyle to wydaje na swoje hobby i te studia naprawde dalyby mi nie byle papier.