Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przejść z włosów rozjaśnionych do ciemnego rudego?

Polecane posty

Gość gość

Jestem naturalną ciemną blondynką, mam odrost na jakieś 4-5 cm. Włosy mam długie, za łopatki. Pół roku temu postanowiłam, że pożegnam się z moim mysim blondem i użyłam (ponoć dobrego) rozjaśniacza - lepsze wszystko, niż mysi blond. Włosy nie wyszły białe, to był bardzo jasny blond, na szczęście bez jakiś zielonkawo-żółto niepożądanych odcieni. Kiedy pojawił się odrost, zauważyłam, że moje włosy są zdecydowanie za jasne i nie dla mnie. Chciałabym przejść z włosów rozjaśnianych do ciemnego rudego, ale wydaje mi się, że nie ma takiej bezpośredniej farby, która dałaby kompletny efekt po jednym zabiegu - włosy pewnie wyszłyby bardzo intensywne i rażące, a mi zależy na ciemnym, przygaszonym rudym. Nie chcę też przechodzić przez ciemne brąz włosy, bo musiałabym troche odczekac przed następną farbą, a brąz kompletnie mi nie pasuje :o Próbowałam henny, trzymałam długo na jednym pasemku, i wyszły mi pomarańczowe włosy, więc henna odpada poza tym słyszałam, że na rozjaśnionych włosach farba się wypłukuje :( Może spróbować najpierw z jakąś szamponetką? Ale na moich jasnych włosach da mi chyba najwięcej pomarańczowy lub rażący czerwony odcień :( może nałożyć brąz, a potem czerwień? Moze to wymieszać? boje się nakładać farby, chciałabym zrobić coś nietrwałego narazie na próbę Jak sądzicie? Help

Gość gość
Może naturalnie przyciemnić włosy ? Da to coś w ogóle na włosach rozjaśnionych ?