Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sie ze mna dzieje ?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam 23 lata i potrzebuję wypisać swój problem bo już psychika mi siada... nie daje rady. Otóż jestem po 2 porodach. Po pierwszej ciazy zaczelo bolec mnie prawe kolano. Po ciazy zaczelam sie odchudzac. Cwiczyc, rower , bieganie i gdzies wtedy zaczal sie problem z kolanem.. kiedy zaszlam w 2 ciaze bol sie nasilil w 3 trymestrze.. myslalam ze problem minie po porodzie.. jednak nie.. dzieja sie ze mna dziwne rzeczy.. od drugiego porodu minie zaraz 2 miesiace.. tydzien temu gdy wrocilam z roweru i po zrobieniu przysiadow zaczely mi mrowiec nogi i rece.. ale przeszlo. Zaczal sie bol drugiego kolana.. chyba stawy.. robilam RTG kolana w kierunku gonartrozy ale niby badania wyszly okej.. ze niby nic zlego nie widac.. zaczal sie bol lokci, rąk.. pieczenie skory.. no psychicznie i fizycznie wysiadam.. naczytalam sie w internecie ze to moze byc jakas powazna choroba np. RZS i ciagle placze.. nie jem z nerwow.. modle sie zeby sie to wszystko juz wyjasnilo.. jutro mam odebrac wyniki z ASO,OB, mocz i morfologia... szczerze ?? Moge nawet isc do szpitala zeby sie dowiedziec co mi jest !!!! PIERWSZY raz tak jestem przerazona niz te 2 porody naraz!!!

Gość gość
zaczely mi mrowiec nogi i rece.. tu by sie przydal rezonans - ale nie wiem ktorego odcinka kregoslupa bo prywatnie kazdy z nich kosztuje chyba ok 500 zl. stwardnienie rozsiane trzeba by tez wykluczyc. moze za duzo sie odchudzilas i nie ma tluszczu ochraniajacego stawy

Gość gość
Po prostu jestem przerazona!! Ciagle mysle o chorobach calego swiata.. tak dluzej sie nie sa zyc.. to nie normalne.. ;(

Gość gość
Na rezonans nie można ze skierowaniem?

Gość gość
no to musisz od rodzinnego wydebic skierowanie - jak kregoslu to do neurologa, jak kolana to chyba reumatolog. no i czekaj tam do nich w kolejce (ile miesiecy), oni jak beda laskawi to ci wypisza skierowanie (i ciekawe ile bedziesz czekac na rezonans) - obstawiam ze dobre pol roku ci to zajmie. prywatnie mozesz bulic kase. no tak, borelioza tez moze byc. co jeszcze na stawy idzie? chlamydia tricho. cos tam. :) w ogole to ten post byl wczoraj juz :D

Gość gość
Byp wczoraj post.. pisalam go rowniez ja.. ale nie pokoja mnie te objawy.. naprawde.. ludzie nie mam juz sil.. jak tu sie zajac domem, dziecmi , mezem jak mi sil brak do wszystkiego.......

Gość gość
no to czekaj na wyniki. a czemu nie masz zrobinego tez jakie RF (czynnik reumatoidalny)? x Profil reumatyczny to badania krwi, dzięki którym można zdiagnozować choroby reumatyczne. Na profil reumatyczny składają się badania, takie jak ocena stężenia kwasu moczowego, białka C-reaktywnego (CRP), odczynu Biernackiego (OB), a także morfologia krwi obwodowej, czynnika reumatoidalnego (RF) oraz ocena obecności odczynu Waalera-Rosego. Niektóre laboratoria wykonują także ocenę stężenia antystreptolizyny (ASO) i przeciwciał anty-CCP. x lecz to nie zaniedbuj, bo reumatyz liże stawy a kąsa serce. lepiej zebys sie nie przekonala co to znaczy..

Gość gość
Wyniki mam jutro z ASO, OB, morfologia i mocz... po prostu jestem wykonczona!!! I modle sie do Boga aby to byla jakas choroba ktora jest ukeczalna i wszystko bedzie dobrze.... nie wyobrazam sobie teraz chorowac.. nie teraz..

Gość gość
Jutro zrobie na RF I CRP

Gość gość
Kobieto który to już temat założyłaś o tym bólu kolana? 1-"Co mi dolega" 2- "Ból stawów kolan " 3- "Co się ze mną dzieje ? ' W każdym nowym temacie coraz więcej częsci ciała Cię boli , myśłę że sugerujesz się wpisami i nagle to zaczyna Cię boleć. Ty masz problem psychiczny nie fizyczny, wybierz się do dobrego psychiatry bo ani ortopeda ani reumatolog tu nic nie pomoże , Sama się wkręcasz w jakieś straszne choroby czytając w necie o objawach. Masz dzieci , męża , jak oni z Tobą wytrzymują ? Współczuję Twojej rodzinie.

Gość gość
wiecie jak mnie kolana napierdalaja od 4 dni, szok. mam juz 1 autoimmunologiczna chorobe, przeszlam zapalenie serca, oby to nie bylo RZS> jutro ide badania zrobic. jebal/ pies te cala sytuacje

Gość gość
Byłam dzisiaj po wyniki. Mocz b. dużo bakterii mam na to tabletki. ASO w normie i wynosi 60lub80 (już nie pamiętam). OB w normie wynosi 8. Pani lekarz rodzinny zbadala mnie.. brzuch,plecy, gardło.. i jestem odwodniona. Wyczytalam teraz ze bol stawow wynika z odwodnienia.. mam przepisane tabletki,elektrolity do picia. Modlę sie zeby mi to przeszlo.. zeby diagnoza była prawdziwa.

Tez jestem po 2 porodach, po których zaczęły boleć mnie praktycznie wszystkie stawy : biodrowe, kolana, nadgarstki, łokcie, rano sztywne stopy, co prawda mrowień nie miałam, ale np. nie mogłam usiąść po turecku. Mieszkam za granicą i tak się złożyło, że kolega mojego męża jest producentem olejku z medycznej marihuany, całkowicie legalnego, pozbawionego tej substancji psychoaktywnej, powodującej odurzenie. Ma legalne laboratorium farmaceutyczne, wszelkie certyfikaty itp, nie robi tego w domu na patelni :) Zaczęłam przyjmować ten olejek i po ok. 2 tyg. bóle stawów zaniknęły całkowicie, czuję sie świetnie, mam dużo energii, śpię dobrze, mogę normalnie się ruszać i funkcjonować, a czułam się jak staruszka. B. dużo osób chorych na stwardnienie leczy się tym właśnie olejkiem. Gdyby Ktoś chciał spróbować, mogę pomóc i przesłać, i nie, nie jest to reklama, bo olejek wysyłam taniej, niż sprzedawany jest tu w Holandii, bo mam upust u kolegi producenta :) Jeśli ktoś chciałby, piszcie celbrunele@gmail.com