Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomozcie!!! jak przeprowadzic ta rozmowe? co wypada a co nie??

Polecane posty

Gość gość

Jutro mam miec rozmowe skype z host family (program au pair). Moze ktos z Was tez jest przed/po tym programie?? Zaczne od tego ze w ogole nie wiem jak sie przywitac bo wymienilismy tylko 2 maile, dostalam ich zdjecia i umowilismy sie na skype zeby nie pisac w nieskonczonosc. Jakich opiekunek szukaja rodzice do swoich pociech i czego moga oczekiwac? Moze jestescie matkami i mi powiecie? Jestem mloda.mam 20 lat. boze jak ja sie stresuje nie macie pojecia:(

Gość gość
normalnie się witasz. Powiedz im Hello, bo pewnie rozmowa bedzie po angielsku, przedstaw się i powiedz ze miło ci ich zobaczyć. Reszta się sama potoczy. Tym bardziej ze to pewnie oni beda prowadzić rozmowę i zadawać ci pytania. Przygotuj też sobie listę pytan które im chciałabyś zadać, wszytsko co cchesz wiedzieć o przyszłej pracy.

Gość gośćsdfsfsf
Badz wesola i mila. Przywitaj sie normalnie - hello lub good morning/afternoon - zalezy o ktorej macie rozmowe. staraj sie odpowiadac na pytania szczerze ale bez przesady. Jezeli masz Ty jakies pytania - nie boj sie ich zadawac. Napewno sie zapytaja czy mialas stycznosc z dziecmi, taka au pair to chyba tez musi sprzatac, gotowac prasowac - podziel sie z nimi swoimi doswiadczeniami. powodzenia.

Gość gość
Normalnie jak przy każdej rozmowie o prace, czyli: bardzo lubisz kontakt z dziećmi, szanujesz ich potrzeby i starasz sie im sprostać, szybko sie przystosowujesz do sytuacji wymagających opanowania, jesteś cierpliwa i uwielbiasz kiedy możesz czegoś dzieci nauczyć np. Piosenki -) i tak nadajesz aż sie zmęczą , powodzenia