Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam w sobie jakas nienawisc do facetow

Polecane posty

Gość gość

Hej. mam 23 lata i "maly" problem :D mianowicie,jak w tytule- czuje nienawisc do mezczyzn. A z kobieta ukladac sobie zycie to tak nienaturalnie. Nie wiem z czego to wynika, chyba nie z jakiejs krzywdy bo juz w dziecinstwie nie przepadalam z facetami, nawet jesli byli mili, lubili mnie i rozpieszczali to ZAWSZE czulam dyskomfort.' Po kilku sytuacjach w nastoletnim wieku ta niechec sie poglebila i stwierdzilam, ze nigdy sie nie zwiaze z wlasnej woli. Jestem rozdarta, bo czas leci i zaraz zostane sama, nikt singielki nigdzie nie bedzie zapraszal,kolezanki sie wypna, ale z drugiej strony zwiazek to bedzie meczarnia, a udawaniem tylko sie pograze,sfrustruje i jeszcze wyląduje na oddziale zamkniętym :/

Gość gość
pytanie zasadnicze czy zostałas "poraniona " przez faceta w zyciu np.ojciec alkoholik, lub jakis inny facet cie skrzywdzil?

Gość gość
Owszem. Zostalam zraniona ale dopiero jako nastolatka (przez ojca takze, lubi alkohol choc nie jest nalogowcem, jest d****arzem, czasami tez bil mnie i mame, darl sie bez powodu, wszczynal awantury), jak bylam mala nigdy nie byo awantur itd. Udawali przede mna kochajace sie i szanujace malzenstwo, a za mna podobno ojciec strasznie byl, ja tego nie pamietam, bo jak mialam 4 latka wyjechal do pracy do stanow i przyjezdzal raz na rok,,,

Gość gość
Ja mam to samo do kobiet

Gość gość
Tego typu rany ciężko jest zaleczyć ale rzeczywiście jeżeli nie zaczniesz działać to zostaniesz sama. Nie każdy facet jest taki jak twój ojciec i może spotkasz takiego który ci to uświadomi.

Gość gość
a mogła być z Ciebie taka fajna dziewczyna Lamia... :-)

Gość gość
no to masz odpowiedz dlaczego nienawidzisz facetów masz"poranienia" z dzieciństwa ze strony ojca 1. to nie jest twoja wina ale 2. jak chcesz być szczesliwa i miec spokojne życie muszisz wyzbyć sie grzechów 3. grzech przebaczenia i grzech gniewu to bardzo cięzkie grzechy które rujnują życie , a co za tym idzie brak miłosierdzia , a jak nie masz miłosierdzia to nic w życiu nie osiągniesz 4.proponuje spowiedz i natychmastowe zerwanie z tymi grzechami jak nie to spotkamy sie na kilka lat na forum i znowu bedziesz pisac jaka to jestes nieszczesliwa 5. miałem gorzej od ciebie ale wyzbyłem sie tych chwastów dziasiaj jestem wolny , i nie jestem zniewolony przez grzechy czego i tobie zyczę

Gość gość
ale to nie tylko o ojca chodzi (ktory w dziecinstwie byl dla mnie dobry i kochalam go a potem przyjezdzal raz na rok na 2 tygodnie , dobrze ze tylko na tyle bo nie wytrzymalabym dluzej), bo zostalam zraniona i zle potraktowana przez kilku chlopakow rowiesnikow. Skutecznie odechcialo mi sie milosci. Kiedys to przezywalam a teraz mam to gdzies. Serio. Jak widze faceta, to nawet jesli jest mily, wrazliwy to i tak czuje niechec. A i wlasnie.. w dziecinstwie kuzynostwo mnie uwielbialo, a ja juz wtedy do chlopakow czulam niechec, dyskomfort ale nie powiedzialam nigdy nie lubie cie, tylko udawalam ze sie wstydze zeby nie wyjsc na niegrzeczna , a nic mi nie zrobili i bardzo za mna byli

Gość gość
Jak juz z jakims rozmawiam, to zwykle sa zdziwieni,ze jestem taka zimna choc uchodze za sympatyczna i wrazliwa dziewczyne. A ja nie potrafie i nie chce tego zmienic. Po prostu faceci to dla mnie gorszy gatunek a jak zdarzy sie jakis przypominajacy czlowieka to zaraz sobie tlumacze ze to tylko maska zewnetrzna,

Gość gość
bardzo dziekuje, ale jestem niewierzaca

Gość gość
Ja też nienawidzę mężczyzn, tyle że mnie ojciec kstował fizycznie i psychicznie, a później w związku zgwałcił mnie mój pierwszy i jedyny chłopak. Poza tym widać kto morduje, gwałci na świecie najczęściej... Boję się mężczyzn, są nieobliczli, silniejsi, dlatego zawsze staram się zachować dystans i nie zostawać z jakimś sam na sam.

Gość gość
A ja jestem wierząca i moher mnie zdenerwował. Została skrzywdzona przez ojca, a Ty twierdzisz, że powinna się wyspowiadać? Myślenie nie boli. Autorce jest potrzebna terapia.

Gość gość
Autorce feminizm wypalil mozg

Gość gość
16:54 Współczuję. Nie każdy facet jest zły. Są też opiekuńczy, którzy za rodzinę dadzą się pokroić. Życzę Ci byś takiego spotkała :)

Gość gość
Problem pewnie by rozwiązał tylko jakiś facet, którego byś polubiła :P Ja to mam coś podobnego, bo się boję mężczyzn, czy może raczej bliskości z nimi, więc ich unikam i nie dopuszczam, aby się jakiś zbytnio spoufalał. Podobnie myślę o "maskach" i bawią mnie ci, którzy sami siebie nazywają wrażliwymi i romantycznymi.

Gość gość
Jak feminizm wypalił jej mózg skoro od dziecka czuła niechęć? Może ktoś ją molestował w dzieciństwie ale jej mózg to wyparł.

Gość gość
Też myślę że mężczyźni to takie zwierzęta w ludzkich markach. Gdyby w Polsce było takie prawo jak u Arabów to sporo frustratów zaczęłoby gwałcić.

Gość gość
to wina twojego ojca , porzucił was, dwa razy w roku to sie mozna z ciotka widywac , ojciec ma byc przy zonie i dzieciach, ale to jego sprawa on zranił cie , ale to on sie bedzie z tego rozliczal natomiast my masz tez pewnie lęki też przed porzuceniem dlatego nie zbliżasz sie do facetów bo boisz sie porzucenia . poprzez grzechy twojego ojca zostałaś poraniona dlatego muszisz sie pozbyć grzechów , jeszcze raz ci mówie grzech nieprzebaczenia to bardzo ciężki grzech i on cie blokuje , muszisz wybaczyc ojcu w sercu i twoje serce otworzy sie na innych facetów, przestaniesz byc zimna suką , ty pewnie nie potrafisz kochac nie wiesz co to jest milosc bo tej milosci nie zaznałas od ojca ale każdy potrafi kochac tylko ty blokujesz to uczucie poprzez grzech , nie jestes wolna , jestes zniewolona i tylko ty mozesz wyjsc z tego zniewolenia, jak zrobisz to co ci powiedziałem , jak nie zrobisz bedziesz nieszczesliwa nie bedziesz umiała okazywac milosci facetowi ,dzieciom i tak dalej twoje dzieci beda nieszczesliwe bo ty nie okażesz im milosci ciepla porzucisz je na dzien tydzien dwa dlatego przerwij ten łańcuch grzechu twojego ojca i twojeg grzechu ja tak zrobilem miałem podobnie teraz okazuje duzo milosci moim dzieciom i sa szczesliwe

Gość gość
Bo nie słowa się liczą, a czyny.

Gość gość
no to ja sie tu produkuje a ty mi piszesz ze jestes niewierząca ale 1. jest wyjscie ogladałem ostanio wywiad z zakonnica , jej ojciec był komunista , ateista i pił , wiec ona sie z nim kłociła od 17 roku zycia i poszła do ksiedza była niewierzaca i wstapila do zakonu nawróciła sie 2. pomaga teraz innym narkomanom alkoholikom bo przeszła cała ta droge i wie co tzn 3. proponuje tobie zebys szła do ksiedza poszukała kościoła w swojej okolicy i powiedziała ze chcesz wstapic do koscioła nie zakonu i zobaczysz moze tu jest wyjscie z twoich nieszczesc , przyjmiesz chrzest , bieżmowanie , a pożniej wyjdziesz za mąż bedziesz miała 3 dzieci i rodzine

Gość gość
17:04 Uważasz się za katolika i piszesz, że autorka jest zimną suką? :D Od kiedy blokada wynikająca z wielkiej krzywdy wyrządzonej w dzieciństwie jest grzechem? Autorka potrzebuje terapii, wsparcia i tego by ktoś pokazał jej, że mężczyzna może być dobry. Ktoś Jej musi pomóc by mogła wybaczyć. Ty wmawiasz Jej, że jest winna.

Gość gość
17:11 albo robisz sobie jaja, albo jesteś z sekty tego grzyba :D

Gość gość
Gdyby nie ci obrzydliwi faceci nie byłoby wojen, morderstw, znęcania się nad słabszymi i zwierzętami. Poczytajcie sobie statystyki kto morduje i znęca się najczęściej.

Gość gość
No oczywiście że mężczyźni, to ukryte zwyrole, bezwiednie powielają schematy po swoim patologicznym ojcu, rzadko który jest samokrytyczny

Gość gość
nie żadnej blokady tylko jest grzech nie ma zadnej terapii tylko jest zniewolenie to wymysł ateistów jest grzech zniewolenie , opętanie a ateisci mówią blokada , syndrom, taka cecha charakteru , ADHD , DDA , DDD, depresja, idz na terapie wes se pigułke , jestem dziwna, inna gów... prawda ze tak powiem sorry ale juz dobitniej nie mozna grzech nieprzebaczenia , gniewu jest ciezkim grzechem może doprowadzic nawet do śmierci podam przyklad który kazdy zna było w PL dwóch polityków , znali sie lubieli , pili razem wino , przyjaznili , byli na ty , znali sie po imieniu , mieszkali koło siebie , w Sopocie, wiecie juz o kim pisze ale pózniej przez przypadek staneli razem w konkurencji na najwyższy urząd w PL, i jeden przegrał a drugi wygrał, i ten co przegrał tak znienawidził i nie wybaczył tej przegranej ze wiecie do czego to doprowadziło to sa skutki własnie grzechu nieprzebaczenia , gniewu i złości

Gość gość
Lubieli:D Nie jesteś zbyt mądry. Ja jestem chrześcijanką i twierdzę, że autorce jest potrzebna pomoc.

Gość gość
ja tez twierdze ze potrzebna jest jej pomoc , ale wiem ze psycholodzy sami nie potrafia sobie pomoc a biora sie za pomaganie innymi to za kase

Gość gość
ty jestes katolikiem?chyba raczej pseudokatolem z pseudoreligijnej sekty. biblia nic nie mowi na ten temat.

Gość gość
gość dziś Gdyby nie ci obrzydliwi faceci nie byłoby wojen, morderstw, znęcania się nad słabszymi i zwierzętami. Poczytajcie sobie statystyki kto morduje i znęca się najczęściej. X Kobiety maja taki sam wklad w dzialania mezczyzn bo czesto przez wasze dzialania mezczyzni staja sie zli. gość dziś No oczywiście że mężczyźni, to ukryte zwyrole, bezwiednie powielają schematy po swoim patologicznym ojcu, rzadko który jest samokrytyczny X Patologiczny ojciec to patologiczny mezczyzna a teraz zapytaj sie samej czemu wy kobiety chcecie byc z takimi?

Gość gość
co nic nie mowi? na jaki temat ? prosze obejrzyj sobie to kazanie trwa godznie moze cos zrozumiesz ?https://www.youtube.com/watch?v=IyVP6dbpl0w wiele osób przejrzało na oczy po obejrzeniu tego kazania , polecam tez inne kazania sa nagrania na YT tego ksiedza to zrozumiesz kobieto na czym polega wiara