Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BezKalorii

Leksykon porcji

Polecane posty

Gość BezKalorii

Cześć. Dawno już o tym myślałam, że przydałoby się mieć taki zestaw produktów wg. porcji. co wy na to? piszcie ile czego jecie będąc na diecie :) na pewno wielu osobom się przyda dla porównania, zwłaszcza tym, którzy za dużo jedzą :p ok ja zacznę chleb - 1 kromka przez chleb bułka - 1 sztuka zupy - 300 g jabłko - 1 sztuka banan - 1 sztuka jajecznica - 2 jaja plus dodatki wg. upodobań oraz kromka chleba parówki z wody - 2 szt. plus kromka chleba jako samodzielne danie (kolacja, śniadanie) ketchup, musztarda

Gość aninkagość
fajny pomysł z tym. sama mam problem z porcjami. jednak nie swiruje i jadam ogólnie "na oko" na grzeszki też sobie pozwalam i tak np: 2 kawałki pizzy pasek czekolady na deser :p kubeczek jogurtu - taki do 100g czasem naturalny czasem z owocami albo naturalny plus owoce mała paczka chipsów (ogólnie zwykle biorę takie jedzenie w małych paczkach bo zawsze takie czy takie całe zjem - mała cola mały popcorn w kinie, w mc donaldsie happy meala) 4 biszkopty batonow raczej nie jadam ale czasem jakieś wafelki typu princessa czy grzeska wtedy 1 szt.

Gość myumbrella
dla mnie super. chętnie poczytam jak jecie i ile. autorko pisz więcej. od siebie dodam: naleśniki i gołąbki - 2 sztuki kotlet, kurczak, porcja mięsa - 1 sztuka taka akurat nie na pół talerza wiadomo tak na 1/3 surówek i ogólnie warzyw sobie nie żałuję zwykle do oporu plus jeśli mam wziasc dokładkę to często dojadam warzywka placki ziemniaczane, racuchy - 4 sztuki. ziemniaki do obiadu - tłuczone czy puree różnie się mówi - 2 gałki (mam taką plastikową gałkę do lodów i nią nakładam zwykle ziemniaki właśnie)

Gość gość
dorzucam pierogi bo nie było z czymkolwiek zawsze jem 5 szt. nie więcej

Gość gość
a ryż? makaron? ile jecie?

Gość gość
kasze, ryże i makarony - 1/2 szklanki ugotowanych .... gdzieś z netu