Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Montessori znacie? Jakie macie doswiadczenia? Publiczne odpada!

Polecane posty

Gość gość

Powaznie rozwazam zaisaniemojego synka do przedszkola Montessori. Czy ktos z Was ma doswiadzcenia z przedszkolem badz szkola Montessori? Slyszeliscie cos moze od znajomych ? Nie odpowiada mi typowe publiczne przedszkole z przymosowym lezakowaniem i traktowaniem dzieci jak z tej piosenki" jestem przedszkolaczek nie grymasze i nie placze, kto jest beksa i mazgajem ten sie do nas nie nadaje"- niestety ta piosenka odziwerciedla podejcie wielu publicznych przedszkoli. Mialam tam 2 starszych dzieci- zadne nie bylo beksa ani mazgajem ale przedszkola pozostawialy wiele do zyczenia.

Gość gość
przepraszam z literowki i bledy, maluch nie daje mi spokojnie napisac. Przymusowe mialo byc, zanim sie ktos przyczepi

Gość gość
Moja idzie do motessori od 1 września koszt to 490zł z wyżywieniem-miasto 75 000 mieszkańców. Jestem zadowolona po dniach otwartych podejsciem rodzajem zabaw i zajeciami dodatkowymi.

Gość gość
Mój synek chodzi, jestem bardzo zadowolona. Dziecko zawsze wraca czyste, tak jak wyjdzie z domu. Zajęcia bardzo ciekawe, mój synuś uwielbia angielski i muzykę. Bez porównania do publicznego przedszkola gdzie chodził - tam właśnie mają podejście takie jak napisałaś. A w Montessori każde dziecko traktuje się indywidualnie. Moje dziecko jest trochę nieśmiałe i skryte, w poprzednim przedszkolu trzymał się na uboczu, a tutaj panie mają super podejście do dzieci, są takie ciepłe, że mój mały im zaufał i teraz bawi się z innymi dziećmi, a nie sam, jak wcześniej.

Gość gość
A jak wyglada plan dnia w takim przedszkolu? Jest cos takiego jak plan dnia? Czy grupy sa podzielone wg wieku? Jak liczne sa grupy? Na czym polega nauka samodzielnosci bo wiem, ze na to glownie kladzie nacisk Montessori

Gość gość
My chodzimy do waldorfskiego, podobne ale nie to samo. Jesteśmy zadowoleni. Dużo dzieci są na zewnątrz. Fajnie rozwijają te przedszkola dzieci. W Krakowie Montessori niedaleko nas kosztuje 550 zł plus jedzenie 15 zł catering ekologiczny

Gość gość
Gdzie konkretnie jest to Montessori w Krakowie?

Gość gość
Krowodrza Górka. Ul Krowoderskich Zuchów

Gość gość
My mieszkamy w Łodzi i nasze dzieci chodzą do takiego przedszkola własnie, tu masz stronkę http://przedszkolealbercik.com.pl/. Jak dla mnie super, jestem zadowolona, dzieci też chętnie chodzą. Najstarsza córka poszła już do szkoły i wcale nie miała żadnego problemu żeby się dostosować jak niektórzy uważają :)) a wyciągneła z tego systemu bardzo bardzo dużo