Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błedy wychowawcze jakie popełnili wasi rodzice uczmy sie od innych

Polecane posty

Gość gość
Błędów było mnóstwo do tego stopnia chciałam zasłużyć na akceptacje ojca, że poszłam na jego wymarzony kierunek i go skończyłam, nie miałam akcpetacji w domu, to szukałam na zewnątrz efekt ponad 6 lat toksycznego związku.

Gość gość
1. Gdy pojawilo sie mlodsze rodzenstwo to ja zeszlam na dalszy plan. Praktycznie sie mna nie interesowano, ciagle ustap bo on mlodszy/zwalanie winy na mnie bo on mlodszy i na pewno tego nie zrobil. Do dzisiaj wypominaja mi jaka bylam chorobliwie zazdrosna o brata a prawda taka, ze gdy on sie pojawil to poczulam sie odrzucona i zaniedbana. Teraz mam dwojke dzieci i staram sie kazdemu poswiecac czas i budowac miedzy nimi dobra wiez (razem sie bawia, gdy starsze wraca z przedszkola opowiada mlodszemu co robil i uczy go nowych rzeczy, zawsze podkreslamy ze jest wazny i jest wzorem dla mlodszego -efekt taki ze chlopaki swiata poza soba nie widza). A ja ze wzgledu na ciagle porownywanie i rywalizacje mam slaby kontakt z bratem bo przez to jak go rodzice wychowywali mysli ze wszystko mu sie nalezy. I musze pilnowac ich by rowno traktowali wnuki i nie wprowadzali miedzy nimi rywalizacji. 2. Rodzice sie nie kochali, byli i sa ze soba chyba z przyzwyczajenia co prawda nie bylo zadnych awantur ale czesto ciche dni. Matka byla najszczesliwsza gdy ojca nie bylo w domu, nie spedzali ze soba czasu i nie okazywali sobie czulosci. Efekt - sama nie potrafilam okazywac milosci, na szczescie maz mnie tego nauczyl. Ale z rodzicami wciaz (mimo 27 lat) czuje sie nieswojo gdy mam im zlozyc zyczenia nie mowiac o jakims gescie przytulenia. To tak a propo bycia w malzenstwie bez milosci.