Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam owulacje? problem

Polecane posty

Gość gość

Witam staram się o dziecko dłuższy czas. Chodzę do lekarza i mam monitoring cyklu ale tylko do okolo 17 dc i w tedy lekarz mówi że pęcherzyk albo się kurczy albo jest za mały. Moje cykle sa okolo 34 dniowe. Miałam stymulację i problem ten sam. Zastanawiam się nad jedną sprawą kiedy lekarz twierdzi że mój cykl będzie bezowulacyjny to jak zazwyczaj parę dni po tym około 20-22 dc czuje bol jajnika trwa on parę dni i kiedy przestaje mam skok temperatury a dzień przed okresem spada. Czy ja mogę zaufać mu w 100% że tej owulacji nie ma? Wydaję mi się że może jest tak ze któryś z pęcherzyków dojrzewa później i jednak dochodzi do owulacji. Czy tylko ja się tak pocieszam?

Gość gość
A staracie sie caly cykl ? Moze masz racje, kto wie .

Gość gość
Zazwyczaj po diagnozie lekarza załamywałam się i nawet nie miałam ochoty na sex. Zaczęło mnie to zastanawiać. Wcześniej nic nie czułam s od jakiegoś pól roku co miesiąc czuje ten ból jajnika typowo owulacyjny. Jesli jest ktoś jeszcze z jakimiś doświadczeniami to proszę bardzo o odpowiedź

Gość gość
To idź do gina jak zaczynasz czuć ból

Gość gość
tak właśnie zrobię w tym miesiącu ale chciałam zapytać innych osób co o tym sądzą

Gość gość
jest tu ktos z podobnym przypadkiem?

Gość gość
Czasami jaknik boli ale do owulacji nie dochodzi bo jajeczko się wchłania i stąd ten ból .ja tak miałam .ale brałam przez kilka miesięcy luteinę i udało się

Gość gość
i luteina pomogła Ci w owulacji? jaka była przyczyna tego wchłaniania sie?

Gość gość
Ja mam PCOS czyli policystyczne jajniki, to było przyczyną .teraz mam już 2 dzieci dzięki luteinie i myślę nad trzecim a też nie mogłam zajść w ciążę ponad dwa lata ,miałam już skierowanie do kliniki leczenia niepłodności ale udało się i to dwa razy

Gość gość
jak wyglądała u ciebie sprawa z owulacja? bo u mnie pecherzyki ponoć nie dorastają nawet po clostilbegyt . Dwa pierwsze cykle była reakcja a potem nic.Teraz bedziemy w koncy zwiekszac dawke do 2 tabletek ale ja zrobiłam 10 miesiecy przerwy od lekow.Co najlepsze w pierwszym cyklu stymulowanym odrazu zaszłam w ciaze tyle biochemiczna.Nie brałaś żadnych innych lekow oprócz luteiny?

Gość gość
U mnie pęcherzyki nie rosly-po clostibegycie miałam hiperstymuacje. Nie ważne jaka dawka nawet po 1/3 tabletki prze 3 dni-mam reakcje alergiczna. Zrobili mi laparoskopie i skoagulowali (nadpalili) blone na jajnikach -pęcherzyki rosly ladnie do 20-22mm ale nie pekaly. W drugim cyklu po laparo przy pęcherzyki 20mm dostałam pregnyl na pękanie i mam córeczkę 3latka prawie:). Pęcherzyki przy pco wam nie rosną bo jajniki sa zle zbudowane-maja inny wygląd niz u zdrowej kobiety przy pco ich blona jest przerosnieta i uniemożliwia pecherzykom wzrost tylko nikt wam tego nie powiedzial. Ja chodzę do super ginekologa-sam mnie zoperowal sam robił hsg wszystko w szpitalu za darmo na termin jaki mi pasowal. Ci ginekolodzy których opisujecie to jakies pipy.

Gość gość
to gratulauje :) to nie pierwszy moj lekarz ale żaden nie stwierdzil pco nie mam licznych pecherzykow nic na to nie wskazuj****adania hormonalne ok stosunek lh do fsh 0,8 nie wiem czy dobrze prl ok miesci sie w normie sama juz nie wiem