Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy też rzadko jesteście zadowoleni po wizycie u dentysty?

Polecane posty

Gość gość

byłam u kilku dentystów i zawsze jak zrobią jeden ząb to z drugim coś spieprzą, narobią mi jakieś niewygodne te plomby uwierają mnie pózniej, ostatnio po piaskowaniu mam zęby szorstkie jak papier ścierny czy ja mam się kłócić czy wku/rwiać w domu?

Gość gość
ja robiłam ostatnio piaskowanie i plombe dwójki,piaskowanie spoko ale zębą mi strasznie zjepał,zadzwoniłam i umówiłam sie na poprawę,naprawił ,ale wiecej do niego nie pójde ,ogółem trudno o dobrego dentystę.

Gość gość
tak, też tak miałam. po wielu latach poszłam do dentysty (zęby naprawdę baardzo rzadko mi się psują) i miałam sporo mniejszych i większych ubytków. połowa zębów była schrzaniona: jeden ząb dosztukowany uwierał (dotykając językiem wyraźnie czułam nierówność, na następnej wizycie dentystka przeprosiła i spiłowała, przy innym wypadła plomba, inny (leczony kanałowo) trzeba było po roku wyrwać, bo jakieś zapalenie było, miałam robione plomby na jedynkach i dentystka nie raczyła nawet tego wypolerować (oczywiście upomniałam się na kolejnej wizycie, czułam po prostu chropowatość językiem). nie kumam tego, skoro ja wyczułam językiem, że coś jest nie tak, to ona nie widziała tych nierówności świecąc na zęby lampą? wyrywając mi 6stkę ukruszyła narzędziem jedynkę. nie wiem, jak to możliwe, że nie czuła tego i nie zauważyła. jak jej na następnej wizycie zwróciłam uwagę, to powiedziała, że nie mozliwe, że to ona - że pewnie jadłam coś twardego na znieczuleniu i sama sobie ułamałam tego zęba (wtf? po wyrwaniu 6stki do końca dnia nic nie jadłam, przez następne dni tylko rzadkie jedzenie - według zaleceń).

Gość gość
mam prawo domagać się poprawek u dentysty? nawet jak nie widzi problemu i wmawia mi że wszystko jest ok?