Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy codzienne picie 3 lub 4 piw może być szkodliwe?

Polecane posty

Gość gość

Od 3 lat codziennie wypijam po 3 lub 4 piwa w domu. Czy może mieć to jakikolwiek szkodliwy wpływ na moje zdrowie? Dodam, że czuję sie dobrze, nie chodze pijany.

Gość gość
Mieszkam z rodzicami i matka wciąz mówimi, ze niszczę sobie zdrowie, ale przeciez są to małe ilości alkoholu, nie czuję sie źle, nic mi ie dolega, a piję bo mam smak, bardzo piwo lubię.

Gość gość
pewnie jesteś już uzależniony. Odstaw picie piw na kilka dni, to sam się o tym przekonasz

Gość gość
piwo nie jest az tak szkodliwe,jak wodka,bo jest nizsze stezenie alkoholu,ale picie go codziennie po 3,4 na pewno uzaleznilo juz .Organizm nie ma jak sie odtruc,wiec to juz jest problem.

Gość gość
tak jest szkodliwe, przykro mi dla Ciebie nie ma już ratunku :(

Gość gość
Nie próbowałem jeszcze kilku dni bez piwa, jedynie jeden dzień bez piwa byłem, ale nie było cięzko. Pracuję normalnie, jedynie jakieś dziwne stany psychiczne mam- zmiennośc nastroju, depresję czasami, ale nie wiem, czy to może być od akoholu.

Gość Nightcrawler
Depresje masz bo straciłeś kontrolę nad własnym życiem (o ile w ogóle ją miałeś). Smutki topisz w alkoholu, ale mózgu do końca nie oszukasz. Pewnie jesteś samotny, pełen żalu że życie ci się tak ułożyło jak ułożyło, ale co tam. Wystarczy golnąć sobie 4 piwka i główka od się cieszy. Ciekawe jak długo to potrwa i jaki będzie tego koniec. Pewnie niewesoły.

Gość gość
sprobój pare dni bez alkocholu i jesli bedzoesz nerwowy etc to nałóg

Gość gość
4 piwa razy 30 dni to wychodzi 120 piw w miesiącu, sam sobie odpowiedz na pytanie czy taka liczba wypijanych w miesiącu piw nie jest szkodliwa

Gość piwkująca
Pytanie czy lubisz pić czy potrzebujesz:)

Gość gość
Raczej lubię, skoro moje kroki z pracy najpierw kieruje do sklepu, potem siadam przed komputerkiem i sobie piję, relaksuję się przy tym.

Gość gość
zwykły alkoholizm, tylko tyle, że do pracy chodzi.

Gość gość
Ja pilem przez ostatnie 20 lat srednio co 2 dni przez 15 lat to byly glownie 2 nalewki plus piwo albo dwa i to srednio co 2 dni wiec zgony byly czeste a od 3 lat jakos skonczylem z nalewkami i chlalem srednio po 4 piwa tez tak co 2 dni ale zdarzaly sie ciagi po 5 dni pod rzad no i myslalem ze jestem bardzo uzalezniony... Postanowilem z tym skonczyc i nie pije dokladnie od miesiaca i co dziwne w ogole mnie do alko nie ciagnie. Dodam ze 4 lata temu rzucilem tez papierosy po 15 latach palenia paczki dziennie, do alko wiecej oczywiscie. Czuje sie ok, do alko mnie nie ciagnie ale pewnie tam w srodku jestem wyniszczony i pewnie szybko zdechne...? Radze skonczyc z alko jak najszybciej, nic dobrego to nie daje a tylko niszczy i nie tylko organizm... A ja chyba jednak za pozno to zrozumialem

Gość piwkująca
21:11 jestem z Tobą:)

Gość gość
alkoholik a gdybym ja jadła 4 tabliczki czekolady dziennie bo lubię to byłoby ok?

Gość piwkująca
Nawet jedz 5 tabliczek:)

Gość gość
alkoholik

Gość gość
pij chociaż co drugi dzień wtedy będziesz mniejszym alkoholikiem, coś jak piwosz :D

Gość gość
Każdy alkoholik kiedyś zaczynał od niewielkich ilości alkoholu. A później zwiększał dawkę.

Gość piwkująca
szczerze? niech się wypowiadają nie-abstynenci

Gość piwkująca
piwosz... to ile piw w tygodniu - tylko szczerze bo z bajek wyroslam

Gość gość
wy tu gadu gadu a autor pewnie schlany leży na wyrze

Gość gość
pracuję w księgowości i zawsze rano piję piwo w pracy. kiedys szef zapytał co tak śmierdzi to powiedziałam, że beknęłam. a on że spoko.

Gość piwkująca
to tak koło 100 piw/miesiąc piwosz robi:)