Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kupilybyście oliwe z oliwek z biedronki?przeciez ona kosztuje tylko 12 zł..

Polecane posty

Gość gość

to musi byc totalny syf.. chodzi mi o te portugalską oliwe casa ..te biedronkową.. jak mozna jej uzywac?przeciez to syf.

Gość gość
to są ścieki po wytłoczeniu prawdziwej oliwy.

Gość gość
A co ma cena do jakosci tak naprawde ? Obecnie w tesco czy lecrec sa promocje i oliwa jest nawet po 6 z ł :p Ja tam i tak kupuje pomace, do mydła jak znalazl :) A uzywam lnianego, kokosowego czy słonecznikowego .

Gość gość
To oliwa z wytłoczyn. Po prostu. Taką z Ciebie dama, a z czytaniem etykiet masz problem??

Gość gość
Ja kupuję, ale tę extra virgin. Trzeba czytać przede wszystkim etykiety ze składem, a nie szyldy sklepów i metki z ceną, bo i w tych droższych można znaleźć sporo syfu, tyle że ładniej opakowanego i odpowiednio droższego.

Gość gość
jak jest extra vergine to pal licho cene! ja u siebie tez czasem znajduje tanio litrowa extra vergine, a jej cena jest nizsza dlatego ze zamiast szklanej butelki ma plastikowa i tyle. w smaku super

Gość gość
ta biedronkowa to na pewno nie extra vergin. bez jaj.to na pewno mieszanka oliw z unii europejskiej.

Gość gość
A wcale nie! Extra virgin to nie pomace czy inna sansa di oliva, może nie wszędzie można kupić, ale u nas jest.

Gość gość
Ja powiem tak, w Polsce o ile się orientuję (jestem w Polsce średnio co półtora roku) ceny są 5x razy takie jak w Szkocji czyli tu gdzie mieszkam. i oliwy za 2 funty bym nie kupiła chyba. ceny oliwy u nas są 9500 ml butelka) od 1,80 do 8. i ja kupuję taką za 4 funty zwykle, ale nie lubie extra virgin bo na niej nie nalezy smażyć.

Gość gość
9,5 litrową butelke oliwy kupujesz?

Gość gość
23:44-twoj post jest bez sensu,nie na temat i nic nie wnosi.Chyba po prostu chcialas zablysnac,ze mieszkasz w Szkocji.

Gość gość
Ja Zajmuje się produkcją oliwy na Krecie. Dobra Olivia z oliwek tłoczno domowym zwyczajem to koszt około 8 euro za litr i nie ma szans kupić jej taniej nie mówiąc już o tym że to minimalna cena exportowa więc w sklepie nie może być tańsza...