Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie że możemy polecieć do Ameryki Południowej na dowód, bez paszportu ?

Polecane posty

Gość gość

Mało kto wie, ze w Ameryce Południowej leży kraj o wielkości 1/3 Polski - Gujana Francuska należący do Francji, nalezy on do UE i mozna tam sobie poleciec na dowód i siedziec ile sie chce bez paszportów wiz itp Podobnie jak wyspa Nowa Kaledonia na Pacyfiku, wyspa Reunion obok Afryki czy Bora Bora, one tez nalezą do UE i Francji

Gość gość
to ciekawe, nie wiedziałam o tym, ale i tak nie zamierzam tam lecieć. Powiedz mi jak wygląda tamtejsza ludność? Czy to biali potomkowie Francuzów czy bardziej Afrykańczycy czy Amerykanie?

Gość gość
Gujana Francuska z tego co wyczytałam to bardzo drogi kraj, startują stamtąd europejskie satelity, loty w kosmos, 50% to murzyni i mulaci, 1/4 białych głównie Francuzi, reszta azjaci, indianie. 70% powierzchni to lasy deszczowe, miejsce dobre na odludne wakacje. Nowa Kaledonia to duża wyspa blisko Australii, bardzo atrakcyjne miejsce z tego co widze po fotkach, mieszkańcy to chrzescijanie lub bezwyznaniowcy, ludnosc z miejscowych wysp albo z Francji. Na Karaiby tez mozna leciec, Holandia ma wyspe Saint Marteen i Antyle Holenderskie. Reunion to piękna wyspa, ale biedna

Gość przyszły turysta
ciekawe info, dzięki

Gość gość
Oto lista egzotycznych miejsc należących do Unii, nie wiedziałam nawet o tym i rzeczywiście można na dowód, można tam mieszkać bez pozwolenia, pracować, założyć firmę itp :D - Ceuta i Melilla w Maroko - Polinezja Francuska - Wallis i Futuna - Wyspa Pitcairn - Reunion - Majotta - Gujana - Saint Pierre i Miquelon - Nowa Kaledonia - Martynika - Gwadelupa - Gruzja (nie nalezy do UE, ale Polacy mogą na dowód) - Francuskie ziemie południowo - polarne (tylko część Antarktydy Francuskiej) - Czarnogóra (do 30 dni na dowód, potem trzeba się zgłosić na policje po pozwolenie na stałe) - Bośnia i Hercegowina (Polacy moga na dowód)