Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka238742

Co lepsze do pupy noworodka? Krem na odparzenia czy puder?

Polecane posty

Gość gość
do codziennej pielęgnacji najlepiej mąka ziemniaczana, w razie dużego odparzenia może być krem, chociaż ja preferowałam na zmianę - raz krem raz puder. Specyfiki na odparzenia zawierają cynk, który stosowany w nadmiarze nie jest zdrowy dla dziecka

Gość gość
Krem bo puder zapycha pory.

Gość gość
sudokrem jest dobry

Gość gość
Owszem, sudokrem jest dobry ale jak juz jest odparzenie a nie zeby zapobiegac bo to jest krem leczniczy. Jesli skora jest zdrowa wystarczy mycie mydlem i dokładne osuszanie, ewentualnie zasypanie pudrem. Do pielegnacji polecam tez krem bephanten.

Gość gość
Ja miałam krem z apteki, robiony na receptę, nie dość że koszt śmiesznie niski- płaciłam kilka złotych za całkiem duże opakowanie, to jeszcze działał bezbłędnie. Używałam tylko co któreś przewijanie, nie stale.

Gość gość
Ale ktoś piertolnął z tym zapychaniem porów! :o Takie muły tu piszą, że strach czytać! Krem sieroto zapycha pory bardziej niż puder. Na logikę.

Gość gość
jeżeli nic się nie dzieje, to wystarczy samo mycie pupy przy kąpieli, sudocrem czy inne maści dopiero w razie konieczności, jak dziecko ma sporo fałdek, to przy upałach warto użyć zasypki

Gość gość
Ja używam maśc****eluszkowej ziajka. Jest ok dla synka.