Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem co wybrać...studia czy życie z nim

Polecane posty

Gość gość

W lipcu sie rozstalismy, on stwierdził, że bez niego będę szczęsliwsza bo wiele razy mnie zranił i tak będzie lepiej, jeśli pojade na studia do innego miasta i zacznę nowe życie bez niego. Ciężko było mi się z tym pogodzić bo jesteśmy razem już 5 lat i żyliśmy oboje w przekonaniu, że zaraz po szkole średniej razem zamieszkamy. Bardzo sie na to cieszylam, ale mam w glowie zle wspomnienia i czasem jak mi sie przypomni to robie sie oschla a wtedy oboje jestesmy nieszczeliwi wiec kazal mi isc do akademika i o nim zapomniec. Bardzo to przezylam bo w ogole nie bralam tego pod uwage, ale jak zal minął to załatwiłam studia w innym miescie i zlozylam podanie o akademik, do tego czasu choc wszystko wydawało się być stracone to pogodzilismy się, znów się bardzo kochamy i on eraz nie może znieść tego, że wyjeżdzam, dał pomysł bym zmienila studia na zaoczne i zamieszkala z nim, ale ja nie wiem co teraz, bardzo go kocham i on mnie tez, ale nie chce podjąć złego wyboru by potem nie załować. Proszę o rady :(

Gość gość
A jak Cie zranil?

Gość gość
Teraz nie możesz sobie wyobrazić życia bez niego, ale... ja bym jednak wybrała studia. I poznasz tam wielu innych ludzi, zobaczysz, jak to jest. Jeżeli nie jesteś zdecydowana to podejdź do tego tak - "pójdę na rok, zobaczę, jak to będzie. Po roku zastanowię się, czy warto to kontynuować".

Prawda jest taka, że faceta znajdziesz zawsze, a studia są najważniejsze.

Gość gość
Podobała mu się jedna dziewczyna, nigdy mnie z nia nie zdradził, ale pierwsze dwa lata naszego związku musiałam znoscić jego fascynacje jej osobą, flirtował z nią i często zatajał pisanie z nią, wiele razy mnie tez oklamal, ale on twierdził, że to "białe kłamstwa" choc ja uwazam ze kazde klamstwo jest zle, wiele razy przez niego plakalam, ale bardzo go kocham i on mnie tez, gdy sie tak nie fajnie zachowywal to byl jeszcze 16 letnim gowniarzem, ale teraz od 3 lat jest wspaniale, ale ja mam zbyt psychike zniszczoną by być szczęliwa ciągle, mam zle wspomnienia i one powracają co zle wplywa na nasze wspolne zycie. Wiem, ze studia są ważne, ale ja naprawdę nie potrafie bez niego zyc i nie wiem co zrobic bo nie wiem czy dam rade zyc szczeliwie razem z nim, czy zrezygnowac z milosci i potem zalowac. Nie znam przyszlosci, a prawde mówiąc w obu sytuacjach mogę żałować

Gość gość
Studia w innym mieście to nie śmierć i nie żałoba. Robisz studia, a z facetem zdążysz się jeszcze namieszkać, w sumie im pozniej tym lepiej bo większe szanse na przetrwanie. Nie żyjemy w średniowieczu, rozmawiać i widzieć się możecie codziennie.

Gość gość
Zawsze inwestuj w siebie a ńie w faceta i to takiego szmatę i nieudacznika, ktory nie wie cżego chce. Bo zostaniesz głupia, niewykształcona, on cie rzuci a inny nie bedzie chciał.