Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Popularne imiona dla dzieci. Czy nie macie wlasnego gustu?

Polecane posty

Gość gość

Co to za idiotyzm zeby kierowac sie moda imion... dlaczego dzisiejsze dzieci to julki nadie leny amelki oliwki kubusie kacperki marcelki? Czy nie macie wlasnego gustu? Jak wy byscie sie czuly jak w szkole bylybyscie 1 z 50? Dla mnie wytlymaczenie ze akurat takie imie sie podoba to nie przemawia bo nawet jakby mi sie jakies podobalo a nosiloby to imie co drugie dziecko to wymyslilabym inne... Slucham wyjasnien

Gość gość
No właśnie. mnie sie podoba np Karolina, Zuzanna.

Gość gość
A mi podoba się Oskar, choć niby taki modny teraz, ale mi zawsze kojarzył się ze Skandynawią i przedwojennymi Niemcami, zresztą tam jest to takie trochę "dziadkowate" imię, klasyka w pełni :-) A na kafe to w kółko tylko, że tak ma na imię czyjś królik czy potworek z Ul. Sezamkowej...

Gość gość
"Słucham wyjaśnień". Dobre sobie. Niby dlaczego miałabym się obcej babie z kafeterii tłumaczyć z tego, jak nazywam swoje dziecko? Za kogo ty się uważasz, przybierając taki autorytarny ton?

Gość gość
Właśnie. Autorko tematu tłumacz sie

Gość gość
Ja zapewne byłam jedną z pięćdziesięciu... czułam się normalnie. Zapewne z imieniem Hermenegilda czy Eurydyka czułabym się gorzej. Ile dzieci w naszym wieku miało podobne imiona? Królowały: Kasia, Magda, Ania, Szymon, Sylwia, Karolina, Mateusz, Wojtek, Michał, Łukasz... żadne z tych dzieci nie czuło się pokrzywdzone, a przeważnie w klasie jedno imię nieraz się powtarzało. Zdarzały się też bardziej oryginalne imiona, ale nigdy nie widziałam naśmiewania się z kogoś ze względu na imię. Dla naszych dzieci imię Amelka czy Kubuś będzie tak samo normalne jak dla nas Kasia czy Mateusz. Niektórzy przesadzają siląc się na oryginalność, ale tacy rodzice zawsze byli.

Gość gość
A ty, autorko, wyjaśnij nam tu predziutko co cie interesuje jak ktos daje dziecku na imie. Czy ma to jakis wplyw na twoje zycie? Sluchamy wyjasnien

Gość gość
moja corka będzie Oliwia, bo od zawsze mi się podobalo, a to ze stało się popularne to tylko swiadczy o tym ze jest piękne! a teraz słucham wyjasnien dlaczego mam tak nie nazwac, no słucham, a może powiesz autorko jak mam nazwac corke, no słucham :P a ja tez mam popularne imie i nigdy krzywda mi się nie działa :P

Gość gość
Autorko -a ty jak masz na imię ? Masz dzieci ? Jakie dałaś im imiona ? Oryginalne ?

Gość gość
Masz racje bo Kunegunda albo Bogumił na pewno sprawia że twoje dziecko bedzie sie lepiej czulo niz z imieniem Amelia albo Kacper.... zastanow sie kto bardziej krzywdzi dziecko. Chyba dawno do szkoly chodzilas skoro nie wiesz, ze zeby byc gorszym wystarczy nie miec najnowszych adidasow nie mowiac o wymyslnych imionach ;)

Gość mama _zosi
Moje małe nazywają się łucja i zosia. Ale imię zosia staje się coraz bardziej popularne :-(

Gość gość
Ja mam bardzo popularne imię, zawsze w klasie były co najmniej dwie dziewczyny o tym imieniu. Rodzice są wykształceni, normalni (bo wy na kafe lubicie wyzywać od patologii :D ) Dali mi takie imię bo nie przepadają za wymyślnymi. A ja wręcz przeciwnie. Dla córki mam wybrane dwa imiona - Aida i Aurora. Dla chłopca Toby.

Gość gość
gdzy chodzialam do szkoly podstawowej (mala szkola w malym misteczku) to najwiecej bylo dziewczynek o imieniu Basia i Ania. W lo w klasie to krolowaly Kasie i Anie. Na studiach Agnieszki, np moja kolezanka Agnieszka miala 5 innych Agnieszek w grupie:) no i normanie sie czyly, kazda miala jakas ksywke np byla Aga,Agusa, itp.... Btw Julia bardzi piekne imie dlatego tak czesto wybierane i woalabym byc 5-ta Julia w klasie niz jedyna Kryska lub Terską.

Gość gość
mamo zosi imie Zosia od kilku lat jest popularne, no nie tak bardzo jak Jula,Lena czy Maja ale kilka Zosiek znam no i znam tez kilka strych Zosiek, mnie sie to imie nie podoba.

Gość gość
Autorko ja mam imie, ktore bylo jedyne w szkole, a do tego nazwisko, ktore trudno napisac bez bledu. Zawsze albo ktos przeinaczyl imie albo zle napisal nazwisko co mnie bardzo irytowało. Wiec wyobraz sobie, ze nie zawsze niestandardowe imię jest takie fajne.

Gość gość
Zocha Kisielowa z popularnego polskiego tasiemca hahha :D :D

Gość gość
22.59 nazwiska nikt nie będzie wymagać ale pochwal się imieniem :D czyżby Nikola i nie wiedzieli , żeby napisać przez C ? :D :D :D

Gość gość
Nie, nie Nikola, nie Dzesika ani zadne z tych uważanych obecnie za "patologiczne".

Gość gość
To powiesz jakie w końcu? - do 22.59

Gość gość
Nie ma takiego imienia jak Nicola :d No chyba w PL ! Jest Nicole :) Lub spolszczona Nikola..

Gość gość
Nie powiem jakie mam imie, bo za duzo na tym forum psychicznych ludzi.

Gość gość
To po co w ogóle piszesz :D żałosna :) pewnie jak i to imię.

Gość gość
mój syn to Grzegorz , czyli po prostu Grześ :)

Gość gość
Ja znam dzieci z przeróżnymi imionami. moje dziecko ma na imię Krzysztof, mówimy Krzyś. dzieci rodzeństwa/kuzynostwa mojego i męża to m. in. Ewelina, Patrycja, Aniela, Filip, Adam moja koleżanka ma synka Jana inna znajoma ma córki Julię i Jagodę kolega męza dał dziecku na imię Marcel

Gość gość
gość dziś zapomniałaś dodać, jak ma na imię córka znajomej sąsiadki pani z warzywnaka :/

Gość gość
Ja imie mialam wybrane juz jak mialam chyba 25 lat, uslyszalam i sie w nim zakochalam, a ze teraz jest akurat baaardzo popularne to juz nie moja wina nie bede sie kierowac wlasie tym ze wszyscy nadaja takie imiona, to moje dziecko i je nazwe jak zechce. U mnie w klasie bylo 5 Tomkow i jakos nikt sie tym nie przejmowal a teraz wielkie halo. Zajmijcie sie swoim zyciem.

Gość gość
I tak najwiekszy koszmar to ANIA do zarzygania nawet sie rymuje bo z tym wyrazem to imie powinno i KASIA.Zaraz tu sie oburza Anny i Katarzyny bo ich tu 1000000 Zawsze wiesniary i wredne s..zwlaszcza Anny.

Gość gość
A co myślicie o imieniu Małgorzata?

Gość gość
07:26 Biedactwo,jaks Ania niezle zalazla za skore :-) smierdzi zazdroscia na kilometr :-) Ciekawe jak Ty masz na imie ,dameso? :-)