Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

femme1234

Zaborcza matka

Polecane posty

Zacznę od tego, że zawsze czułam się niekochana przez swoją matkę. Już od dziecka mnie krytykowała - czy to w kwestii mojego wyglądu czy choćby moich osiągnięć. Zawsze byłam zdolną uczennicą. W podstawówce czy gimnazjum miałam zawsze jako jedna z nielicznych świadectwo z paskiem, byłam zaangażowana w różnych organizacjach, przewodnicząca szkoły. Startowałam w wielu konkursach, zazwyczaj zajmując 1 miejsce. Kiedy przynosiłam w domu świadectwo ze średnią 5,6 nigdy nie słyszałam od matki pochwały, zawsze mówiła :,, Dlaczego nie lepiej?'' Więc z roku na rok starałam się coraz bardziej aby tylko jej dogodzić ale nic z tego. Dopiero w liceum zdałam sobie sprawę, że to nie ma sensu. Zdałam badzo dobrze maturę i przy wyborze studiów naciskała na mnie aby iść na medycynę. Zawsze wydawało mi się, że jest to także moje marzenie, dążyłam do tego. Lecz w momencie kiedy zobaczyłam, że faktycznie dostałam się na tą medycynę stwierdziłam, że nie zniszczę sobie życia i zrezygnowałam - poszłam na studia na Politechnike. Swoje niezadowolenie wyraża do tej pory mimo, że jestem już po 1 roku. Chyba takim najgorszym momentem w moim życiu- pomijając ciągłą krytykę, poniżanie- był moment kiedy prosto w oczy powiedziała mi, że jestem ZEREM, że nic w życiu nie osiągnę. Nie zapomnę chyba tego do końca życia. Ciągle powtarzała, że bez niej byśmy zginęli - ja i moje rodzeństwo. Zawsze gdy chciałam się jej z czegoś zwierzyć krytykowała mnie. Gdy koleżanka próbowała się znęcać nade mną psychicznie zamiast zrobić coś w tym kierunku powiedziała, że jest to moja wina. Mieszkam nadal z nią, dalej mnie krytykuje choć już mniej - ciągle przebywa przy mnie mój chłopak więc przy nim udaje idealną matkę. Mogłabym bardzo długo o tym opowiadać, bardzo wiele łez przez to wylałam ale teraz czuję, że jestem dzięki temu silniejsza. Miałam dom nad głową, nigdy nie brakowało mi jedzenia itd. ale zawsze brakowało mi matki. Ja ją po prostu znienawidziłam. Zawsze powtarzam sobie, że nigdy nie będę taką matką jak ona. Najgorsze jest to, że moja przyszła teściowa ma taki sam charakter. Musiałam po prostu się wygadać, nie wiem czy jestem jedyną osobą którą matka tak traktowała czy któraś z was miała podobnie.

Gość gość
Angie Agnieszka Orzechowska Fanów: 1 Zobacz teksty piosenek > angie_agnieszka_orzechowska Zgłoś błąd Edytuj Komentuj Zostań fanem O wykonawcy Płyty Agnieszka ma 28 lat, pochodzi z Namysłowa koło Opola, jest modelką, aktorką i piosenkarką, która na oczach całej Polski staje się gwiazdą i ciężko pracuje na swój sukces. Ze względu na oczy, rysy twarzy i długie, ciemne włosy nazywana jest polską Angeliną Jolie. Każde publiczne pojawianie się Angeliny i jej małpki Angel budzi ogromne emocje, podwyższa oglądalność i powoduje setki, a nawet tysiące komentarzy w internecie. To dlatego profil Agnieszki na Facebook'u bije rekordy popularności.