Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciufka

Mam obawy przed seksem i wpadką

Polecane posty

Gość gosciufka

Witam. Wiem, że takich tematów jest multum ale już sama zgłupiałam, bo różnie piszą. Uprawiałam wczoraj seks i dzisiaj obudziłam się z niesamowitym bólem głowy czy przypadkiem nie zaliczymy wpadki. Mianowicie, moje cykle są krótkie, nigdy nie doszło do 28 dni, najkrótszy trwał bodajże 22 lub 23 dni. Poprzedni okres miałam 2.08, więc w najgorszym przypadku (najdłuższym) mogę się spodziewać, że powinnam zacząć następny 30.08 (ale sądzę, że nadejdzie wcześniej 27/28 bo już mnie zaczynają boleć piersi i średnio moje cykle trwają 25-26 dni). Pytanie moje brzmi, czy jest możliwość, że zajdę w ciąże uprawiając seks 22.08? Dodam, że była prezerwatywa i nie skończył we mnie. Ostatni okres: 2.08 Seks: 22.08 Prognozowany następny okres: 27-28.08 Proszę o szybką odpowiedź, żebym dożyła ich póki mnie nerwy nie zjedzą :)

Gość gość
jestem co prawda facetem ale ze sporym doświadczeniem i znajomością tematu. nie możesz byc w ciąży. spokojnie.

Gość gosciufka
To był mój pierwszy raz, dlatego też tak reaguję. Czytałam, że fizjologicznie niby nie jest możliwe żebym była w ciąży, ale co forum to opinia.

Gość gość
100% ów nieeeeeee

Gość gosciufka
Nie wiem, czy to jedna i ta sama osoba odpisała mi dwa razy, ale prosiłabym jeszcze o czyjąś opinię. Nie uważam, że nie jest to wiarygodna odpowiedź, ale jestem taką osobą, która potrzebuje daną informację sprawdzić w kilku źródłach, przepraszam.

Gość gość
uprawiaj gre na fujarce ,pewnosc ze nie spuchniesz 100 %:-D

Gość gosciufka
A do tego akurat to nie mogę się przełamać, chociaż wiem, że mój facet chciałby tego :/

Gość gosciufka
Prosiłabym jednak o opinie co do głównego wątku, wciąż się przejmuję czy nie zaliczyliśmy wpadki :(

Witaj ;) Z tego co piszesz nie ma możliwości żebyś w ciążę zaszła ;) Jeśli piszesz, że Twoje cykle trwają mniej niż 28 dni, to maksymalnie 15, może 16 sierpnia miałaś @. Dolicz 3 dni żywotności plemników w śluzie, zatem bazując na wyliczeniach matematycznych uprawiałaś seks w dzień niepłodny. Wczoraj miałaś 20 dzień cyklu, a to przy cyklach krótszych niż te książkowe niemalże pewnik, że robiliście to w dzień niepłodny. Niemalże, bo ciało ludzkie kryje wiele tajemnic ;) Ale dodając że uprawialiście seks w prezerwatywie ryzyko jest mikroskopijne :) Mam nadzieję, że Cię uspokoiłam i jak nastrój już Ci się poprawił i Ci się spodobał Twój pierwszy raz to dzisiaj też jest dzień :D Do roboty :P

Gość gosciufka
Dziękuję za wypowiedz :) Czyli gdybyśmy chcieli dzisiaj coś kombinować to będzie również bezpiecznie co wczoraj? :P

Gość coffina
w książce ci nie napiszą czy wpadniesz czy nie, ale na tyle co wiem i co napisala wyzej sabianka to myślę że ma racje i jesli nie oszukujesz ze nie mialas dluzszego cyklu jak 28 dni to jestes juz po owulacji i nie ma mowy zeby nasienie w tobie przezylo tak dlugo