Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 21 lat i jestem w ciąży..

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat, wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie. Wybiorę się jeszcze do lekarza, bo wiem, że testy mogą się mylić, ale myślę, że akurat w tym przypadku się nie pomylił bo mam typowe objawy. Brałam tabletki, ale zostały mi one niedawno zmienione, poza tym zaczęłam brać hormony na tarczyce i przypuszczam, że mogło to wszystko się razem pokiełbasić..Dobra, nie ważne jak do tego doszło - do rzeczy. Zdaje sobie sprawę, że nie jestem w złej sytuacji bo mam narzeczonego, którego kocham, jest 8 lat starszy, zarabia dobrze. Ale ja sobie kompletnie nie wyobrażam tego,że teraz mam być nagle odpowiedzialna za innego człowieka, to mnie przerasta. Czuje, że etap pt "młodość" z dniem wczorajszym definitywnie się zamknął. Czuje niedosyt, nie wyszalałam się jeszcze.Owszem chciałam mieć dziecko w młodym wieku, ale planowałam je za ok 2 lata- jak już będziemy po ślubie, mieliśmy w planach jechać w podróż dookoła świata ( tak, tak wiem, że można z dzieckiem ale to nie to samo) no i przede wszystkim - mam tylko jedną znajomą, która ma dziecko-nie potrafię sobie wyobrazić teraz spotkań z przyjaciółmi, którzy chcą się bawić, korzystać z młodości, kiedy ja muszę siedzieć z dzieckiem... TO wszystko mnie przeraża, może są jakieś młode mamy, które miały podobne obawy, jak sobie poradziłyście, jak wam się teraz żyje ?

Gość gość
Wspolczuje. Ostatni okres w zyciu zeby sie wyszalec i ciaza. ;/ Ja jestem kilka lat starsza w ciazy i chociaz pragnelam dziecka to boje sie ze to koniec normalnego zycia.

Gość gość
19;40 dokładnie.. jakbym mogła chociaż te 9 miesięcy spędzić na imprezowanie, zwiedzanie, ekstremalne sporty ktorych zawsze chcialam sprobowac, to tak na prawde juz teraz jestem uziemiona.

Gość gość
Tabletki szkodzą! Gratuluje ciąży. Ważne jest by nie izolować partnera. Mój jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody takie przeżycia łączą związek bo od intymności jest partner nie ginekolog! Nie jestem zacofana by wstydzić się partnera przy badaniach czy zabiegów! Mąż to podstawa asekuruje przed takimi sytuacjami jak u tej pacjentki. .. Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek.. do tego by nie zaraził nas ginekolog bo rękawiczki chronią tylko lekarza! Po założeniu rękawiczek gdy coś dotyka w gabinecie mąż prosi o zmianę na nowe. Dochodzi do wielu zakażeń w szpitalu i gabinetach lekarskich bo tam jest najwięcej syfu! !

Gość gość 5491
Ja urodziłam dziecko mając 16 lat wiem młoda i głupia byłam teraz mam 20 lat dotego chłopak zostawił mnie jak tylko mu powiedziałam o ciąży rodzice kazali mi usunąć ale ja i tak urodziłam i jestem szczęśliwa że mam moją córkę gabrysię głowa do góry :-)

Gość gość
19;52 super, ale co to ma wspólnego z tematem?