Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zacząć o siebie dbać

Polecane posty

Gość gość

Zaniedbalam sie. Trochę utylam, przestalam dbać o skórę, dłonie, fryzurę, brak makijażu. Nie chciało mi się. Jak zacząć znów dbać, tak aby nie spędzac calych wieczorów na zabiegach pielęgnacyjnych? Jak zabrac się do kupowania kosmetyków kolorowych - jaka powinna byc baza? Pomoże ktoś?

Gość gość
jak moglas

Gość gość
Ok , dam Ci radę : przed pójściem pod prysznic umyj twarz , zrób peeleng i nałóż maseczkę do zmywania , na włosy nałóż olejek najbardziej uniwersalny to z jojoba , idź pod prysznic / wanny umyj się , zrób peeling ciała / lub kup szorstką gąbkę / myjkę zmyj maseczkę , włosy ,jak lubisz po wyjściu z wanny lub pod prysznicem , po wyjściu ciało osusz lekko ręcznikiem i użyj balasmu lub olejku do ciała , umyj ręce i nałóż coś na twarz serum/krem ... Jeżeli tak bardzo Ci ciężko , to jeżeli masz wanne ,to możesz kupić olejek do kąpieli ,ale uwaga ,bardzo ślisko wtedy jest i trzeba szorować wannę prysznic ,dlatego ja wolę olejki wcierać po wyjściu . Makijaż: ja myślę że ,dobry tusz i błyszczyk wystarczy , jeżeli masz problem ze skórą , to używaj pudrów / podkładów mineralnych .

Gość nie jestem autorką
I co ? I te kremy do twarzy, do du/py, do dużego palca u nogi faktycznie wam coś dają ? Macie jakiś punkt odniesienia porównawczy by to sprawdzić? upewnić sie że to ma sens ? Prawda jest taka że nie macie. Możecie tylko ślepo dawać wiare koncernom kosmetycznym

Gość gość
o ja pierd** jesteś taki tępy? tak bo peelig ,a krem to przecież to jest to samo ..... kosmetyki różnia się składem np ja bym się bała balsamem do ciała posmarować twarz jedyne co ,to oleje są uniwersalne ,czyli mogą być i do twarzy i do ciała ,a nawet na włosy problem w tym ,że trzeba wiedzieć jak nam pasuje , poleciłam najlepiej sprawdzający się u wiekszości ,czyli jojoba...

Gość gość
A moim zdaniem te wszystkie kosmetyki itd. można sobię w d**e wsadzić :O to wszystko marketing. Żeby być zadbaną kobietą nie potrzeba miliona zabiegów kosmetycznych wieczorem. Wystarczy się umyć porządnie i wklepać w ciało jakiś balsam nawilżający np. co 3 dni. Z twarzą jest więcej zachodu, bo raz w tygodniu wypada zrobić dobry peeling i położyć jakąś maseczkę. Co do kolorówki to wystarczy dobry podkład, cienie w uniwersalnym kolorze pasujące do koloru oczu, tusz do rzęs i szminka. A autorce oprócz tego jako podstawę dbania o siebie polecam pójście do fryzjera, jakąś dietę i może wizytę u manicurzystki jeśli ma zaniedbane paznokcie.

Gość gość
marketing? wiesz co? no ja nie wiem , bo mam 36 lat ,a dają mi najwięcej 21 lat i zaznaczam ,to nie geny !!!

Gość gość
Tak, na pewno masz 36 lat i wyglądasz na 21 :D :D :D wciskaj te bajki komuś innemu. Chyba, że sobie wstrzyknęłaś wszędzie gdzie się dało botoks i kwas hialuronowy, żeby wygładzić zmarszczki, które pojawiają się u KAŻDEJ osoby po 30 roku życia. To wtedy może uwierzę, ze wyglądasz na 21 chociaż i tak w to bardzo wątpię :D Przeczytaj skład pierwszego lepszego balsamu czy kremu który stoi u Ciebie w łazience. Serio aż tyle chemii na własne życzenie wklepujesz w skórę codziennie?

Gość gość
Te maseczki, peelingi i inne pierdoly tylko podrazniają skórę. Szczerze mówiąc to nic jej to nie da, a jeszcze wyjdzie z łazienki czerwona jak burak, z podrazniona skora i tłusta od tych oliwek i olejków. Tak poprzedniczka ma racje, że zajęcie się naciagac na te pierdoly co to następne koncerny nie wymyślą. I mowie to jako ładna, zadbana kobieta. Mi wystarczy krem do depilacji, lub maszynka. Żel pod prysznic, lekki, przyjemny balsam. Szampon maska- koniecznie i olejek do włosów lub jedwab jeśli się puszą. Mleczko do demakijażu i koniecznie, najlepszy krem pielęgnacyjny, odbudowujacy i przeciwzmarszczkowy czyli... Zwykły krem nivea w granatowej puszce. Smaruje go nawet na podrażnienia czy małe rany. Nadaje się także na usta i jest lepszy niż nie jedna pomadka ochronna. Oczywiście nakladam go trochę, by nie było widać, ale żeby zmiekczył i eygladzil, a także chronił usta. Mam kolegę, który łysa głowę przed wyjściem smaruje tym kremem i nie potrzebuje czapki. Jeśli chodzi o makijaż to poradze Ci tak. Podkład rimmel stay matte, jest matowy, wyrównujacy koloryt, długo trzyma i jest dość tani, bo około 23 zł. Dostalam ostatnio próbkę podkładu z maybeline, który kosztuje 70. Od razu zmylam, twarz wyglądała jakbym posmarowala się oliwka, czyli nic nie zakrył, a jeszcze świecił się jak psu jajca... Do tego okrągła paleta z lovely, podzielona na trzy - brązer, rozświetlacz i róż. Do tego kup pędzelek 1 cieniutki, drugi gruby. Na palecie z tylu masz instrukcje co gdzie nakładać. Na YouTube znajdź poradniki odnośnie regulowania brwi (to ważne dla twarzy, piękne brwi to i twarz od razu ladniejsza. Krew mnie zalewa jak widzę te czarne plemniki) do tego kup kredkę do brwi, tusz do rzęs. Poczytaj na google, znajdź opinie, wybierz cos, zapisz sobie i idź do rossmana, możesz też zamówić na necie przez rossnet. I koniecznie oglądaj poradniki na YouTube, to dużo pomaga. Maz będzie zachwycony, powodzonka :) Ps: nie zdziw się jak wydasz 150 zł za jednym zamachem na same kosmetyki do makijażu, jak juz wszystko będziesz miała to koszty będą potem rozlozone, bo jedno starczy na pół roku, drugie na miesiąc, trzecie na 3 :)

Gość gość
dobra pisz więcej, my sie tym interesujemy, ja chętnie poczytam. Dają ci 21 ja oglądam kanały tych blogerek i te ich mazidłowania i ja tam cudów nie widze aby one wyglądały na 15 lat mniej. Zamiast zapewnień o tym ile dają ci lat to ja ci powiem że g****o z tego. Ja przestałam kremów i mazideł używać w wieku bodaj 24 lat, a jak miałam 30 lat chciałam w sklepie kupić papierosy bo raz na 5 lat mam taki kaprys i babka sie mnie pyta o dowód. Brzmi jak tani kafeteryjny kicz bo nim jest. Szkoda tylko że jak miałam 17 lat to znajomi na wakacjach mnie po piwo wysyłali do kolejki w sklepie bo mnie jedną baba właśnie nie pytała o dowód. W czym tkwiła ta tajemnica, a no w tym że wtedy miałam spódnice, obcasy, makijaż, a w wieku 30 lat jak chciałam kupić te fajki to miałam długaśne włosy, dżinsy, trampki, bluze moro i brak makijażu, pal pies że te zmarchy charakterystyczne dla 30-tek już były. Baby w sklepie nie wpatrują, omiatają wzrokiem. Patrzą na strój i jak ktoś jest szczupły to na szybkiego jeszcze mogą sie nabrać, ale za jakiś czas sie trafi ktoś kto nie będzie omiatał na szybko tylko ktoś kto ma prawidłowy wzrok i bedzie wiedzieć ile mam lat. Dziś mam 36 lat. Nie pale bo w sumie nigdy nie paliłam. Nie pytam na ile wyglądam bo nie mam już odwagi nawet. Mam lustro to wiem na ile wyglądam nie będę debila strugać. Jak ktoś by gadał że wyglądam na dużo mniej to nie uwierze bo wiem że to sztuczne wazeliniarstwo jest byle być miłym. Nie bede naiwniaczką i strugać młódki. I to też radzę tobie

Gość gość
Na twarz najlepszy olej arganowy. Na dzień dobry krem i dobry podkład. Podstawa to zdrowe i racjonalne odżywianie. Dużo wody, jakiś ruch. Włosy umyte, ładnie podciete, farba naturalna. Odrosty i jajecznica na głowie dodaję kobiecie minimum 10 lat:) Tak samo jest z krótką pocieniowana fryzura- plus 10 lat:) Trzeba zrzucić kilkogramy i ujedrnic ciało ćwiczeniami. Tak żeby można było założyć normalna sumienke czy bluzkę i nie wystawal brzuch jak w 6m ciazy:) Zrobić ładny manicure. Depilowac regularnie ciało. Najlepiej wszędzie procz glowy:) Kosmetyczka żeby usunęła (jak masz) przebarwienia, naczynka itp Zrobić u kosmetyczki naprawdę ładne brwi. Nie nakładać za dużo tapety bo to postarza. Jak zejdziesz z kilku kg i ujedrnisz ciało to kupić trzeba kilka nowych świeżych ciuchów. To moim zdaniem minimum dla kobiety. Dużo nie kosztuje, ale wymaga kilku miesięcy pracy nad sobą:) Powodzenia!

Gość gość
Pamiętaj że make up dużo nie zmieni jeśli nie zadbasz o siebie. Możesz mieć najdroższy puder którym zatuszujesz wszystko. Ale jeśli cera jest wysuszona, pełna plam i niedoskonałości to poglebisz problem stosując tabete. Kup jeden dobry podkład. Ja mam nawilżający z Vichi, polecam. A resztę kasy zainwestuj w inne rzeczy ktore sprawia ze bedziesz naturalnie piękna a nie zapakowana tapetą ;)

Gość jaremka13
Jeżeli dorobiłaś się już zmarszczek to zdecyduj sie na laserowe wypełnianie kwasem hialuronowym. zabieg daje natychmiastowy efekt i jest długotrwały. jeśli jesteś osobą wrażliwą na ból to kup sobie http://naporost.pl/ jest to krem znieczulający. Stosuje się go na pół godziny przed zabiegiem. Dobrze niweluje odczuwanie bólu. A nie wszystkie gabinety go mają.

Gość gość
ja mam po 30tce i praktycznie nie uzywam zadnych kosmetykow, oprocz mydla, szamponu do wlosow i pasty do zebow. Rzucilam kremy, balsamy, przestalam sie malowac na co dzien. peeling robie sobie z sody oczyszczonej raz na jakis czas. tylko na specjalne okazje tusz do rzęs i cien do powiek i jakas szminka, a tak na co dzien to nic, gola twarz. te wszystkie kosmetyki to sciema i oszustwo firm kosmetycznych, zebysmy kase na to wydawaly, one nie sa nam do niczego potrzebne! i wcale nie strasze jak te kobiety bez makijazu co są na necie, wyglądam naprawde spoko. Moja matka tez cale zycie sie nie malowala. A najbardziej smieszy mnie ten tekst, ze "po 40tce to KAZDA kobieta MUSI sie malowac!!". Niby dlaczego bo nie ogarniam tego? nie odmlodzisz sie i tak, kazdy widzi, ze masz starą gebe, jak nalozysz na siebie 5 warstw podkladu i pudru to i tak nic ci nie pomoże. wiec po co ten cyrk i tracenie czasu na siedzenie codziennie rano przed lustrem i nakladanie maski?

Gość gość
postaw na tanie kosmetyki z dobrym skladem ;) chyba na twoim miejscu najpeirw zajelabym sie odswiezeniem skory dobrymi produktami- jakis peeling, do tego krem- fajne sa z bielendy Algi morskie. jak juz buźka i cialo beda nawilzone to szalej z makijazem ;)

Gość gość
Może warto też wybrać się na jakiś zabieg do salonu urody? :) Ja regularnie chodzę do http://lagunaestetica.eu/ , to znacznie poprawia wygląd, a co za tym idzie - samopoczucie.

Gość gość
Moim zdaniem ciało trzeba ujędrniać przez dietę i ćwiczenia. Paznokciami powinna zająć się kosmetyczka jeżeli sama nie potrafisz. Stopy (a zwłaszcza pięty powinny być miękkie i pozbawione zrogowaciałego naskórka), włosy lśniące bez odrostów i siwizny (jeżeli potrzebują nawilżenia to polecam artego rain dance, duże znaczenie ma również suszarka do włosów, której używasz. Zasada jest taka, ze im mocniejsza moc i większa prędkość nawiewu tym szybciej wysuszysz włosy i mniej się tobie zniszczą). Do twarzy należy stosować kremów nawilżających na dzień (na noc może być przeciwzmarszczkowy, ale jak zmarszczek brak wystarczy krem pod oczy), do tego maseczki nawilżające, kolagenowe i peelingujące po 30tce są wręcz wskazane. Od czasu do czasu zalecana wizyta u kosmetyczki na zabiegi oczyszczające. I zęby! Tak zęby. Usuwanie kamienia i zabiehi higieniczne jamy ustnej są obowiązkowe. Do tego depilacja, ładne perfumy, antyperspirant i jesteś zadbana :) Makijaż kolorowy dodaje lat (ale polecam zainwestować w zestaw (paletę do makijażu) np. lancome trochę drogi ale masz wszystko w jednym na początek pomoże się Tobie rozeznać co Tobie pasuje a co nie. Kolory na początek najlepiej wybierać neutralne beże, brązy, grafity. Maluj się od razu pędzlami - uzyskasz lepszy efekt. Ale na co dzień jak masz dobrą skórę to wystarczy puder matujący, zwykły tusz do rzęs, kredka i błyszczyk w odcieniu zbliżonym do naturalnego koloru ust.

Szukam sprawdzonej kosmetyczki, trafiłam w sieci na kogoś takiego. Co możecie o niej powiedzieć, czy naprawdę jest taka dobra jak piszą? [URL=http://goldeneye.com.pl/makijaz-wieczorowy-lodz/]makijaż wieczorowy łódź Goldeneye Zależy mi na idealnym makijażu wieczorowym i nie spocznę póki nie znajde kogoś, kto będzie się nadawał. Chodzi o jedną z najważniejszych okazji w moim życiu.

Gość gość
Przeczytajcie o regulacji brwi też bardzo ważna sprawa dla urody. Niektóre kobiety albo sobie wszystko wyskubią albo są zarośnięte, warto wiedzieć jak regulować brwi dobrze https://www.znamlek.pl/artykuly,jak-prawidlowo-regulowac-brwi-poradnik-krok-po-kroku-1077.html

Gość gość
Moim zdaniem jeśli chodzi o makijaż, no to podstawą jest tusz do rzęs, eyeliner i jakaś pomadka w neutralnym kolorze. :) jak masz ładną cerę, to nie musisz używać podkładu. Na początku lepiej zacząć od tańszych kosmetyków, trochę poeksperymentować. Ja np. lubię kosmetyki Miss Sporty, jak za taką cenę mają super jakość.

Gość gość
Podstawa jest ładna figura, ciało, zęby, włosy, paznokcie. Mąjac taki zestaw juz mozesz powiedziec, ze jestes zadbana. I nie dawaj sobie wmowic, ze potrzebujesz kremow, maseczek, lakieru na paznokciach... tego calego chemicznego badziewia, by byc piekna i tzw zadbana. I zdrowsza.

Gość gość
Zacząć od dokładnego demakijażu, dobrego nawilżenia cery, ciała oraz zrobienia raz w tygodniu peelingu twarzy, ciała i stóp. Dobranie odpowiedniego kremu do rodzaju cery. Do nawilżenia ciała polecam olejki w kremie od Bielendy. Mają lekką konsystencję, dobrze się wchłaniają i nawilżają oraz przepięknie pachną.

Gość ulka78
Warto przynajmniej 5 minut dziennie znaleźć dla siebie i zadbać o swoją cerę. Ja zawsze przed seansem kąpania nakładam maskę na twarz marki Eldan Cosmetic takie jak tutaj: http://www.eldancosmetics.pl/linie-produktow/maski.html potem prysznic a potem balsam na ciało i zmywanie maski z twarzy. Taka codzienna pielęgnacja już wystarcza, aby być zadbaną i ciało mieć w dobrej formie. Maskę wystarczy nakładać 2 razy w tygodniu, czas peeling wykonać twarzy, ciała.

Polecam baze pod cienie z Golden Rose, eyeshadow primer. Mam bardzo tlusta powieke, a dzieki tej bazie cienie nie scieraja sie po godzinie od nalozenia. Baza bardzo wydajna, niedroga a naprawde super utrwala makijaz oka.

Gość gość
vegas, kuvvrwo spamerska, wypierdddalaj!!! :O