Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy materace z kokosem są lepsze ?

Polecane posty

Gość gość

Co takiego jest w kokosie, że wszyscy mówią, że kokos tak dobrze jak jest w materacu? Czy to naprawdę coś daje?

Gość gość
Nie. To sa bardzo twarde materace. Kiedys ludzie wierzyli, ze im bardzie twarde tym lepiej, dzis medycyna udowodnila, ze materac nie moze byc zbyt twardy, bo na stare lata ma sie problemy z kregoslupem i nogami.

Gość gośćAnitaka
to zależy w sumie też, ja szukałam właśnie z kokosem i sprawdzałam dwa modele z kokosem i jeden był rzeczywiście trochę bardziej twardszy od tego drugiego. wybrałam ten bardziej miękki Hilding Fandago. Ten bardziej twardszy to był chyba Pasodoble. Ale odczucie twardości zależy też od wagi. ja jestem lżejsza od męża i czułam inaczej twardość, niż on. Także lepije sprawdzić na właśnej skórze.

Gość gość
materace z kokosem sprawiają,że materac jest naturalnie twardszy, polecane są osobom cięższym, czyli takim jak ja ;) mam akurat Pasodoble, bardzo dobry materac, widać w nim jakość wykonania.

Gość gość
Jak jesteś grubasem i chcesz mieć kłopoty z kręgosłupem i ciągłymi skurczami, to kup sobie twardy materac z grubym, kokosowym wkładem :P.

Gość gość
Ja bym radził doradzić się sprzedawcy w sklepie z materacami bo on myśle najlepiej doradzi jaki materac dobrać pod indywidualne potrzeby. Ja tez jakiś czas temu szukałem materaca dla siebie. Chciałem kupić przez net więc szukałem w sklepach internetowych. w sklepie Materac Na Wymiar http://materacnawymiar.pl są fajne materace polskie - ja tam szukałem i czytałem ze mozna sie tam poradzić przy zakupie więc chyba warto.

Gość pyska98754
nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jak dobierać materac można sobie poczytać na blogu: www.materaceblog.pl. mega pomocne informacje!

Materac przed zakupem najlepiej jest przetestować, czyli położyć się na nim i sprawdzić czy jest dla nas wygodny. Materac z kokosem faktycznie może być zbyt twardy i dla niektórych niewygodny. Zastanawiając się nad zakupem materaca zapraszamy na stronę plantpur.pl gdzie znajdą Państwo ofertę unikatowych materacy ekologicznych.

Gość Jackow

Ja mam sporą nadwagę  i potrzebowałem twardszego materaca. Po konsultacji z moim lekarzem stwierdziliśmy, że najlepszy będzie materac piankowy pomiędzy twardym, a średniotwardym wkładem.  Znalazłem model '.reg' od curem. Z tego co się orientuję, to twardość jest na poziomie 8 stopni/10 i bardzo dobrze mi się na nim śpi, nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Wkład, chociaż sztuczny, wydaje się dobrej jakości.

Gość Gość

Super są organiczne materace dopóki nie zalęgną się w nich robaki 😄

Gość Aga09
Dnia 24.12.2018 o 00:02, Gość Gość napisał:

Super są organiczne materace dopóki nie zalęgną się w nich robaki 😄

O matko! nawet nie chcę o tym myśleć, miałam kiedyś materac z kokosa ale dość szybko się zużył. Stwierdziłam, że kupię porządny materac ale już nie z naturalnych tworzyw, czy jak się to określa. Trochę kosztował ale jeśli chodzi o higienę, czy cyrkulację powietrza to naprawdę jestem pod wrażeniem. To, że jest wygodny to jeszcze inna sprawa. Myślę, że materace piankowe to najlepsza obecnie opcja, z pianki sztucznej ale to nie znaczy, że gorszej, jeśli się dokładnie sprawdzi pochodzenie, wyrób itp materaca to okazujesię, że takie mogą być właśnie najlepsze. Przykład-materac, który mam-firma curem, model piankowy ".log.

Gość Kikus

Też mam i polecam. Pianka faktycznie jest oddychają ale według mnie może być dla niektórych zbyt twardy, to jest chyba stopień 9/10 z tgo co się orientuje. To jest albo dla osób które na prawdę lubią twarde podparcie, albo ze względów zdrowotnych potrzebują na takim spać albo ważą więcej.

Gość Gostek
Dnia 22.02.2019 o 08:18, Gość Kikus napisał:

Też mam i polecam. Pianka faktycznie jest oddychają ale według mnie może być dla niektórych zbyt twardy, to jest chyba stopień 9/10 z tgo co się orientuje. To jest albo dla osób które na prawdę lubią twarde podparcie, albo ze względów zdrowotnych potrzebują na takim spać albo ważą więcej.

A gdzie taki materac można kupić. Lepiej sklep stacjonarny czy przez internet. I jaka to jest mniej więcej cena?

Gdy szukałam odpowiedniego materaca długo nie mogłam sie przekona ć do kokosowego. Jednak po rozmowie z konsultantem w salonie experta w moim mieści właśnie na taki się zdecydowałam! Mam Sprężynowo – lateksowy z dodatkiem kokosu. Jest bardzo wygodny i łatwy w utrzymaniu czystosci!