Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kulka w piersi

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 22 lata, liczne przypadki zachorowań na raka piersi w rodzinie i odziedziczona mutacje genu BRCA1. 2 dni temu w wannie zauważyłam w prawej piersi w okolicach nad skutkiem, nieco glebiej, taką kuleczke, jakby idealnie okragla o średnicy mniej więcej 3-4mm. Dodam że jestem przed miesiączka i w zasadzie nie badam sobie sama piersi, wyczulam to przez przypadek. Badalam analogiczne miejsce w lewej piersi (zachorowania w rodzinkę dotyczyły lewej nie prawej piersi) i też wyczuwam twardą tkankę ale nie w formie kuleczki. Zastanawiam się czy kuleczka w piersi to może być coś "normalnego"? Byłam u ogólnego po skierowanie na usg piersi ale mówi że to nie leży w kompetencjach i dał mi skierowanie na usg węzłów chlonnych... I do onkologa, bo wyprosilam i idę za tydzien. Ogólnie to ta kuleczka jest twarda i o ile się nie mylę, nie mogę jej przesunąć.

Gość gość
Ja mam podobnie. To znaczy nie wiem nic na temat jakoby ktoś w mojej rodzinie miał raka piersi, ale kilka dni temu wyczułam w prawej piersi twardą kulkę i tak jak piszesz jest zlokalizowana głębiej... Z tym, że moja jest zdecydowanie większa bo ma coś około centymetra... Również nie mogę jej przesunąć, ani nie boli przy dotyku... Zbiegło się to z wizytą u mojego ginekologa i mu o tym powiedziałam. Kazał zrobić usg piersi, ale najlepiej po @ (jestem parę dni przed)... Pozostaje czekać. Tobie również radzę zrobić prywatnie takie usg, tym bardziej mając przypadki zachorowań w rodzinie... P.S. Mam 23 lata...

Gość gość
Może onkolog mi da skierowanie na usg, jeśli nie to zrobię prywatnie. Mam nadzieję że dostanę okres lada moment, bo za tydzień mam ta wizytę.

Gość gość
Przede wszystkim nie denerwuj się bo wtedy @ może Ci się zblokować. Ja tam moją kuleczką się nie martwię! Czekam spokojnie na @ i na usg. Nie ma sensu dodatkowo zatruwać sobie umysłu bo to i tak nic nie zmieni, a można się tylko zdołować.

Gość gość
Nie sądzę żeby to było coś złośliwego ;) Nawet zaczynam myśleć, że może to gruczoły i przesadzam.

Gość gość
Trzeba zrobić usg piersi bo to podstawa w działaniu. Ja robię usg w tej przychodni http://endomed.com.pl/. Nawet mają niedrogie usg piersi.